<

Олена Омелюх: “Подумали, що було б непогано навчати дівчаток мистецтву дефіле”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:27 | 19.04.2017 / Інтерв'ю /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Елегантна й легка хода, гарні манери, вміння невимушено підтримувати розмову і правильно себе презентувати – звичні риси юної леді. Цим речам не навчають у школі, а от у житті знадобитися вони можуть точно не менше, ніж алгебра чи фізика. Виправити цю ситуацію для володимирських панночок взялися дві володарки титулу «Княжна Володимира», Олена Омелюх (Вегера), «Княжна-2003», та Анастасія Азанова, «Княжна-2006». І їхній початковий задум незабаром переріс в ідею масштабного культурно-освітнього проекту «CreativeStudio».

– На те, щоб започаткувати серію майстер-класів для дівчаток, нас надихнув цьогорічний конкурс «Княжна Володимира», в якому брали участь у ролі членів журі, – розповідає Олена. – Подумали, що було б непогано навчати дівчаток мистецтву дефіле – не лише тих, хто збирається боротися з корону, і не лише перед конкурсом, а й усіх охочих. Адже гарна хода – це те, що прикрашає кожну дівчину не лише на подіумі, а й у житті. Але одразу вирішили, що не будемо позиціонувати себе як «школу моделей». Це будуть заняття у форматі «клубу вихідного дня» – тематичні майстер-класи, які можна обирати відповідно до зацікавлень, – пише Слово правди.

– Коли я була старшокласницею, то залюбки відвідувала гурток «Панночка», де навчали манерам, етикету, вмінню вести бесіду – тобто тим речам, які перетворюють дівчинку на леді, – підхоплює розмову Анастасія. – У певних ситуаціях такі знання і навички просто незамінні! Але не у всіх батьків є час і можливість водити дітей на постійні заняття. Зате відвідати якоїсь суботи або неділі у зручний час майстер-клас, де розкажуть про все різноманіття столового начиння і про те, якими виделками що їсти, або інше заняття, де навчать правильно тримати поставу, – це буде корисно і дітям, і дорослим.

Але така «школа благородних дівчат» – це лише один із напрямків, якими збираються займатися Олена і Анастасія. Основна ідея – це клуб занять вихідного дня, де б відбувалися найрізноманітніші за тематикою, форматом і наповненням майстер-класи, лекції і семінари. «Хочемо залучати різних фахівців – фотографів, педагогів, хореографів, психологів, лікарів, словом, усіх тих, хто може поділитися знаннями і досвідом», – каже Олена. У найближчих планах – творчі заняття для юних митців та цікаві експерименти для маленьких дослідників. «Ми не будемо «перетягувати ковдру» з репетиторів і пояснювати дітям шкільну програму, – підкреслює Настя, – а даватимемо їм те, чого вони не мають у школі».

Розпочати дівчата вирішили із того, що добре знають і вміють, – з дефіле. На першому майстер-класі «CreativeStudio» «Легка хода» навчали дорослих красунь елегантно й невимушено ходити на підборах. «Коли оголосили про його проведення, багато хто відмахувався, мовляв, багато років на «шпильках» ходжу, що покажете такого, чого я не вмію, – розповідає Настя. – Але ж весь секрет у тому, щоб знімати увечері взуття на підборах не з відчуттям «Відмучилася! Нарешті!» (і потім два дні «відходити» від цього), а вміти ходити на них легко, без напруження і без дискомфорту – і при цьому красиво й ефектно». «Це не лише був майстер-клас легкої ходи, а й правильної самооцінки для жінки», – так згодом відгукнулася про заняття одна з учасниць.

Серед професіоналів, які готові співпрацювати з «CreativeStudio», – викладачка східних танців і полденсу Аліна Возкаєва та фотограф Олександр Кавюк. «В Аліни є власний тривалий курс занять, але майстер-клас – це нагода вивчити базові рухи, підготувати танцювальний фрагмент, а головне – зрозуміти, чи подобається тобі такий вид танцю, чи хочеш ним займатися. І, звісно, гарно провести час і отримати позитивний заряд настрою – пояснює Олена. – А Сашко проведе заняття із фотопластики, розкаже про те, як обирати правильні ракурси, навчить позувати. У підсумку проведе фотосесію, де учасники зможуть отримані знання одразу випробувати на практиці».

Про проведення майстер-класів дівчата оголошують у групах і сторінках «CreativeStudio», які діють у всіх основних соцмережах – Вконтакті, Фейсбуці й Інстаграм. За хештегом#vv_creative_studio можна знайти найсвіжіші новини і інформацію про їхню діяльність. Там же можна висловлювати ідеї, записуватися на заняття (вони відбуватимуться в міру того, як набиратиметься група), озвучувати зауваження і пропозиції. Олена і Настя відкриті до спілкування і хочуть почути, що цікаво й потрібно володимирчанам – аби запропонувати їм це. До речі, якщо майстер-класи будуть цікаві багатьом, то їх повторюватимуть, а кількість місць залежатиме від тематики і формату заходу.

– Слово «Creative» у нашій назві позначає не стільки «креатив», скільки дієслово – «створення», адже головна наша місія – розвивати учасників заходів, допомагати їм творити і поліпшувати себе і світ довкола/ А символом обрали герберу – ця яскрава квітка має розмаїту кольорову палітру і, попри зовнішню тендітність, міцна й витривала. Хочемо бути такими ж – різноманітними і стійкими, не зраджувати ідеї й іти до її здійснення.

– каже Настя.

Бажання створити для дітей і дорослих цікаве і корисне дозвілля – це те, чим по-справжньому горять ці дві чарівні «княжни». Єдина перепона – відсутність підходящого приміщення і обладнання – проектора, екрана для нього тощо. Поки що для кожного заняття підшуковують інше. В ідеалі їм потрібне таке, де був би просторий зал із дзеркалами, кімната для фотографа, де можна заздалегідь виставити світло й влаштувати фотозону, де була би вбиральня й інші санітарно-гігієнічні умови. Але дівчата налаштовані рішуче і працюють, аби цю проблему розв’язати, – зокрема, збираються писати грантовий проект. «А на питання, якими бачимо себе через п’ять років, можемо відповісти так: це буде центр культури та розвитку, в якому функціонуватимуть декілька студій у різних напрямках як для дітей, так і для дорослих, працюватимуть психологи, викладачі, проводитимуться лекції і семінари, словом, постійно буде щось відбувати», – впевнено кажуть Олена і Настя.

Після Великодня «CreativeStudio» проведуть аж два майстер-класи для дітей: «Юні дослідники» познайомляться із цікавою наукою експериментів, а «Попелюшка» навчиться дівчаток яскравому і невимушеному дитячому дефіле. Зацікавилися? Тоді обов’язково зголошуйтеся заздалегідь, адже для кожного учасника керівники студії готують персональні матеріали.

Віталіна Макарик




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *