<

Олександра Животягіна: “Оля Фреймут дуже мила, вона любить чистоту так само як і я”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:36 | 2.11.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
39
/ 1 коментар

На вітчизняному телебаченні все більше з’являється різноманітних талант-шоу для дітей.

Слідом за проектом «Голос. Діти» на телеканалі «1+1» стартувало чергове шоу «Маленькі гіганти». Серед діток-індіго з унікальними можливостями, маленьких екстрасенсів, співаків, танцюристів, гімнастів – дітей, з яких мало не від народження батьки «ліплять» майбутніх зірок і  обдарована 8-річна володимирчанка Олександра Животягіна.

– Про нове дитяче шоу ми дізнались з реклами, однак навіть і не думали брати участь у кастингу, – зізнається мама «маленької гігантки» пані Оксана, – пише Слово правди.

Саша дуже любить виступати на родинних святах, а також у школі залюбки розповідає вірші. А відкрився її талант в садочку під час різноманітних «ранків». У дитсадку, коли Саша розповідала віршики, передаючи свої емоції виразною мімікою та жестами, батьки, звісно, не могли стриматись від сміху. Тому донька часто запитувала, чому всі з неї сміються, на що я відповідала, що цей сміх з радості. Зараз Саша навіть коли щось читає, де є діалоги, то завжди починає входити у роль, емоційно переживати та жестикулювати. Так що в цей момент біля неї краще близько не сідати, бо в такому пориві може навіть стукнути рукою. Вірші вчить дуже швидко – для цього їй варто прочитати текст всього два-три рази. Ми, звісно, помічали, що в Саши непогано виходить декламувати вірші, утім не надавали цьому особливого значення.

Тож вийшло так, що  у здібності Олександри більше повірили друзі сім’ї та родичі, а  не її  батьки.  На одному з родинних свят після чергової Сашиної декламації вірша, подруга сестри Оксани Наталя Бідзюра, яка працює вчителем у ЗОШ №3, зауважила, що такий талант варто підтримувати та розвивати. Коли по телебаченню оголосили кастинг для нового шоу “Маленький гігант” тітка Оля усіляко підштовхувала Сашиних батьків до участі в   телепроекті, однак вони не ставились до цього надто серйозно. Через певний час на телефон Оксаниного чоловіка прийшло СМС про те, що їхню анкету розглянули, але просять ще надіслати відео таланту дитини.

– Оскільки ні я, ні чоловік не мали до цього ніякого відношення, то відразу здогадались звідки вітер віє, – посміхаючись, каже пані Оксана.

Народжена під щасливою зіркою

Перші  зйомки шоу відбулись в кінці серпня, перед якими Саші з мамою довелось  подолати п’ять відбіркових кастингів, котрі тривали протягом літа. На першому відборі було дуже багато діток з батьками, які мали отримати відповідь про їхню подальшу долю в шоу аж через три тижні і лише п’ятьом дітлахам журі відразу дало путівку до наступного етапу телепроекту. Серед тих, хто підкорив суддів з першого погляду була і щира, безпосередня Олександра. Як розповіла пані Оксана, протягом усього часу, коли вони ще не знали чи продовжиться їхня участь у проекті, їх з донькою переслідували цікаві збіги обставин – по дорозі до Києва, коли вони їхали на перший відбір, який мав відбутись 4 липня, у день народження Оксани, купили в дорозі пляшку «Кока-Коли» з надписом «Успіх». Того дня вони успішно подолали перший етап, що стало найкращим Сашиним подарунком для мами. А 15 серпня, коли Олександра виступала з віршованою казкою, прототип головної героїні цього твору – дівчинка  Емілія також відзначала свій день народження. Пані Оксана вірить, що її донька народилась під щасливою зіркою, адже в даті народження Саши аж три сімки – 07.07.2007.

В результаті відбору, у  зіркових тренерів спочатку було по сорок претендентів у кожній категорії – «Танці», «Спів» та «Оригінальний жанр». Саша потрапила на прослуховування до Олі Фреймут, яка на першому етапі відібрала по шість діток у кожній категорії, а згодом з шістки було обрано двоє учасників, які і стали конкурентами під час першого випуску телешоу.

Батьків не пускали на сам кастинг, який іноді тривав близько двох годин, тож мами та тати юних геніїв «вбивали» час у спілкуванні, під час якого охоче ділитись один з одним досягненнями своїх чад – усі вони мало не з пелюшок возять дітлахів на конкурси, фестивалі та кастинги, тож діти вже добре знають як позувати на камеру, як поводити себе на сцені. У порівнянні з цими досвідченими малюками, Олександра була, наче героїня її улюбленої казки «Попелюшка», котра вперше потрапила на бал.

– Я сиділа і мовчки їх слухала, аж поки на мене не звернули увагу і також попросили розповісти про наші успіхи. А що я мала розповідати, адже у нас, на відміну від решти, не було за плечима десятків конкурсів та кастингів, ми просто розповідали віршики на табуретці удома. Тому, коли  дізнались, що це наш перший подібний кастинг, в якому ми так далеко дійшли, то батьки щиро дивувались, – розповідає Оксана.

Мама «маленької гігантки» каже, що її донька не з боязких та сором’язливих, адже ще на перших етапах кастингів, коли дітей забирали від батьків на тривалий час, то деяких з них, після спілкування із психологом, відразу повертали, бо вони, мовляв, ще не готові до подібних випробувань. А щодо Саші, то вона зовсім не комплексувала і не тушувалась, навіть багато зі співробітників каналу, які поспілкувавшись з кумедною дівчинкою, запитували у мами «рецепт на таку дитину».

Розчаровані відеоверсією виступу

На перший кастинг Саша поїхала з віршем Тараса Шевченка «Черевички», але організатори шоу зауважили, що він «задорослий» для її віку, тож довелось шукати щось інше. Наталя Бідзюра, завдяки якій Саша потрапила на проект, запропонувала  власну віршовану казку «Емілія в країні динозаврів», яку вона написала для своєї доньки Емми. Попри те, що в казці цілих 25 куплетів, юна артистка  подолала її за три вечори.

– Ця казка настільки цікава та захоплююча, що коли Саша розповідає її, то усі слухають з відкритим ротом. Мабуть тому ми були такі розчаровані відеоверсією Сашиного виступу, який було настільки скорочено, що вірш став нагадувати просто набір слів. Відразу після першого ефіру, коли почали телефонувати друзі, знайомі, то  перших п’ять хвилин я просто приходила до тями. Навіть сама Наталя не відразу впізнала власний твір, настільки він, м’яко кажучи, змінився після монтажу. Тому зараз плануємо записати відео з цілим текстом і викласти його в Інтернет. Нехай навіть декілька людей його побачать, але це того варте. Адже зараз дуже мало якісної української літератури для дітей, особливо віршованої, – розповідає мама «маленької гігантки».

Оксана розповіла, що в ефір програми не увійшло багато цікавих моментів зі спілкування з журі. Натомість режисери не «вирізали» зізнання Олександри про її симпатію до однокласника Остапа. Як з’ясувалось після виходу передачі,  цей хлопчик також симпатизує «маленькій гігантці», у чому він їй сам і зізнався.

«Однокласники зустріли мене вигуками «Маленький гігант!»»

Поки я спілкувалась з мамою маленької володимирської зірочки, головна винуватиця нашої зустрічі смачно наминала свою улюблену картоплю фрі, запиваючи соком. На запитання чи хвилювалась вона під час конкурсу, Cаша відповідає, що там не було дуже багато людей, тож і нема чого хвилюватись. Також рада, що змогла познайомитись з однією із своїх люблених телеведучих:

– Оля Фреймут дуже мила, вона любить чистоту так само як і я. Ми з подругами також інколи граємось у «Ревізора», – каже Олександра.

Оксана додає, що зі складу журі найчастіше спілкувались з Оленою Шоптенко, яка справила враження дуже приємної людини без зайвого пафосу. А з зіркових наставників вразила Ірма Вітовська – спілкування з нею настільки легке, наче з доброю давньою знайомою. Що ж до Ольги Фреймут, то  батьки  дітей з її команди  жодного разу не зустрічались із  зірковою наставницею.

Олександра Животягіна навчається в 2-А класі Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкалоського. Після першого випуску програми, коли Саша прийшла у клас, то відчула себе справжньою зіркою:

–  Однокласники зустріли мене вигуками «О,Саша!», «Маленький гігант!», обіймали мене, вітали, а коли ми йшли в їдальню, то всі хотіли стати біля мене, – розповідає «маленька гігантка».

Наразі, на даному етапі шоу, який транслюватиметься наступної неділі, Олександра змагатиметься у складі команди Олі Фреймут із командами інших зіркових наставників.

– Це наша перша сходинка до успіху, яка, я вірю, в майбутньому приведете до більших вершин, – каже пані Оксана і нарікає, що в нашому маленькому містечку мало де можна реалізувати акторські здібності.

Сама ж Олександра ще не визначилась з майбутньою професією, адже мріє бути і зіркою, і лікарем або ж зірковим лікарем, який допомагатиме артистам. Ну а поки Саша планує продовжувати вчити вірші та декламувати їх, записуючи на відео, яке буде викладати у мережу.

На питання про те, як виростити талановиту дитину, молода мама, яка окрім Саші виховує ще трирічного сина, каже, що головним секретом є, мабуть, любов, яку потрібно вкладати у свою дитину, а також важливо бути гарним другом для своїх дітей та прислухатись до їхніх бажань.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *