<

Микола Остапюк: На цій посаді в мене одна мета – позитивні зміни в освіті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 4.05.2015 / Інтерв'ю /
Перегляди
66
/ коментарі 43

Впродовж трьох років Микола Остапюк очолює управління освіти Нововолинської міської ради. Закінчив Володимир-Волинське педагогічне училище за спеціальністю – вчитель початкових класів, піонервожатий, вихователь групи продовженого дня.

По закінченню навчання був направлений на роботу в Одеську область, уже звідти призваний у ряди Радянської армії. Микола Павлович побував у відрядженнях в Республіці Афганістан. У 1988 році, разом із контингентом військ, був переведений з Афганістану до Середньої Азії. Повернувшись на Батьківщину, працював вчителем початкових класів школі Горохівського району. Пізніше, протягом року, працював у Нововолинській школі-інтернат. Наступне місце роботи – це загальноосвітня школа №8, де обіймав посаду військового керівника. Потім був заступником директора по навчально-виховній роботі, згодом й очолив цей навчальний заклад.

– Досить тривалий період Ви працювали педагогом, чому вирішили віддатись управлінській діяльності  у галузі освіти?

– Себе, на посаді керівника управління освіти, я ніколи не бачив і таких планів не будував. На педагогічній ниві мені вдалося плідно попрацювати. І тепер очолюю освітянські колективи міста. На цій посаді в мене одна мета – позитивні зміни в освіті, щоб містяни згодом помітили конкретні, прогресивні результати. Звичайно, робота керівника навчального закладу і керівника управління досить різняться. Найважче – керувати тими людьми, яких ти не бачиш, і робити це через директорів навчальних закладів. Моя справа також вимагає співпраці та взаємодії з усіма структурами міста – громадськими, політичними, владними.

– Яким чином, у цьому році, відбувається фінансування освітянської галузі у місті, чи є зміни на законодавчому рівні?

– В цьому році всі школи перейшли на нове фінансування – державна субвенція, і, відтепер, все залежить від міністерства. Дошкільні навчальні установи фінансуються із міського бюджету. Цього року, на утримання міста, ще переданий садочок №8, який раніше перебував на балансі селища Жовтневого.

Фінансування відбувається із розрахунком на одного учня, а утримання навчальних закладів, які є в місті, вимагає великого грошового навантаження (енергозабезпечення, заробітна плата, харчування дітей і т.д.). В результаті, на розвиток освіти лишається приблизно 3%.

У 2015 році, на освіту не вистачало майже 4 млн. гривень. Тоді міська влада зреагувала, і з бюджету було виділено необхідну суму для функціонування усіх навчальних закладів. Єдине з чим є проблеми – це індексація, адже вона змінюється і коштів, все одно, не вистачає! В минулому році, з вересня по грудень, ми не мали змоги виплачувати педагогам 10% зарплатні (за вислугу років), згодом це питання було вирішено. Цьогоріч таких проблем не буде.

Найбільше, що мене турбує, це подвійне підняття тарифів на опалення. Я не знаю, чи вдасться нам оплачувати ці рахунки, тому це питання буде виноситись на сесію міської ради.

Було багато дискусій на рахунок оздоровлення дітей, проводити його чи ні. Мою ініціативу підтримала міська влада і кошти на оздоровлення дітей були виділені (на базі пришкільних таборів та “Прикордонника”).

Близько 500 тисяч гривень, рішенням сесії, було виділено на харчування дітей учасників АТО, їм також буде передбачене й оздоровлення, хоча законодавством країни цього не зазначено.

– Що вдалось зробити за період Вашого керування управлінням освіти?

– Найгостріше у місті стоїть питання ремонту покрівель у навчальних закладах, адже на це потрібні дуже великі кошти.  В цьому році ми поставили завдання провести ремонт дахів за новими технологіями, які дадуть гарантію на 10-12 років. Третій рік ми над цим працюємо, і якщо із бюджету розвитку нам виділять певні кошти, то по дошкільним навчальним закладам ми вирішимо це питання.

Що ж стосується покрівель загальноосвітніх навчальних закладів, то тут ситуація катастрофічна, особливо це стосується школи №7. Виділяється недостатньо коштів, а роботи досить масштабні. В нинішній ситуації з економікою країни, для проведення необхідних робіт потрібно близько 8 млн. гривень, ще рік тому ця сума була вдвічі меншою.

IMG_1810_tn

– Чи плануються у місті реформи у галузі освіти та управлінської її складової?

– Реформування найбільше торкнулося міського методичного кабінету. Його штат та фінансування було зменшене на 50%, відповідно до Постанови Кабміну. Скорочення відбудеться із початку наступного навчального року. Спочатку ставилося питання про ліквідацію методичного кабінету, але, на мою думку, освіта не може існувати без такої структури. Завжди центром новітніх технологій, досвіду, узагальнення та розвитку в освіті був саме методичний кабінет.

Губернатором області було дано розпорядження про скорочення 3% педагогічних працівників. Але ті посади, які стосуються виконання державних навчальних програм, навіть не могли розглядатись у цій площині. Тому зменшення штатних педагогічних працівників у місті не відбудеться.

Відповідно до розрахунків, які проведуться після закінчення навчального року, буде плануватись подальша робота. Але я уже запевняю, що нам прийдеться жорстко економити.

Нововведенням цьогоріч є  те, що ДПА із української мови та літератури учні здали у формі ЗНО.

– Чи вплинула пенсійна реформа на освітню галузь міста?

– Пенсійна реформа, яка впроваджена із першого квітня, освітян практично не стосувалась. Адже пенсія у педагогів не перевищує ту суму, яка зазначена в Законі, а тому відрахувань із них не відбувається. У місті одиниці педагогів отримують пенсію більше 1423 гривень.

– Як відбулось ЗНО із української мови та літератури у місті?

– У місті діяли три пункти тестування, на які з’явилося 661 людина. По Нововолинську 100% із зареєстрованих цьогорічних випускників міста прийшли на ЗНО. 14 відсутніх – це випускники минулих років.

До проведення тестування було залучено 111 педагогічних працівників, також на кожному пункті були представники правоохоронних органів.

Щодо порушень під час ЗНО, то один такий випадок був зареєстрований. Учень загальноосвітньої школи №7 мав при собі мобільний телефон, який був виявлений під час перевірки аудиторії. Його робота була анульована, цей учень втрачає можливість цього року вступати у ВНЗ. Про цей прикрий випадок було відразу повідомлено у Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти. Для того, щоб учень міг закінчити школу та отримати атестат, зараз ведеться робота по наданню йому можливості  здати ДПА на базі загальноосвітнього навчального закладу №7.

У місті також відбудеться тестування із біології та математики, це відбудеться після закінчення навчального року.

– Як діє у місті електронна черга у дошкільні навчальні заклади, і чи дає таке нововведення ефективні результати?

– Створення електронної черги було необхідністю. В певний період було закрито досить багато дошкільних навчальних закладів, адже у них не було необхідності містянам. З часом народжуваність почала швидко зростати, і садочки знову стали актуальними, проте місць уже всім не вистачало. Відновити закриті практично не можливо, тому було створено програму, відповідно до якої, планується відкрити додаткових 12 груп при діючих дошкільних закладах. Якщо це буде зроблено, проблему черговості у садочки буде вирішено.

Уже відкрито додаткові групи у садочку №4, №9, та №7.  Планується, також відкриття логопедичної різновікової групи на 15-20 дітей.

Електронна черга при кожному дошкільному навчальному закладі почала функціонувати із 1-го січня 2014 року. При подачі заявки, про бажання навчатись у садочку, дані дитини вносяться у електронну базу, де зазначається порядкове місце у черзі. На сайті батьки можуть відстежувати те, як рухається черга. Жодних додаткових співбесід чи конкурсних умов не проводиться.

На сьогоднішній день, по місту є 90 заяв про бажання навчатись у садочку, і для яких поки немає місця. Щоправда, серед них є ті, хто, із певних причин, відмовився від запропонованого місця в певному навчальному закладі.

Моя мрія – відновити басейн у у дошкільному навчальному закладі №9, та створити при ньому спеціальний спортивний зал. Це була б чудова можливість по роботі з дітками, які мають певні фізичні вади. Це питання підіймалось і перед міською владою і перед народним депутатом Ігорем Гузем. На разі, триває конструктивна розмова, яка має позитивне русло.

– Як Ви вважаєте, чи буде ефективним повернення 12-річної системи освіти, беручи до уваги досвід попередніх років?

– Для того щоб 12-річна система освіти давала позитивний результат її потрібно значно вдосконалити.

Потрібно профілізувати навчання у загальноосвітніх навчальних закладах і  забезпечити чудову матеріально-технічну базу, як це відбувається у багатьох країнах Світу. Тоді і 12-річна освіта буде ефективною.

– Чи буде необхідність у наступному навчальному році купувати підручники батьками учнів, як це практикується в області?

– Завжди підручниками у наших школах учні були забезпечені безкоштовно, щоправда, могли бути затримки у поставці. У школах міста, для бажаючих, створені спеціалізовані класи, в яких навчаються за нестандартними програмами, відповідно і підручники для них купують батьки.

У наступному навчальному році плануємо набрати 650  першокласників. Щоправда, у майбутніх роках спостерігається спад народжуваності.  Аудит, який проводився, визначив, що  деякі школи у місті завантажені лише 46-52%. Проте, я не повністю згідний із такими висновками, адже потрібно враховувати нову проектну потужність у навчальних закладах. Я завжди виступав проти закриття шкіл, адже відновити їх з часом надзвичайно складно.

Оля Івашко,  інтернет – видання “БУГ”




коментарів: 43
  1. Пане Миколо! Яким чином у Нововолинську можуть настати позитивні зміни в освіті, коли у місті: 1) Процвітають побори і хабарі у ДДУ та школах; 2) На теплі місця в Управлінні освіти приймаються родичі чи дружини державних службовців прокуратури та інших відомств; 3) Тендери на поставки продуктів, раз-у-раз “виграються” “друзями” високих посадовців місцевої влади; 4) Споруди дитячих дошкільних установ і шкіл, а також їхні земельні ділянки вилучаються і продаються “корисним” організаціям і фіз. особам; 5) Замість вершкового масла нечисті на руку поставники, дітям у школи і ДДУ завозять маргарин. М’ясні продукти, часто протерміновані; 6) У школі № 3 знищено музей помаранчевої Революції, а у школі № 2 розгорнуто експозицію, що прославляє російського загарбника; 6) У всіх школах міста щогли із Державним прапором занижені, криві або й зовсім відсутні. Прапорів, часто немає. Про яке патріотичне і духовне виховання може йти мова? І так далі. Куди Ви звертались, письмово чи усно, щоби припинити оці гидоти у ввіреному Вам громадою Нововолинська, міському Управлінні освіти? У випадку Вашої зацікавленості моїм коментарем, готовий надати підтверджуючі документи по кожному пункту. Чи правда, що у Вас немає вищої освіти?

    • Пан Анатоль, нажаль не можу назвати Вас шановним, оскільки шановні люди не займаються обливанням брудом, а вносять конструктивні пропозиції та своїм прикладом і плідною працею допомагають розбудовувати успішне та процвітаюче місто. Ваші коментарі до статті про Остапюка М.П. не є чимось більшим, ніж “тявканням” псевдогромадського діяча. Радує те, що багато людей нашого міста прекрасно розуміють, чим викликані Ваші безпідставні та непорядні нападки на міську владу в цілому та зокрема Управління освіти. Я дуже добре розумію шановного пана Сторонського А.М., який не втримався і відправив Вас на три букви. І саме таких людей як Ви, провокаторів та пустословів необхідно притягати до відповідальності у судовому порядку. Але ж Ви, як справжній боягуз, не підписуєтесь під своїми словами, тому що боїтесь законної відповідальності за свої дописи.
      Вашу повну неадекватність підтверджує останнє запитання про наявність у Остапюка М.П. вищої освіти. Людина у здоровому глузді розуміє, що вчитель, директор школи, начальник управління освіти має вищу освіту апріорі.
      Прошу негайно надати мені документи, які підтверджують Ваші слова.
      Юрисконсульт управління освіти Бобак В.С.

      • Що саме ви просите мене надати? Які документи? Про маргарин замість вершкового масла чи про родичів високопосадовців? Чи продану землю та споруди дитсадків? Або тендери, що “виграються” одними і тими ж особами? Уточніть. І обережніше зі здоровим глуздом і моєю неадекватністю, якщо ви справді юрист.

        • Так, почнемо з того, що досить “тявкати” до мене в коментарях. Чому ви до цього часу не з”явились в мне і нічого не надали? Тепер я вже не прошу, Я ВИМАГАЮ- негайно надати мені “підтверджуючі” документи по кожному із зазначених пунктів. Мій кабінет № 504. Розклад роботи управління ви знаєте. Чекаю вас в себе ЗАВТРА. Все зрозуміло?

      • Валентине Сергійовичу! Не діждався від Вас задекларованого у Вашому коментарі бажання отримати від мене копії деяких документів, що стосуються корупції у міському Управлінні освіти. Пропоную додатково: 1) Копії документів про проведення платної лотареї у школах міста посеред учнів початкових класів. 2) Поборів у ДДУ. 3) Закупівлю Управлінням освіти продуктів за завищеними цінами. 4) Зловживання із продуктами у комбінаті міжшкільного харчування. Наразі досить. Всі документи офіційні – від правоохоронних органів.

        • Пане! Схаменіться ви про що говорите. Від коли це правоохоронні органи дають свої матеріали у вільний доступ незрозуміло кому. Чи ви хочете сказати що ви там працюєте чи працювали донощиком брехливих фактів. Цікаво те, що ви боїтесь показати своє справжнє ім’я, маючи такі розкриваючи докази, вам могли б видати орден, але на жаль це параноїдальні обвинувачення, за які можуть видати тільки довідку від психіатра. Як вам не соромно знаходячись в такому похилому віці, займатись такими брудними речами. Вам би вже до землі звикати, обробляючи огород на дачі, чи внуків розважати, бо ви ще той клоун.

  2. Шановний пане Анатоль! Позитивні зміни в принципі не можуть настати від ваших безконечних звинувачень всіх і кожного! Цікаво, що ви можете запропонувати конкретно і конструктивно для вирішення наведених проблем. Горлати про проблеми – це не вирішувати їх, а створювати негатив, якого і без ваших звинувачень вистачає. Не погоджуюсь із багатьма вашими пунктами. Патріотизм та духовність не вимірюється висотою та кривизною щогли для прапора. А після звинувачень щодо процвітання хабарів, опустять руки і порядні та віддані своїй праці педагоги. Не треба таких узагальнень, будь ласка.

  3. Схоже, у соціальних мережах, до мене приставили спеціально проплачених і навчених людей. Які ллють воду на млин місцевої влади у контексті майбутніх виборів. Судіть самі: В.Сапожнікову, під час його інтерв’ю, я задав 10 запитань, що стосувалися його бездіяльності, як міського голови. Вони й досі бовтаються на сайті. Відповідей – 0. Начальнику Управління освіти М.Остапюку – теж не із пальця висмоктаних. Знову мовчок. Навіть про його вищу освіту. Це нагадує організовану злочину групу, що працює на основі кругової поруки. І у правоохоронних структурах теж. Ось така прозорість, обіцяна під час виборчої кампанії нашими нинішніми керівниками.. Люди! невже вам не цікаві проблеми у скорумпованому по саме нікуди, рідному місті? Невже ви всі можете тільки брехати і підлабузнюватися під вигаданими іменами?

    • Анатолий – простите отчества не знаю – у Вас дача есть?
      Вот и езжайте туда, дышать свежим воздухом, полоть грядки, окучивать картошку или что там ещё посадили-посеяли.
      Хватит париться около монитора – это вредно.
      Удачи Вам.

      Хватит критиковать – предлагайте. Кто достойный – на Ваше мнение – занять места чиновников? Вот такая Вам идейка для блога)

  4. Я очікую відповіді на поставлені мною запитання, Миколо Павловичу. Або напишіть, що все це неправда. :)))

  5. Дякую Вам, Миколо Павловичу, що після мого коментаря зняли експозицію яка прославляла російського окупанта у школі № 2. Оце дійсно перша ластівка в покращенні роботи ввіреного Вам Управління освіти. Тепер черга за кривою щоглою державного прапора України у школі № 4. Наперед дякую! Надсилаю фото того посьміховиська.

  6. Шановний очільнику освіти.Розкажіть про хабарі які ви берета за прийом на роботу.Освіту Нововолинська ви завели в тупік.Всі працівники управлвння освіти без належної освіти За фахом керівники гуртків , військові керівники. Окремі десь за кошти щось заочно закінчили.. Чого скриваєте що не платите індексації вчителям ,а це обовязковий платіж, заміни уроків, курси вчителям, престижність ,матеріальну допомогу на оздоровлення Грошову винагороду ( СТ 57 закону України про освіту) і т. д. Чому тримаєте Куцик досі яка не вміє ні сказати ні написати? Та щей переробила документи на продовження на державній службі. ГАНЬБА. За ща дали нагороди КРАВЦОВІЙ І САЧУК , порушуючи процедуру нагородженьі за що дали їм ці посади? САЧУК школу 12 завалила будучи завучем , то ще школу 4 довалює!Де гуртки ділися? Чому правопорушень у школах збільшується? Чому у школах гроші збирають із батьків ? Чому нема звітності про використання грошей ,які виділяються на освіту Вами що ви повинні робити щокварталу? Чому роздутий штата у бухгалтеії відділу?Чому дітей з сімей АТО не харчуєте безкоштовно?Чому збираєте внески на оздоровлення по 40 грн на канцовари? Чому не харчуєте безкоштовно дітей 1-4 класів як вимагає Закон ? ВАМ ПАНЕ МИКОЛО не за плечима РУДИКА сидіти .А тут треба читата Закони їх виконувати Скажіть Яка у ВАС зарплата ? Яка у ВАс ПЕНСІЯ: ПОДУМАЙТе і ВСІ разом підіть з управління освіти Бо вам там не місце. ДАЙТЕ ДОРОГУ ПРОФЕСІОНАЛАМ які будуть рухати освіту міста.

  7. Пане Анатоль, хватить хизуватись наявністю доказів Вашим словам, показуйте, пишіть. Не свої догадки чи домисли, а перевірені факти.

    Пані Ангеліна, перед тим як писати безліч неправдивих закидів неполінуйтесь хоч знайти їм підтвердження. Багато голослівних закидів, а правди нуль.

  8. Прикро й боляче читати такі коментарі про Миколу Павловича(п.Анатоля та Ангеліни). Напевно, навіть смішно ще й реагувати на них. Але просто хочеться сказати, що Остапюк М.П, – відповідальна, добра, працьовита людина, яка, як ніхто інший , на своєму місці. Завжди здатен адекватно розібратися в будь-якій ситуації, знає школу, знає роботу. З ним комфортно працювати, чудово розбирається в людях, виважений керівник. Який і вищу освіту має;), і пенсії немає;).

  9. Я також учитель Пан анатолій пише всю правду Коли закінчаться побори в освіті? За атестацію несли Остапюку По 100 гривень кожний Атестувалось мабуть більше 100 вчителів івихователів То яку суму одержав? Чому МОРОЗА начальником не поставили? А взяли людину яка військовим керівником працювала обійшовши всі села і заробітки Якщо так мало платять , то чому ЗОЯ сидить відмовилась від пенсії а на взятках більше має. Купила двом синам квартири одну в луцьку другу внововолинську ЗА ЩО ? за взятки. ЗАПИТУЄМО ЧОМУ ТРИМАЄТЕСЬ ПОСАД, ЯКЩО МАЛО ПЛАТЯТЬ? ДАЙТЕ МІСЦЕ МОЛОДИМ Є унас творчі вчителі і знаючі які лад наведуть в освіті . ДЕ У НАС В освіті патріотичне виховання? Скоро винесемо вас і кинемо у смітникові ящики ГАНЬБА

  10. Дивно, і я атестувалася минулого року, і нічого НІКОМУ не платитила… Ні я, ні мої колеги. Петрук(може, ваше імя Ангеліна), бо стиль схожий:), в нововолинську ми атестуємося не несучи комусь щось. Та зарплата й так як на сміх…але то біда вже цілої України.

  11. Читач учителька) -це той самий вчитель (21 05 2015)не скривайте вас не вигонять з роботи не бійтесь правду говорити,запитайте в учителів і вихователів. Йдуть великі побори в освіті СЄЧКА думаємо не захистить освіту ВЖЕ побоїться.

    • Я так розумію, ви пов’язані з освітою. Але не можу зрозуміти, що спонукає вас писати такі неправдиві речі, і до того ж, так неграмотно. Хочу побажати вам підвищити рівень своєї грамотності та порядності.

  12. СКАЖІТЬ як скорочення провели. Розумних працівників знищити хочуть А послушників тримають,які покривають пана Миколу , який місяцями на роботі не буває і не має перспектив роз витку освіти Можливо вже нехай Грицюк керує , та хоч на нарадах не спить

    • Маруся, не кип’ятись) Знищення тобі це не грозить, так як розумом ти не виділяєшся. Миколу поважають, тому і підтримують, а ти просто типічна “базарна баба”, пишеш про те в чому сама не тямиш :-)

  13. А скажіть будь-ласка, чому майже всі дописувачі ховаються за незрозумілими іменами?

  14. Соромно читати такий бруд, “шматочки” правди, обплетені кілометрами брехні….
    Невже хтось думає, що стане чистішим, коли когось “вимаже” у багні…
    Я теж учитель, теж регулярно атестуюсь, НІКОЛИ нікому нічого не платила і не здавала, не думаю, що взагалі такий досвід в управлінні освіти існує… Хоча погоджусь, що кожен судить по собі – якщо я сама порядна, то і ніколи не подумаю, що хтось може бути негідник, а якщо у самого “рильце в пушку”, то і ввижаються всякі страхи))))
    Я не проти думки, що є у нас в освіті проблеми, я проти безрезультатної балаканини, давайте будемо покроково щось робити. Ваші пропозиції!?!

  15. ДАВАЙТЕ всі обєднаємось і будемо разом працюватию Однак проблем в освіті є дуже багато , бо ними ніхто не займається. А дружина ПАНА миколи мусить під придуманими іменами захищати чоловіка свого. Чому в гімназії бере великі подарунки від батьків? В цьому році виводить 4 клас у 5 і замовлення огого від батьків зробила. Так Так Так – це правда. ПРОСИМО не чіпайте пана АНАТОЛІЯ бо він правду пише!

  16. ВИ один і той самий БОБАК -КРУТИЙ чувак -і ще хто? Як вам не соромно. ХТО ВИ такий. СКІЛЬКИ вам років? Краще захистіть методичний кабінет Законами .Це буде більше користі від вас Не викидайте творчих людей на вулицю. Бійтесь БОГА. БОГ вам суддя.

    • Творчі в освіті були, є і будуть!!!
      А ті, хто звільняється – як правило реалізовує себе далі десь в іншому місці, і дуже часто то дотично освіті.
      Все буде добре.

  17. прислухайтесь до дописувачів Не чіпайте пана АНАТОЛІЯ КРУТИЙ чувак БОБАК .Організуйте харчування в школах хочаб на 5 гривень. Голодом не моріть діток ДІТИ -це наше майбутнє. Не збирайте на оздоровлення по 4о гривень спонсорської допомоги від бабусь і дідусів ,які сиріт виховують самі. Знайдіть спонсора. Це болить нас ,Бо ми не маємо грошей.ПРОШУ вибачення за помилки.

    • А тепер ви уважно послухайте мене. Ви два звичайних блазня, ви і той ОЛІйЧИК. Я скажу тільки раз, так що запам’ятовуйте. Я не люблю забавлятися подібними переписками, ви знаєте, хто я, як мене звуть, де я працюю. Тому якщо вистачить сміливості, спробуйте сказати мені це в обличчя, як справжні мужчини. Хоча, я сумніваюсь, що ви – мужчини, скоріше, двоє нікчемних блюдолизів, і третій з вами – Анатоль, людина низької моралі і нечистої душі. Зарубіть собі на носах, що я не дозволю таким, як ви, поливати брудом щиру працю людей, які віддають себе повністю на служіння справі і людям. Тільки я звик до чесної боротьби, а такі ниці і підлі елементи, як ви, уникають всього чесного і як ті гадюки, плюються ядом через інтернет та інші засоби масової інформації, не називаючи себе, тому що бояться законної відповідальності за свої слова. Моліться Богу, щоб я не взнав, хто ховається за цими “Юріями” і “Олійниками” і “Петруками”. Повірте, я прикладу всіх зусиль, щоб притягнути ваше гниле кодло до відповідальності. І нагадую, захочете щось “тявкнути” в мою адресу – прошу до мене особисто.

  18. Цікаво, а чому пан Анатоль, Ангеліна і всі, кого так не влаштовує робота освітян, не з’являться в управління освіти, не поговорять з людьми,які відповідають за роботу,не отримають відповіді на всі такі болючі питання, а займаються побрехеньками і обурюють народ… Може, Ваше завдання, шановні, займатися лише плітками, цікаво…

  19. Прошу дуже допоможіть грішми на ремонти ,завідувач освітою ,Миколо павловичу.Скільки будете батьківськими грішми прикриватися. Назвіть скільки Ви коштів дали на ремонти садікам, школам ,спортивній школі в 2015 році? СКАЖІТЬ не мовчіть .Просто назвіть цифри.Чому батьківські ремонти собі присвоюєте? Ви прийшли щоб зміни зробити .РОБІТЬ .За 2 роки Ви нічого не зробили. Памятайте – Україна не та Що була два роки тому.

  20. БОБАК -крутий чувак Чому вчителів у відпустки без збереження посилали примусово у всіх школах? ЧИ Бобак -чувак Макарук Освітянка були у відпустці без збереження? Скільки днів ? Надайте підтвердження. Займіться корисними питаннями для вчителів. До цього ми повернемось до жовтня 2015 року.

  21. А чому і справді всі не задоволені не звернуться з проханням до Управління провести круглий стіл, та надати відповіді на такі болючі питання які Всіх так тривожать. І можливо це як раз зніме ту напругу яка виникає від того, що всі обурені будучи далекими від правди, накручують себе та інших своїми догадками. Або просто перекручують факти так як їм це зручно чи можливо вигідно, щоб наговрити брехні на інших?
    Чи можливо серед більшості невдоволених працею освіти, є бажаючи кого замінити? Можливо у всіх є адекватне та свідоме розуміння всіх робочих ситуацій, а також обізнаність у економічній, фінансовій, бюджетній сверах? Невже такі скарби не бажають поділитись досвідом та знанням, а лише виливають негатив в мережі ховаючись за безглуздими нікнеймами?
    П.С. Краще спробуйте піти на діалог та взнати відповіді на болючі для Вас питання. Поливання брудом в мережі не покращить ситуацію та не принесе покращення в розвиток будь-якої сфери нашого життя.

  22. Тарасе менї дивно читати вашї беззмістовні вислови Я перечитав коментарі сьогодні.Скажіть будь-ласка (так говорять ваші бухгалтері) чи були Ви у відпустці без зберження?Що ви зробили для освіти. Яку чергову політичну партію будете організовувати?

    • Дякую, що прочитали.
      У відпустці без збереження був тоді, коли це було необхідно.
      Можу особисто розповісти, що зробив і роблю, в межах обов’язків покладених на мене. Чи у Вас до мене є заперечення?
      Будь-яку політичну партію, яка буде приносити користь як освіти так і місту загалом. Моя симпатія чи приналежній до тієї чи іншої партії аж ніяк не стосується Управління освіти, а особисто мене.
      Дуже приємно, що моя скромна персона Вас зацікавила.

  23. Вважаю підтримувати плітки в даному інтерв’ю безглуздо. Якщо у когось є питання, зауваження чи пропозиції до будь-ласка приходьте в гості до Управління освіти, та спілкуйтеся.
    А обертатись на безглузде “тявкання” не рахую за потрібне.
    П.С. Всі дописувачі я так розумію дуже багато зробили для освіти нашого міста, що їх вистачає тільки поширювати брехливі плітки та поливати брудом порядних людей.
    Жалко потрачених сил та часу на пеерписку з людьми, які в більшій мірі і близько не орієнтуються в тому, що самі пишуть, а тільки поширюють бруд. Наше місто від цього чистішим та кращим не стає, задумайтесь! І постарайтесь показати, що ви робите чи зробили для освіти.

  24. Феєрично.
    Особисто – позитивно оцінюю роботу начальника міськво.
    Дійсно – фахівець, котрому душа болить за освіту.
    Миколо Павловичу, нормальні люди – за ВАС!

  25. Шановний Микола Павлович! Я просто хочу сказати Вам ДЯКУЮ!
    Ви людина від Бога! Ви з розуміння відноситесь до усіх, хто до Вас звертається, даєте конструктивні поради, підтримуєте. І Ви прикладаєте максимум зусиль для того, щоб освіта в нашому місті процвітала! Я знаю Вас досить недовго, але можу впевнено підписатись під кожним написаним своїм словом!
    Ганьба тим, хто розпускає плітки, не маючи доказів!
    В Євангелії від Матея є дуже хороші слова: “Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого? Колоди ж у власнім оці ти не добачаєш?”
    Так, обливаючи когось брудом, ви в першу чергу, брудните себе. А ще хочете, щоб наша країна ставала кращою. Почніть з себе. Підтримую думку пана Тараса. Вносьте конструктивні пропозиції. Допомагайте. Організовуйте зустрічі. А не з-за куща викрикуєте, бо боїтесь, що притягнуть до відповідальності за сказані брехливі слова, доказів на які просто не існує.
    Шкода, дуже вас усіх шкода!

  26. Цікаве обговорення освіти.Пропоную завідувача освіти написати конкренті дані ,що він зробив за час роботи на посаді. І то конкретно,не прикриватись тим що зробив директор тої чи іншої школи.Результти роботи 3 школи- це заслуга директораі його вчителів, успіхи на рівні області 1 школи -це заслуга Сергія мороза і його творчих вчителів, успіхи 7 школи- заслуга директора і його вчителів і т. д.А де відділ освіти і його команда, що вони зробили для педагогів?НАПИШІТЬ КОНКРЕТНО.Результати шкіл не беріть на себе,бо вашої заслуги там нуль Не вводьте в оману освітян.

  27. ВЧИТЕЛІ розумні ,їх вузи оцінили, Тільки питання – чому розумних не люблять?Я стороння людина, працюю в іншій сфері А дотик до освіти маю,бо родичі вчителями працюють.Скажіть:1- чому звільнили серед року Марію МИХАЙЛІВНУ? Невже важко було дочекатися 30 травня ?Викинули за поріг людину, яка все життя віддала освіті?2- чому вчителям не платите індексацію?Поясніть ілюди не будуть ображені і писати не будуть не приховуйте цього. Робіть все відкрито Атепер 3- чому ні копійки на ремонти в садіки не дали , а вимагаєте від вихователів ремонтів ЧОМУ ЧОМУ ЧОМУ???

    • Пане Роман, на мою думку, не доцільно задавати питання на рахунок індексації Миколі Павловичу. Ви це питання краще задайте очільникам нашої країни! І заодно запитайте, чому наша влада вирішила заробітну плату вчителям платити не з основного бюджету, а за рахунок субвенції!

  28. Вперше ознайомився з коментарями і прийшов до висновку Чому Бобак Макарук в робочий час використовує не за призначенням комютер? 2- Робочі хвилини використовує у своїх цілях.Чому? Шанівний , якщо хочете принижувати людей словами “тявкає” і т.д. , то я вам цього не дозволю. Ви ж юрист – БЕЗ ОСВІТИ , партія РЕГІОНІВ Хто вас там тримає? Навчіться культури і спілкування з людьми. Не робіть помилок Ви ж не завідувач освіти , Не соромтесь. Мовчіть. Ви ,як юрист ні на одне питання відповіді не дали.

  29. Тема зарплати цікава, Чому ми маємо питати очільника нашої країни? Ми питаємо головного овітянина. Він несе відповідальність за освіту. Нехфй домагається у влади додоткових грошей на освіту Чому боїться меру слово сказати в захист освітян? Не вистачає грошей у субвенції ( як Ви панянка пишете), то нехай з міського бюджету додадуть .Це не заборонено Законом. Адже голова міста в усіх інтервю говорить , що бюджет виконується більше як на сто відсотків.хто забороняє додати освіті на виплату індексації. А Микола Павлович в інтервю боїться сказати, що йому грошей не вистачає. ВІН ПРИЙШОВ,ЩОБ зміни робити, НАРОБИТЬ ЗМІН ТАК як у гімназії зробив. ЗАВАЛИВ усе ,що РУДИК напрацював.А вам ПАНЯНКА дякуємо , що правду сказали ,що індексації не платять, Пане МИКОЛО подивіться корінці які дали вчителям на зарплату?Можливо вам і не цікаво як фінансують ваших вчителів. НЕ ОБМАНЮЙТЕ ЛЮДЕЙ, ВЖЕ давно прийшов час говорити правду.

    • “А вам ПАНЯНКА дякуємо , що правду сказали ,що індексації не платять” – цікаво, і де це я таке говорила?

  30. ГОВОРЯТЬ ЩО і кошти на матеріальну допомогу на оздоровлення не дадуть. Це буде відпустка для педагогів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *