<

Михайло Бобик: “Не вистачає працівників карного розшуку”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:29 | 12.12.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Рік тому відбулися зміни у правоохоронній системі: міліція стала поліцією. Чи виправдала себе реформа? Що і  як змінилось?  І якою є криміногенна ситуація у місті та районі?

Про це розповів начальник Володимир-Волинського відділення поліції Михайло Бобик, – пише видання Слово правди.

Яка ситуація з кадрами після реформування?

На  жаль,  не найкраща,  оскільки штат значно скоротився у зв’язку із переформуванням відділення у відділок. Не вистачає дільничних, котрих до реформи налічувалось 24, а  тепер є  лише семеро, з яких четверо обслуговують місто, а три – район. Крім того, один патрульний наряд несе цілодобове чергування в Устилузі, де здійснює охорону правопорядку. Не вистачає працівників карного розшуку.  Подали пропозиції до управління Національної поліції у області щодо збільшення штату,  сподіваємося, що питання вирішиться позитивно.

Що робиться для  оперативного  і  повного розкриття злочинів? Протягом листопада на території області, району та міста працівниками поліції здійснювалось профілактичне відпрацювання, у ході якого були задіяні усі сили для розкриття кримінальних правопорушень. За цей час вдалося розкрити їх 39. Одним із них є затримання «на гарячому» зловмисників у селі Суходоли, котрі вночі намагалися пограбувати магазин. Їх помітили місцеві мешканці, яким ми щиро вдячні за небайдужість, і зателефонували до поліції. Злодіями виявились жителі Нововолинська.

14 фактів крадіжок велосипедів встановили наші працівники після того, як до їхніх рук потрапив 38-річний мешканець міста, котрий вже мав проблеми із законом. Таку «колекцію», яка може бути і більшою, йому вдалося поповнити з серпня по грудень. Щоправда, кілька «двоколісних коней» він встиг продати. Ті, яких вилучили правоохоронці, повернуті їхнім власникам.

Номерні знаки іноземної реєстрації є ще одним видом наживи зловмисників.

Так, нещодавно одного з  таких правопорушників удалося затримати. Ним виявився раніше судимий мешканець Львівщини. Він винаймав у Володимирі квартиру та заробляв на життя, вчиняючи крадіжки номерів, після чого вимагав у потерпілих кошти за їх повернення. Сума, яку «просив» чоловік сягала 1000 гривень.

 Досить поширеними є квартирні крадіжки.

У більшості випадків злодіями виступають гастролери. Нещодавно таких затримано у Луцьку співробітниками управління карного розшуку волинської поліції під час скоєння злочину. Ними виявились 42-річний громадянин Грузії та 34-річний лучанин. Злодії проникали у житло шляхом підбору ключів і зламу серцевини замків у дверях. Перед тим, як потрапити до квартири, дзвонили у двері, і коли ніхто не відповідав, приступали до справи.

Набирає обертів шахрайство у соцмережах.

Надаючи перевагу дешевим товарам та послугам, люди переказзють гроші на рахунки і не отримують обіцяних замовлень. Щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв, у жодному разі не можна повідомляти зайвої особистої інформації, лише номер картки, на рахунку якої не повинно бути жодних коштів, а ще краще розраховуватися готівкою на домашню адресу чи поштове відділення. Також не  слід перераховувати грошей, поки не отримали товару. Коли ж було загублено мобільний телефон або сім-карта перестала працювати, одразу  слід заблокувати прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Нещодавно соцмережі  поширили  відео, на якому невідомі чоловіки, нібито скоювали крадіжку на території одного з підприємств міста. Ми не могли залишити цей факт  поза увагою. Наразі порушена кримінальна справа за статтею 186 (крадіжка) та встановлюється причетність цих осіб до неї.

 Досить напруженою залишається ситуація на дорогах.  

Дійсно, нині водії часто нехтують правилами руху, що стає причиною дорожньо-транспортних пригод. Скажімо, на перше грудня на автошляхах міста та району (крім дороги Н-22 Рівне-Устилуг, яку обслуговує патрульна поліція)  скоєно 126 ДТП, у яких загинуло шестеро і травмовано 63 людини.  Минулого місяця працівники Володимир-Волинської патрульної служби, які ще забезпечують публічну безпеку та правопорядок, притягнули до адмінвідповідальності 8 осіб за ст. 130 (керування у нетверезому стані).

 Чи  змінилась криміногенна ситуацію у місті та район порівняно з минулим роком?

На перше грудня у нас зареєстровано 667 кримінальних правопорушень, що на 10 більше, ніж було у 2015 році. Утім, не  зважаючи на недоукомплектованість штату, наші співробітники докладають усіх зусиль, аби злочинів меншало. Сподіваюсь, що після нового року наш колектив поповниться новими кадрами.

Жанна БІЛОЦЬКА.




один коментар
  1. То хоч пенсіонерів заберіть. Нормальних. Без кримінального минулого, бійок і хабарів. Як не як є і старіші кадри. Для них би не заважала нова ЗП і добавка до пенсії. Щоб не бунтувати перед владою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *