<

Брія Блессінг: «Я заснувала у Львові громадську організацію з протидії торгівлі людьми «Lviv Abolitionists»»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 2.09.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

 Американка, яка вже 23 роки живе в Україні, співачка  і учасниця четвертого сезону телепроекту «Голос країни» Брія Блессінг, зачарувала володимирчан вільною українською мовою і своїм проникливим та драйвовим співом.

Усміхнена і приязна, вона посилала глядачам хвилі позитиву і бажала Божих благословень. А, зійшовши зі сцени, залюбки спілкувалася з прихильниками. Після виступу ми поспілкувалися про життя після проекту і магію українських пісень, – повідомляє Слово Правди.

   – Бріє, ви приїхали разом з іншими гостями із фестивалю для дітей з особливими потребами у Шацьку?

– Ні, на Волинь я прибула лише сьогодні. А ще вчора виступала в Оперному театрі в Одесі.

 – Яке враження справив на вас концерт діток з особливими потребами?

– Я дуже рада, що такі заходи нарешті відбуваються  в Україні. Бо пам’ятаю, що на початку, коли ми з батьками тільки приїхали сюди у 1993 році, ставлення до людей з інвалідністю було зовсім інше. Як і в Радянському Союзі, їх вважали гіршими, другосортними. Тому мені дуже приємно, що зараз організовуються концерти, фестивалі спеціально для них, щоб їх підбадьорити, дати їм змогу проявити себе. Це просто чудесно! Тому я радію і пишаюся, що в Україні відбулися такі зміни. Сподіваюся, що умови для людей з особливими потребами і надалі покращуватимуться.

 – Окрім занять музикою, чим ви займаєтеся?

– Я заснувала у Львові громадську організацію з протидії торгівлі людьми «Lviv Abolitionists». На жаль, останнім часом не брала активної участі у її роботі, бо майже не буваю у Львові, адже маю концерти по всій Україні. Хочу трохи активізувати її діяльність і зараз над цим працюю.

   – Після участі у «Голосі країни» що кардинально змінилося у вашому житті?

– Те, що зараз я маю можливість багато подорожувати по Україні і знайомитися з такими чудовими людьми, як у вашому місті.

   – Якщо виокремити три найважливіші речі, які вам дав проект, що б це було?

– Мабуть, найперше – це те, що я стала більш впевненою у собі. Не тільки як співачка, а й як людина. Також проект дав мені розуміння, що спів і музика – це не все, цим не обмежується життя. Хоч ці заняття дарують радість і насолоду, але можна спокійно жити далі, навіть якщо й не переможеш у проекті. І займатися тим, що любиш. А ще «Голос країни» подарував мені  багато нових друзів і знайомств.

   – Музиканти, які з вами грали на сцені, – це ваш постійний гурт?

– Так, це насамперед мої друзі. Я їх знаю уже дуже багато років. І після «Голосу країни», коли мене почали запрошувати виступати, вони стали їздити зі мною. Ми і до того грали разом, але зараз частіше маємо концерти.

   – У вас дуже незвичайна гітара, повністю вкрита написами. Що вони означають?

– Ця гітара уже п’ять чи шість разів була зі мною в зоні АТО. І щоразу військові, перед якими я виступала, лишали на ній свої автографи. Тому тепер вона унікальна і безцінна.

   – У вашому репертуарі переважають українські пісні?

– Я вивчила їх досить багато, і з кожною новою все більше закохуюся в українську музику. У ваших піснях є щось особливе. Я подорожувала по всьому світу, слухала чимало народних пісень, вони всі дуже гарні й зворушливі, але для мене в українській пісні є щось магічне.

– А чи є якась конкретна, особлива для вас пісня?

– Це ті, які я співаю – «Я піду в далекі гори», «Верше», а ще – колядка «Спи, Ісусе, спи».

   – Ви у Володимирі вперше. Встигли щось побачити?

– Готель, сквер біля нього і цей парк. Але це для мене нормально: в Одесі я була вже тричі, а так і не бачила моря.

   – Сьогодні ми святкуємо День Незалежності України. Що побажаєте нашим читачам з цієї нагоди?

– Щоб ми всі завжди пам’ятали, наскільки важливою є незалежність, наскільки варто боротися за неї, щоб вона завжди була в нас, і розуміли, наскільки вона несе у собі велику відповідальність. Щоб ми пам’ятали про це і про людей, які просто зараз борються за нашу свободу і незалежність.

Віталіна МАКАРИК.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *