<

Знаменитості «заморозили» свої акаунти в інстаграмі та фейсбуці: ненависть і дезінформація в соцмережах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:44 | 17.09.2020 / Борщ /
Перегляди
281
/ Коментарі відсутні

Кім Кардаш’ян, Леонардо ДіКапріо, Кеті Перрі, Дженніфер Лоуренс, Саша Барон Коен та інші знаменитості підтримали акцію #StopHateForProfit і тимчасово «заморозили» свої акаунти в інстаграмі та фейсбуці.

Виявилося, зірки бойкотують соціальні мережі за поширення дезінформації та ненависті, пише CNN, – передає Апостроф.

Активісти хочуть, щоб фейсбук зайнявся “очищенням” своїх платформ, і замість публікації звичайного контенту або реклами розміщують повідомлення, присвячені шкоді, яку завдає соціальна мережа.

“Мені подобається, що я можу зв’язатися з вами безпосередньо через інстаграм і фейсбук, але я не можу сидіти склавши руки і мовчати, поки ці платформи продовжують поширювати ненависть, пропаганду і дезінформацію, – звернулася до своїх фоловерів Кардаш’ян, аудиторія якої перевищує 188 млн. чоловік. – Дезінформація, поширювана в соціальних мережах, чинить серйозний вплив на наші вибори і підриває нашу демократію. Будь ласка, приєднуйтесь до мене і заморожувати свої акаунти в інстаграмі та фейсбуці.

“Я використовую інстаграм і фейсбук, але я хочу, щоб це була сила добра, а не ненависті, насильства і дезінформація”, – пояснив свою позицію Леонардо ДіКапріо.

“Єдине, що лякає більше, ніж серфінг Марка Цукерберга з білим обличчям… це перевага білих і брехня, яку фейсбук поширює кожен день”, – заявив Саша Барон Коен.

“Бойкот фейсбуку – спроба правозахисних груп та активістів впоратися з засиллям брехливої політичної реклами, дискримінації, ненависті і теорій змови – в тому числі про пандемію Covid-19. Учасники акції планують продовжувати ділитися інформацією про те, “як помилки фейсбука призводять до насильства в реальному житті”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *