<

Плейлист війни: пісні, які надихають, заспокоюють і налаштовують на боротьбу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:10 | 24.03.2022 / Борщ / , , /
Перегляди
14443
/ 1 коментар

Вже місяць в Україні триває війна – підступна, жорстока, й цинічна. Російські окупанти намагаються заграбастати нашу країну, однак ЗСУ дають їм гідну відсіч і героїчно захищають її територію. Допомагають їм тисячі волонтерів і звичайних жителів, а надихають на боротьбу і перемогу артисти, які у своїх кліпах і піснях прославляють нашу Батьківшину, військових і об’єднаний народ. БУГ створив плейлист найпопулярнішої наразі військової музики, яка зцілює, заспокоює, надихає, але разом з тим, підіймає бойовий дух, збурює кров та налаштовує на перемогу. 

Дивіться і слухайте нові патріотичні й мотивуючі пісні наших артистів, які вони створили впродовж місяця війни в Україні.

PROBASS ∆ HARDI, DANIM feat. TRICKY NICKI – Доброго вечора, ми з України

Ця музика і кліп, у якому були використані пейзажі Карпат з каналу “Двоколісні хроніки”, кадри з каналів ЗСУ та особисті зйомки військових, стали основою багатьох відео, що надихають, і неофіційним гімном цієї війни.

15-го березня на сесії Кременчуцької міської ради мер Віталій Малецький навіть вручив відзнаки «За заслуги перед містом» DJ ProBass (Артему Ткаченку) та DJ Hardi (Максиму Мокренку).

KOZAK SYSTEM – Мамо 

Гурт присвятив цю пісню мамам і татам, які сидять вдома, хвилюються і чекають звісток від своїх синів-військовослужбовців.

“Сьогодні вся країна, всі сини і доньки встали на захист нашої Незалежності, встали на захист нашого народу. І кожна Мама зараз сидить вдома, хвилюється і чекає звісток, але ми можемо запевнити наших мам, що ми повернемося живі. Ворог буде розбитий. Нашим хлопцям та дівчатам, їхнім мамам і татам. Слава Україні!”, – йдеться в дописі до пісні.

Go_A – Kalyna

Автори пісні зазначають, що калина — символ України, що супроводжував наш народ з прадавніх часів. Предки вірили, що калина має силу, яка несе безсмертя та здатна об’єднати покоління у боротьбі зі злом. Тому пісня «Калина» – це послання світу, який має об’єднатися заради майбутнього.

ТНМК feat. KOZAK SYSTEM – Мамо

Танок на майдані Конґо презентував сингл “Мамо”, спільну роботу з українським гуртом KOZAK SYSTEM. Пісня натхненна подіями визвольної війни українського народу проти російської експансії. В ній про українського солдата, який повертається додому лише на один день й обіцяє мамі, що все буде добре.

ТНМК (feat. Ельвіра Сарихаліл)  – Доми

У ці воєнні дні український гурт ТНМК презентував ексклюзивний сингл “Доми”. Спочатку ця пісня готувалась до Дня кримського спротиву російській окупації, проте останні події показали, що не варто приурочувати до одного дня, бо сенс змінився. Артисти хочуть розказати усьому світу про те, що готові захищати свою землю від агресора. Тому ця пісня – це саундтрек нестримної волі, мудрості та боротьби за рідний дім.

Жадан і Собаки та Вертеп – Діти 

Артисти зазначають, що ця пісня про головне – наших дітей, яким ми маємо передати нашу країну.

“Пісня, можливо, не надто мажорна, але, що головне – не печальна. Вона про віру, надію та любов. Ми обов’язково переможемо. Заради наших дітей. Заради їхнього майбутнього”, – кажуть музиканти.

Жадан і Собаки — Веди

Ще одна нова пісня гурту – про рани, що гояться, та любов, яка лишається. Історія про країну, що важко, але незворотньо доходить до себе.

Саша Чемеров feat. Женя Галич – Досить

Ця пісня – заклик до боротьби за рідну країну. “Допоки твоє серце пече, гартуй його вогнем і мечем”, – наголошують музиканти.

СКАЙ – Не Відступати і Не Здаватись

“Україна встоїть і переможе рашистів – окупантів! Бо за нами правда! Ми на своїй землі і нам чужого не треба! Не Відступати і Не Здаватись Нам більше нічого боятись! Слава Україні! Слава ЗСУ!”, – зазначає гурт.

https://www.youtube.com/watch?v=QTdJkYkkQBQ

Олександр Пономарьов – Заспіваймо пісню за Україну 

Патріотична пісня народного артиста України – є своєрідним символом того, що ми неодмінно переможемо, ніколи не зрічемося рідної мови, рідної землі і “піднімемо наш прапор знову і знову”.

Віктор Винник і МЕРІ – Герой

Ця пісня наголошує: зараз кожен є Героєм, адже робить свій вклад у боротьбу і перемогу. Герой – це кожен, хто не здається, не опускає рук, а може встати і йти далі.

SKOFKA – Ой на ой

Пісня описує жахливі події сьогодення, коли навіть в небі “ні сонця, ні зорі” і коли “пусто на полицях і пусто на вулицях”. Музикант каже, що написав цю пісню за декілька днів до війни і вона стала пророчою.

“Увімкнувши це демо, я не то, що здивувався, я злякався від того, що придумала душа раніше. В тих текстах, які я написав раніше, я не бачив і не мав на увазі тієї суті, яку добре бачу зараз. Близькі мені люди сказали: “ти написав пророчі пісні і їх обов‘язково треба увімкнути Українцям зараз!”, – зауважив він.

ШАБЛЯ – Браття Українці

Ця пісня стала гімном Оборони України. Вона закликає українців єднатися в цю лиху годину:

“Нехай ворог знає ми за Україну. Богу душу нашу віддамо єдину, за нашую землю Священну Україну. Ми за ції степи, за ліси і гори, за лани широкі, за Чорнеє море, за Небесну Сотню, за Тараса брата, за нашу свободу ми побороли ката! З нами свята Віра, з нами Бог і правда. І ми проти того, щоб брат ішов на брата. А якщо з війною тоді начувайтесь, Нас ніщо не зупинить! Слава Україні!”, – наголошує музикант в пісні.

СКАЙ – Україно

Автори наголошують, що ця пісня – це скупчення енергії, віри та любові:

“Це сила і міць українського народу, який мусить об’єднатися для захисту своєї рідної землі від ворога. Це неофіційний гімн України, який написав легендарний поет і композитор Тарас Петриненко. Маємо за честь виконувати його в рок версії. Разом ми сила! Разом ми переможимо! Слава Україні!”.

Павло Табаков – “Забирайся, війна“, “Брате мій, вставай!”

Ці пісні – заклик до припинення війни. Музикант звертається до усього світу, аби допомогли спинити цю війну, спинити “спинити божевільних тиранів, катів, щоб світ в один день до Небес не злетів”. Також Табаков закликає “брати до рук зброю і землю захищати”.

TamerlanAlena X Andi Vax – Моя Україна

У цій пісні музиканти також закликають боротися і захищати свою рідну землю. Вони звертаються до України, кажучи:

“Багато ти страждала, та кожен раз вставала з вірою у наше майбутнє, твоя співоча мова – найкраща колискова. Нехай весь світ пишається тепер тобою!”.

Олег Винник – Буде жити Україна

Пісня популярного співака – слова підтримки через кавер-версію на переможну музику гімну України. Автор попереджає, що той, хто “до нас прийшов з мечем, від меча й загине”. Він твердо переконаний: “ми не станем на коліна” і закликає: “Козаки, тримаймось. З нами Бог, єднаймось”.

“В кожне серце, яке обливається кров’ю за Україну, за Перемогу нашого народу, хай потрапить ця моя пісенна молитва! Українець не може без Пісні! Українець не може без Свободи! З нами Бог! Єднаймось!”, – наголосив співак.

Христина Соловій – Українська лють 

Співачка у своїй пісні прославляє українську армію і бійців з тероборони, які “проти русні об‘єднали вже цілий світ”. Вона переконана: “в Теробороні найкращі хлопці, самі Герої воюють у наших ЗСУ і за Україну б‘ють русню”, а тому: “скоро зовсім русні не буде, а буде мир на всій Землі”.

Сергій Бабкін – Я Солдат 

Співак переконаний, що Україна переможе, адже її захищають сильні солдати, які знають своє діло: “щоб землю засіяли трупи ворога”. Також Бабкін зверається до окупантів і посилає їх услід за їхнім воєнним кораблем.

Настя Каменских – Я – Україна

Співачка виконала пісню, яку написав Потап. Вона стверджує, що це найсильніша і найважливіша пісня, яку вони створили. У ній Настя всиляє віру людей в армію, яка все витримає, подолає і переможе, в те, що над нашою країною знову буде мирне небо, усе зруйноване неодмінно відбудується і ми житимемо щасливим життям, адже “добро завжди перемагає і переможе любов”.

https://www.youtube.com/watch?v=4Qu2Inqf9rs

Хливнюк & The Kiffness – Ой у лузi червона калина

Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк, який напередодні вступив до лав територіальної оборони Києва, щоб підтримати українців, заспівав “Ой, у лузі червона калина” посеред столиці.

Після чого Девід Скотт з Південної Африки, всесвітньо відомий під псевдонімом The Kiffness, зробив ремікс на українську народну пісню у виконанні вокаліста гурту «Бумбокс». Спільний трек розриває соцмережі.

VovaZiLvova – Перегній

Репер у свіжому кліпі “Перегній” висміяв окупантів, які йдуть на добриво в землю.

“Перегній перегній, нам завезли перегній. Буде більше чорнозему у землі моїй святій!”, – наголошує артист.

Олександр Положинський – Гати

“Ця пісня написана кілька років тому, як присвята моєму другові Гатилу. Сьогодні вона присвячується кожному українському воїнові й воїтельці, які гатять так, що аж гай шумить!” – розповідає Олександр Положинський.

Марія Яремчук – Дорога Воїна

“Моя власна маленька внутрішня війна за незалежність вилилась на папір цею піснею. Важливо для кожної людини – в якийсь момент стати окремою одиницею, знайти себе, взнати себе… бути собою. Маючи таку складну історію, такий тернистий шлях , Україна, замість стати на коліна, завжди обирала йти дорогою Воїна”, – зазначила співачка.

ROXOLANA – І СіЮ

Співачка у своїй пісні прославила не лише нашу героїчну армію, а й сучасних героїв, якими стали представники влади – Зеленський, Арестович, Кім.

“Ти вже знаєш, що Супергерої наяву, то є хлопці і дівчата з наших ЗСУ. Ти вже знаєш, що був Халк, той, що велетенський, а тепер Супергерой один, той, що Зеленський. Ти вже знаєш, шо цигани всі напоготові, як і фермерські трактори всі уже готові. Вранці перекличка, чи то родич чи не родич, вечір – заспокійливий відос – наш Арестович”, – наголошує артистка.

Hutsul Planet & T.HUTSULS – Вітер свободи

«Свобода духу нам дарована Творцем. Народе мій, відчуй це – своїм серцем. На своїй землі ти знову станеш переможцем. І правнуки забудуть про ярма часи. Довгі роки московської орди», – потужні слова авторства Михайла Балуха програмують перемогу українців над московською ордою і торжество вільного духу нашого народу – для всіх прийдешніх поколінь.

“Українці за ці вісім років війни і особливо за останній місяць вирости у Націю, рівних якій немає. І саме зараз той унікальний момент істини, коли наш народ будує новий світовий порядок – і укріплює своє історичне право бути переможцем і господарем на своїй землі”, – вважає Балух.

Наталья Могилевская – Місяць 

Популярна пісня Наталії Могилевської «Місяць» зазвучала по-новому. В оновленому тексті йдеться про війну в країні і мужність українського народу.

Христина Панасюк – Я дочекаюсь

Зворушлива пісня-присвята усім, хто чекає з війни найдорожчих – синів, коханих, батьків.

Антитіла – “В неволі”, “MLNL”, “Топити за своє”

Гурт презентував кілька нових пісень про воєне сьогодення України, якими хотіли надихнути і підтримати український народ і прославити українську культуру в світі. Наразі музиканти, які приєднались до ЗСУ, закликають українців гуртуватись, адже саме в єдності сила і перемога.

“Тримаймося купи. Не впадаємо у відчай. Адже цього ніколи не можна робити. Ми переможемо. По любому. Працюймо, як бджілки, на своїх місцях. Все буде Україна!”, – наголосив лідер гурту Тарас Тополя, який наразі захищає Київ в теробороні.

Олександр Рожко & Тарас Тополя – Не сумуй

Є й чимало інших мотивуючих пісень, актуальних сьогодні. Усі вони засуджують війну, вимагають негайно її зупинити і возвеличують герозм Збройних Сил України. Ось вони:

Luiku — Війна курва

Макс Барских — Буде весна

MELOVIN – Не зволікай

PROBASS ∆ HARDI (feat. ANNA BULAT) – Козаки йдуть

Земфира — Не Стреляйте

ROMAX & Макс Міщенко – Батько наш – Бандера

Ілля Добровольський – Я не хочу гратись у війну

Ведучі ТСН – Повертайся живим

TARABAROVA – Повертайся живим

TARABAROVA – Хочу жити без війни

Віталій Лобач & Марина і Ко – Києве мій

BOTASHE – Руський воєнний корабль ПНХ 

Тарас Боровок – Байрактар

Океан Ельзи – Човен (ЗСУ)

KOLA – Україно – ми сила

СТАСІК – Колискова для ворога

JOCKII DRUCE – Шо ви браття

ЯРРА-Дракон – Привид Києва

БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ – Героям

NIKITA LOMAKIN – Україно, я з тобою!

Oisho BTZ – Друга армія у світі

Пирятин – Арта

AMELIKA OCEAN – Не брати, а кати!

«5-й ОКЕАН» – Дякую, солдате!

Art Demur – Поруч

YARMAK – Потрібен живим

Tember Blanche – Ти живий

100Лица – ЗСУ

100Лица – Ми Україна





один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *