<

Новий проєкт Вакарчука, сингли Вагоновожатих і Аlyona Аlyona: що нового в українській музиці за листопад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:20 | 30.11.2020 / Борщ / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Ми продовжуємо розповідати про нову найцікавішу українську музику та оновлювати ваші плейлисти. Слухайте новинки листопада та діліться ним зі світом.

Новинки української сцени за листопад зібрало Громадське.

Святослав Вакарчук — «Знову»

Святослав Вакарчук презентував свій новий проєкт «Оранжерея» та його першу пісню «Знову». Разом із музикантами «Океану Ельзи» він зібрався грати старі та нові пісні так, «як грали б їх не на великому стадіоні, а бувши вуличними музикантами». Додати планують також і жіночий вокал.

Тур «Оранжерея» запланували на березень-квітень 2021 року. До програми концертів увійдуть декілька нових пісень, які Вакарчук написав для майбутнього альбому ОЕ. А також «домашні версії пісень “Океану” та інших відомих композицій, які ви знаєте давно, але такими ще не чули».

The Hardkiss – «Все було так»

Музиканти жодним чином не прокоментували нову роботу, а лише представили ролик прихильникам. Головними героями кліпу стали Юлія Саніна та її чоловік, креативний продюсер та гітарист гурту Валерій Бебко. В кадрі вони показали щирі почуття, проникливі погляди, романтичний поцілунок.

По-особливому емоційними є моменти в автомобілі. Чорно-білі кольори додають їм пристрасті. Також запам’ятовується момент, де Юлія та Валерій зображені посеред пшеничного поля, лежачи на автомобілі. Це перша відеоробота гурту, де подружжя поставало, як пара. Вони не соромилися показувати почуття на камеру.

Ол.Ів.’Є – «Небо лікує всіх»

Прем’єра другого радіосинглу проєкту Ол.Ів.’Є — “Небо Лікує Всіх” відбулася 9-го листопада. Ол.Ів.’Є — музичний проєкт Олександра Положинського та Івана Марунича.

Люсі — «Rizni»

Новий трек та кліп від української загадкової попспівачки Люсі. Участь у створенні пісні взяв електронний саундпродюсер і музикант Koloah. Два роки тому він скинув Люсі демоверсію, а тепер нарешті презентували трек.

«За 2 роки з‘явилися нові смисли та звучання. «Різні» — це маніфест не про кохання й журбу, а про внутрішню трансформацію самого себе», — розповідає співачка.

Bahroma — «Совесть»

Нова пісня гурту — це другий сингл із майбутнього альбому. В авторській інтерпретації треку Децла «Письмо» фронтмен Рома Бахарєв закликає людей ділитися своїми психологічними проблемами.

Півтора року музикант був у глибокій депресії. Каже, що вийти з неї йому допомогли друзі та спеціалісти. Тепер Рома хоче показати на своєму прикладі, як важливо звертатися по допомогу.

Гурт запустив у соцмережах хештег #янебоюсьнебійсяіти, під яким кожен може поділитися історією перемоги над складною психологічною ситуацією. Ініціативу вже підтримали ONUKA, діджейка Даша Коломієць та Alyona Alyona.

KALUSH — «Зорі»

Схоже, тепер жодна підбірка нової української музики не обходиться без цього гурту. У листопаді хлопці знову порадували фанатів свіжим треком і кліпом. 

Тепла лірика про любов від калушан з мелодійним попсовим вокалом, якого раніше в їхніх треках не було.

Вагоновожатые — «Касета»

Нова робота електронного гурту «Вагоновожатые» вийшла в межах соціально-культурного проєкту «Звуки Чорнобиля». У ньому українські та закордонні артисти через творчість переосмислюють Чорнобильську катастрофу.

У відео «Вагоновожатые» демонструють контраст між безтурботним минулим Чорнобиля та його спустошеним сьогоденням.

Сергій Міхалок та Олександр Чемеров — «Чорнобиль форева»

І ще одна робота з проєкту «Звуки Чорнобиля». Сергій Міхалок (Brutto, DREZDEN) та Олександр Чемеров (The Gitas) зробили спільний кавер на пісню Скрябіна з альбому «Модна країна». У ній музиканти закликають людей бути екосвідомими.

«Такого щастя більше нам не треба», — співають Міхалок і Чемеров про Чорнобильську катастрофу.

Участь у проєкті «Звуки Чорнобиля» беруть також KRUTЬ, СТАСІК, ісландці Gus Gus, французи Telepopmusik та інші.

Vladimir Cauchemar & Аlyona Аlyona — «DANCER»

Спільна робота французького електронного музиканта, композитора та продюсера Гійома Браєра, який виступає під псевдонімом Vladimir Cauchemar, та української реперки Аlyona Аlyona.

Танцювальний кліп відсилає нас до естетики фільму Веса Андерсона «Готель “Гранд Будапешт”». У головних ролях — Аlyona Аlyona та російський шоумен Олександр Гудков.

Jonathan Livingston — «Пил»

Резидент лейблу Masterskaya, львівський інді-дует Jonathan Livingston презентував черговий сингл і кліп на нього. «Пил» — це акустична балада про втрату та надію на краще. Відео зняли у Вірменії на дні «мертвого озера».

Sinoptik — «Black Soul Man»

Дебютний сингл із майбутнього альбому донецького рок-гурту Sinoptik, який присвятили людям, що зазнають утисків. Уже знайомий потужний саунд присутній.

«Ми всі можемо змінити та зробити нашу планету кращою, ставши добрішими одне до одного, більш свідомими й толерантними», — кажуть Sinoptik.

Альбоми

Джозерс — «Післямова»

Четвертий альбом калуського постпанк-гурту, який тепер почав грати поп. «Післямова» — кінець великої трилогії про любов і смерть, яка почалася у 2018 році з альбому «Сложные Машинные Биты».

Тепер «Джозерс» повністю перейшли на українську лірику, а ще змінили назву гурту й прибрали з неї артикль «Зе».

«Персонажеві “Джозерс” зразка 2017-2020-го настав кінець. “Післямова” — це ніби прощання про всяк випадок. Запам’ятайте нас такими», — говорять музиканти.

Альбом можна послухати за посиланням.

Grandma’pick — EP «Never Be Without Friends»

Німецько-український альтернативний рок-гурт випустив свій дебютний мініальбом. Музиканти поєднують мелодійний жіночий вокал зі скримом, металом і хардроком.

«Цей реліз про чесні емоції, відмову від них, про пошук істини та небажання бачити суті — він про людей, таких як є, і для людей, які хочуть чути», — розповідає гітарист гурту Артем Куралов.

Альбом можна послухати за посиланням.

DAKOOKA — «Да кто такой этот ваш FEAT?»

Думаємо, після цього альбому DAKOOKA, вона ж Катя Єременко, нарешті зрозуміє, «хто такий FEAT». Усі пісні в новій роботі записані з різними виконавцями: від електронного дуету Karoon до хіп-хоп-артиста й басиста гурту [O] The Lazy Jesus.

«Мені потрібно було творче перезавантаження. До того ж стало цікаво, що зараз пишуть музиканти-новачки. Тому я вирішила влаштувати конкурс фітів: мені надіслали приблизно 300 демок, з яких я обрала 8 найкращих», — розповідає Катя про ідею нового альбому.

Альбом можна послухати за посиланням.

Heinali — «Madrigals»

The Guardian порівнює українського електронного композитора Олега Шпудейка з Бахом і Девідом Бові. У своїй новій роботі він надихається музикою Середньовіччя та Відродження, поєднуючи модульні синтезатори з інструментами тих епох, як-от гобой, лютня та гудок.

«Це красивий сюжет, у якому вільна імпровізація поєднується з математичною точністю. Подорож, яка так сильно резонує між Середньовіччям і майбутнім космічної ери», — пише про «Madrigals» The Guardian.

Альбом можна послухати за посиланням.

BRAII — EP «Moth, Not a Butterfly»

Новий мініальбом київського гурту BRAII його фронтвумен Оксана Бризгалова написала за два тижні на самоізоляції. Робила це вночі, щоб краще передати свої думки та емоції. Зрештою, вийшло нуарно та лірично.

«Це думки та мелодії ночі. Темні, світлі, сумні, п’яні, глибокі чи поверхневі. Вони прокидаються, коли місто засинає», — розповідає Бризгалова.

Альбом можна послухати за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *