<

Із дна Балтійського моря вкрали 740-кілограмову обсерваторію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:36 | 8.09.2019 / Борщ / , /
Перегляди
49
/ Коментарі відсутні

В обмежених прибережних водах на Півночі Німеччини пропала обсерваторія морських досліджень. Від наукового обладнання залишився тільки силовий кабель.

Про це пише НВ.

Недавно в Балтійському морі пропала німецька обсерваторія для наукових досліджень. Після попередньо розслідування інциденту, в науковому центрі вивчення океану GEOMAR у місті Кіль заявляють, що ні великі тварини, ні шторм не могли пересунути обсерваторію.

Наукове обладнання вагою 740 кг було розташоване в обмеженій 1,8-кілометровій зоні біля північного узбережжя Німеччини, неподалік кордону з Данією. Обсерваторія збирала дані з морського дна і передавала інформацію на сушу.

Після інциденту, який стався в кінці серпня 2019-го від обсерваторії залишився лише обірваний силовий кабель. Морська станція складалася з двох масивних кліток з електричними генераторами і датчиками.

Повідомляється, що це обладнання використовувалося в проекті зі збору інформації про навколишнє середовище в період з 1957-го.

Вартість обсерваторії – 300 тис. євро, але інформація, яку вона містить представляє набагато більшу цінність для вчених.

Зараз поліція розслідує подію, а вчені з GEOMAR просять допомоги у людей, яким що-небудь відомо про цю крадіжку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *