<

Відповідь на запит щодо планів перевірки санітарної безпеки під час святкувань Дня міста Нововолинськ та Незалежності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 16.09.2016 / Блоги /
Перегляди
17
/ коментарі 3

На свій інформаційний запит до міського голови В. Сапожнікова, щодо планів перевірки стану санітарної-епідеміологічної безпеки під час приготування їжі для громадян Нововолинська у польових умовах (виїзна торгівля із наметів під відкритим небом у парку культури та відпочинку у дні святкувань Днів міста та Незалежності – шашлики, барбекю, чебуреки, стегенця тощо),  і плану заходів щодо недопущення порушень громадського порядку.

А надійшла вона від О.І. Громика – заступника міського голови, хоча я йому й не писав, у якій він повідомляє, що мій запит було скеровано у нововолинську  поліцію. Ані міський голова В. Сапожніков, ані його перший заступник А.Сторонський не ризикнули підписати цей документ, на жаль.

Інформаційний запит

Прошу надати план заходів міського виконавчого комітету по перевірці та контролю за виконанням рішення Нововолинського міського виконавчого комітету № 351 від 18 серпня 2016 року «Про заборону продажу та вживання спиртних напоїв під час виїзної торгівлі у громадському місці» – міському парку культури та відпочинку 24 та 28 серпня 2016 року. А також, контролю за безумовним виконанням ст. 15-3 закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів», на основі враховування громадської думки мешканців Нововолинська і прикладу міст Луцька і Володимира-Волинська відповідно до вимог п. 13 «Порядку провадження торгівельної діяльності та правил торгівельного обслуговування населення» затвердженого Постановою Кабміну України від 13 червня № 833, п. 8 ст. 30, пп 4 -6 ст. 30 «Закону України про місцеве самоврядування» і Ст. 24 закону України «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення» й інших. Окрім того, прошу надати всі відомості про хід виконання та контролю за тим же рішенням (№ 351 Нововолинського виконавчого комітету від 18 серпня 2016 року), щодо обмеження продажу алкогольних напоїв і пива із 11 до 23 години, 24 та 28 серпня 2016 року, торговими закладами розміщеними на території міста, окрім випадків передбачених законодавством України.

Відповідь – письмово, у терміни передбачені нормативними актами держави, вище зазначеному адресату.

29.08. 2016 року
Член територіальної громади м. Нововолинська, Голова громадської організації «Україна + Польща» \А.Бідзюра\
(Відправлено на електронну адресу Нововолинського виконкому 29.08.2016 р.)

Схоже у міського голови з’явився новий цап-відбувайло. Тема аж надто серйозна! Особливо, із перевірками санітарно-епідеміологічних норм і правил затверджених низкою  нормативних актів України. Витяги із них, їхні № №, дати затвердження і хто їх підписав, я міг би навести повністю, проте не робитиму цього. Скажу тільки, що відсутність належного санітарного контролю у нашому місті за приготуванням їжі під час публічних заходів у громадських місцях, а особливо тих, що передбачають приготування її  у польових умовах (під відкритим небом і при великому скупченні людей), вимагають безумовного виконання певних умов передбачених санітарно-епідеміологічним правилами країни.

Нехтування якими, несе небезпеку масових отруєнь громадян та розповсюдження заразних  інфекційних хвороб, про що ми дізнаємося із ТБ-новин чи й не щодня. До речі, повинен сказати, що відповідає за все це, згідно своїх посадових обов’язків, саме він – перший заступник міського голови-секретар міської ради міста Нововолинська А.Сторонський. За що він тільки не відповідає!          Скажіть, коли і де, у яких школах, кафе, у їдальнях студентських чи лікарняних тощо, рестораціях, молочних кухнях або в наметах у парках, під час зоряних часів для підприємців – після отримання зарплат шахтарями, чи спостерігали ви виконувані працівниками Держпродспоживслужби, такі необхідні для продовольчої безпеки громади, передбачені санітарними  законами України дії:

  • Змиви зі робочих столів і рук кухарів на наявність кишкової палички, дизентерії тощо;
  • Перевірки спеціального робочого одягу на продавцях, кухарях та кухонних працівниках;
  • Те ж наявність медичних книжок;
  • Записи про проходження медичних комісій згідно встановлених термінів;
  • Інше;

Отож бо й воно. Цікаво, чи не правда?  Далі, про відповідь із Нововолинської філії Управління «Держпродспоживслужби», обов’язково буде.

dscf7928




коментарів: 3
  1. Все це, як вбачається, корупція. І відписки-відмовки у тім числі. Скільки їх у мене є! Як дві краплі води схожі одна на одну: це не ми, ми робити нічого не будемо – немає повноважень, зверніться у інші організації, персональні дані, щось там відомства відмінили своїм внутрішнім розпорядженням – Конституцію, законодавство України, Кримінальний Кодекс тощо. Чекаю не дочеккаюсь, коли в Україні створять спеціалізовані Антикорупційні суди. Тоді речі у своїх позовах туди, до місцевих владних керівників називатиму своїми іменами: КОРУПЦІЯ, НЕПРАВОМІРНА ВИГОДА, ОРГАНІЗОВАНІ ЗЛОЧИННІ УГРУПУВАННЯ, ЗЛОВЖИВАННЯ ПОСАДОВИМ СТАНОВИЩЕМ, НАВМИСНА ЗМОВА ІЗ МЕТОЮ ОСОБИСТОГО ЗБАГАЧЕННЯ, КРАДІЖКИ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА І БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ У ОСОБЛИВО ВЕЛИКИХ РОЗМІРАХ, УЗУРПАЦІЯ ВЛАДИ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *