<

SOS. Нововолинський “Кроноспан” – екологічне лихо

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:21 | 19.03.2016 / Блоги /
Перегляди
8
/ коментарів 14

На сайті місцевих петицій, вже люди збирають підписи щодо перевірки фільтрів на Кроноспані, так ось, відкрию вам таємницю – ніяких фільтрів (маю на увазі фільтрів по очищенню повітря від формальдегіда) там нема і ніколи не було, тому що вони не були закладенні в проектній документації, так як на час відкриття підприємства технологічний процес  на підприємстві не передбачає наявності фільтрів, які би здійснювали очистку повітря від формальдегіду – це по перше .

Періодично в газеті «Наше Місто» (за 07.01.2010р., 23.02.2012 р. ) були невеличкі оголошення від ТОВ Кроноспан  про  те, що  він має намір внести зміни до дозволу на викиди забруднюючих речовин (формальдегіду)  в атмосферне повітря .

Заміри   від  Державної  санітарної  служби  по результатах  замірів вмісту шкідливих речовин  в атмосферному повітрі  за 2013 рік в районі вул. Луцька  становила  по пилу максимально  0.46 мг. на м. куб. ( хоча від пилу фільтра там  є ), при максимально допустимій концентрації  0.5 мг. на м. куб.

По формальдегіду максимально було встановлено 0.034 мг.на м. куб. при максимально допустимій концентрації  0.035мг.на м. куб.

 Хоча в інтернеті трошки інакше – і де тут правда?

fds3

«Для санітарної оцінки ступеня забруднення атмосферного повітря важливим є визначення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин у повітрі населених пунктів (ГДК с. д. н.); граничнодопустимих максимальних разових концентрацій шкідливих речовин у повітрі населених пунктів (ГДК м. р. н).» – за інформацією про нормування викидів шкідливих речовин в атмосферу

Згідно повідомленням  Кроноспан  має збільшити потужність виробництва – постає логічне питання як це позначиться на викидах в атмосферу шкідливих речовин??? «Крім того, в середньостроковій перспективі (після 2019 року) “Кроноспан” планує встановити додаткове очисне обладнання (WESP), з метою подальшого зменшення впливу на якість повітря»? – Це повідомило видання Конкурент

Перевіркою Державною санітарною службою 17.06.2014 р. був зроблений припис щодо при несприятливих погодних умовах розробити заходи по регулюванню викидів шкідливих речовин в атмосферу. –  Припис не був виконаний і не виконується по сьогоднішній день.

В результаті якщо взяти  всі + і –

+ Кроноспан дійсно європейське підприємство, на ньому чистота і порядок

+ більше 300 людей мають роботу

+ можливий спонсор щодо облаштування зони відпочинку і всяких інших веселух

——————————————

 – Негативний вплив на здоров’я людей цілого міста і ближніх сел.

 – Масове знищення лісових насаджень , такими темпами за декілька десятиліть на Волині  не лишиться лісів

 – ліс – це народне багатство ( в тому числі і кожного з нас) і не потрібно його продавати за безцінь , хіба що згодні бути сировинним придатком для Європи і їх олігархам

 – обесцінення житла по сусідству с підприємством

Додайте свої  плюси чи мінуси

В результаті, я вважаю, з кожним роком хворіти будуть більше, лісів стане менше, що може привезти до різних  природних катаклізмів, і коли спитають вас внуки, а може й діти – а ви що зробили для того щоб зберегти ліс – що ви скажете їм?

Копії всіх документів будуть надані журналістам інтернет-видання “БУГ” та депутатам




коментарів: 14
  1. А что с дорогами они сделали своими многотонными машинами, которые едут еле-еле от набранного груза, сколько дерева идет под пилу. Просто сжечь предприятие. Минусов столько, что ни один плюс их не перетянет. Просто в топку!

    • То хай дорогу зробить.
      А що буде на тому місці? Будете розводити качечок-гусочок?
      Жити за що?

      • ну як на що? в нас є державотворчі шахтарі, які і ціни регулюють своєю зарплатою і курс долара

        • А потім будете плакатись, що знову страждає екологія? Знаєте, як працює підприємтво по птахівничтву? Катніть в Губин.
          Так що харе наїжжати на Крон, поки не знайдете альтернативу.

        • Поїдьте в район шахти №2, там курочки, вони подібні за фізіологічними потребами до качечок-гусочок.Краса і затишок, насолоджуйтесь! Це вже не Кроноспан!

  2. Ви хочете сказати, що 300 чоловік робітників, це усе місто, яке має роботу на цьому підприємстві. 300 працює, а декілька десятків тисяч отруюються і хворіють-вмирають, це нормально?

  3. Крім того на обнесеній валом території є така зелена калюжа хімікатів, яку навіть з космосу видно, яка всотується в землю. А у нас там міський водозабір

  4. А взагалі в нас санітарна служба перевіряє повітря на наявність спор грибків,адже вони є також фактором алергічних захворювань. А грибки інтенсивно ростуть на зрізаній і зштабельованій деревині. Десь колись мені навіть стандарт відповідний попадався на рахунок зберігання дерева.

  5. В нас чомусь дуже багато тих хто хоче все позакривати, шахти, підприємства а не думають про те що потрібно використовувати нові технології захисту і щоб підприємства працювали, щоб люди могли мати роботу і годувати сімю, тим більше що першосортну деревену вивозять за кордон а на Кроноспан іде низькосортна. В державі і так за останніх 2 роки все що можна закривають і продають уже вплані і землю продавати хочуть, от і думайте.

  6. Давайте закриємо все виробництво і всі будемо вирощувати жито-пшеницю-гречку, картоплю, збирати вручну короладських жуків, бо всякі хімії шкідливі.
    Тільки давайте спочатку будемо працювати на дачах, бо закинутих їх як дров.

  7. А нашим людям тільки дай потриндіти ні про що… про якусь птицю щось мелють… ЗОСЕРЕДЬТЕСЬ на тому, що потрібно ЗОБОВ’ЯЗАТИ підприємство побудувати відповідні очистні споруди, поставити фільтри і постійно контролювати рівень викидів шкідливих речовин у повітря… Ато триндять тут ні про що замість того щоб шукати вирішення проблеми… Потрібно іти до Міського голови, у відповідні державні органи, прокуратуру, в нас є “свої” народні депутати, тиснути на чиновників, піднімайте питання на вищі рівні, щоб кожен задумався над цією проблемою і почав діяти.

    • Мелють про птицю,кажете. А ви не чули, що на території Оснастки переробляють деякі відходи цієї птиці? Правильно, і відходи потрібно якось утилізовувати. Але внаслідок цього періодично в районі гуртожитків, що по вул. Луцькій, немає чим дихати. Задумайтесь тут і почніть діяти, повірте, там буде чим зайнятись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *