<

Що насправді сталось у нововолинському осередку «Самопомочі»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:48 | 27.08.2015 / Блоги /
Перегляди
6
/ коментарів 10

Я, Бабійчук Борис Федорович, мешканець міста Нововолинська, активний учасник Майдану в Києві, волонтер, виконавчий директор БФ Нововолинського центру допомоги військовим, керівник декількох напрямків об’єднання волонтерів, а нині обраний головою Нововолинського міського осередку політичної партії «Об`єднання «Самопоміч», хочу роз’яснити ситуацію, яка відбулась навколо нововолинського осередку «Самопомочі».

Перш за все, хочу подякувати всім представникам ініціативних груп, які обрали мене на таку відповідальну посаду.

У зв’язку з запуском спектаклю з дискредитації політичного осередку «Самопомочі» та реагуючи на дані випади, я змушений спростувати недостовірну інформацію навколо НМОПП «Самопоміч» та її діяльності.

Ми з однодумцями симпатизували цій політичній партії з початків Майдану. Все, що говорили активісти, – це були не просто гарні фрази, все, що говорили, – реалізували.

Всі створені тут ініціативні групи відвідували семінари, проходили навчання і працюють, не відходячи від ідеології та принципів ГО «Самопоміч».

З приводу публікацій у ЗМІ скажу таке.

Володимир Стасюк описав у тексті своє суб’єктивне бачення, яке явно не відповідає ідеології та стандартам «Самопомочі» і далеке від дійсності. Він виклав події, які відбувалися всередині групи Марчука, конфлікт виник через викривлення інформації, яка подавалася членам ініціативної групи.

Володимир пише, що він був «членом нововолинського осередку партії «Самопоміч».

Насправді, він був членом громадської організації «Самопоміч», яка ніякого відношення не має до політичної партії. По принципах формування команди для політичного осередку люди, які брали активну участь у громадській роботі від ініціативної групи та пройшли співбесіду, можуть брати участь у виборах. При цьому активність ініціативних груп не припиняється, тож окремі активісти виявили бажання балотуватися в депутати.

У Нововолинську працювало декілька ініціативних груп: ГО «Самопоміч»; Нововолинський центр допомоги військовим; Шахтарі; ТНЕУ. Представники всіх ініціативних груп пройшли співбесіди, а це понад 80 людей, з яких лише 30 потрапили в списки на обговорення. Роману Марчуку (ГО «Самопоміч») надали повноваження зареєструвати НМОПП «Самопоміч» та сформувати команду з людей, які пройшли співбесіду.

Роман почав створення політичної партії на базі своєї ініціативної групи. Зареєструвавши партійний осередок, він нікому з ініціативних груп не запропонував співпрацювати в політичному напрямку, ця позиція не зрозуміла, адже людей не так багато в списку. На моє прохання роз’яснити ситуацію, чому волонтери не можуть іти від «Самопомочі», він відповів, що вони своєю групою вирішили сторонніх не брати, а формувати команду зі своєї ініціативної групи.

Після заяви Романа про зняття з виборів НМОПП «Самопоміч», обласним осередком було ініційовано три зустрічі для з’ясування ситуації в м. Нововолинськ, на яких було виявлено, що у нас багато ініціативних людей, які готові іти на вибори і працювати командою. Роману було запропоновано надалі очолювати НМОПП «Самопоміч» і йти на вибори – він відмовився.

На підставі вище описаного, обласним осередком був скликаний виконком обласного осередку політичної партії, де прийнято рішення скликати виконком Нововолинського осередку, згідно зі статутом п. 6.12. Посилання Романа на п. 6.13 статуту відноситься до первинних організацій ПП, і жодної підстави для застосування до НМОПП «Самопоміч» не має.

Згідно з протоколом, НМОПП «Самопоміч» було припинено повноваження голови Марчука Романа, припинено повноваження виконкому НМОПП «Самопоміч», припинено повноваження контролера.

Прийнято рішення про обрання голови Бабійчука Бориса, нового складу виконкому та контролера.

На зборах були присутні члени партії «Самопоміч», представники чотирьох ініціативних груп, які працювали в місті і бажають іти в політику.

Чи це не приклад прозорості та демократичності?

На сьогоднішній день всім людям, які пройшли співбесіду, запропоновано іти на вибори та пройти публічне обговорення. Остаточний список кандидатів у депутати буде оприлюднено згодом на сайті https://samopomich.ua/vybory2015/ .

Чому я іду в політику. Щоденно працюючи з проблемами військових та їхніх родин, впевнився , що потрібно робити зміни на законодавчому рівні, люди не повинні бігали за чиновниками, принижуватись і випрошували довідки. Це чиновники повинні робили все необхідне самі і видавати результати, як робиться у всьому цивілізованому світі.

Не можливо чекати два роки й дивитися, як глузують ті, кому зараз вигідно, щоб «Самопоміч» не взяла участі у виборах, а справжні герої – учасники бойових дій на сході – і надалі місяцями оббивали кабінети чиновників.

Ці та інші проблеми й вирішуватимуть депутати від «Самопомочі». Тому ми – йдемо на вибори.

З повагою Борис Бабійчук




коментарів: 10
  1. Дякуємо за детальну інформацію. Бажаю Борису реалізувати себе ініціативним політиком, який буде піклуватись про громаду. Справи Бориса і його позиція самі говорять за себе. Прохання до виборців – не прогавте Свій шанс змінити на краще своє майбутнє – голосуйте за гідних ЛЮДЕЙ.

  2. Нововолинці пролікуйте Бориса, бо він таки неадекватний. Я, я, я. Який ти волонтер???Ти скільки своїх грошей дав???Хто тобі дав право за людські гроші піаритися на біді?Що на законодавчому рівні ти ідіот зміниш, адже йдеш у місцеву раду під Сапога!

  3. Борисе Федоровичу! У випадку подальшого перетворення МО “Самопоміч” у ще одну, чергову, філію міськрадівської “Батьківщини”, змушений буду опублікувати деякі, відомі тобі офіційні документи. Пробач, ти хороший хлопець, проте, Божа правда дорожча. Не думаю, що аж надто багато виборців проголосують за місцевий владний проект – “залишення при владі на 5 каденцію при допомозі “Самопомочі”. Пам’ятаєш наші розмови і твої заперечення? То чия правда? Очевидно, ти дуже заплутався у всіх цих фінансових та інших зашморгах, що підготував тобі Господь.

    • Ви, Анатолю, визначіться хто ви! якщо чесний громадський активіст – оприлюднюйте Ваші докумени, чи хитрозроблений слизький ділок, який хоче зрубати свої бонуси на виборах… цей Ваш допис свідчить про друге.

  4. Анатоль, публікуйте, бо 5 каденцію Сапога ми не переживемо. А до влади його ведуть такі наївні як Борис.

  5. У мене дежав`ю. Анатолій, якщо у вас були сумніви в моїй особистості після Майдану то за півтора року моєї діяльності, як активіста, ви могли для себе з`ясувати мої цінності і за що я борюся. Було декілька моїх статей спростувань що-до залежності від будь кого на основі фактів про мої дії.
    Моя роботу табу на ТТІ, Всім хто давав апаратуру для благодійних акцій сказали но-но. Саме підло те що горе-патріоти готові глодку перегризти один-одному, а не йти однією командою.
    Не потрібно анонімні закиди тролів або незрозумілі інтриги. Подавайте факти.

    • Скільки власних гроші ти Я, Я, Я – витратив на армію?Хто дав право піаритися на волонтерстві за людські гроші і на людській біді???

      • Люся , спочвтку оприлюдни свій звіт по витратах на армію, а потім задавай такі питання

  6. Якщо не розумієш що таке первинний осередок то краще не писати. Первинний осередок політичної партії, це підрозділ цієї ж партії тільки без статусу юридичної особи. І якщо осередок партії з правом юридичної особи ( в нашому випадку обл. осередок у Волинській області) хоче скликати конференцію. То повинен повідомити про це не пізніше ніж за тиждень первинний осередок у м. Нововолинськ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *