<

Моє місто – мій дім, чому нам потрібна програма “Безпечне місто”?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 22.06.2017 / Блоги /
Перегляди
11
/ коментарів 6

Розпочну з далеку, і впершу чергу пояснити хочу, що ми живемо не у власних будинках чи квартирах, а ми проживаємо у місті. Безпека вулиць і дворів безпосередньо стосується кожного. Щоб забезпечити порядок на вулиці, наш шановний депутатський корпус Володимир-Волинської міської ради, наприкінці 2015 року прийняв досить хорошу програму “Безпечне місто”.

Так, можна мене зараз звинуватити, що піарюся, але є наступний момент — я підприємець і спеціалізуюся на охоронних системах та камерах відеоспостереження. Також маю досвід встановлення перших 6 камер відповідно до цієї Програми у нашому місті, а також в декількох інших.

Мабуть зараз поясню все негативне. В лютому 2016 року перші камери були підключені. Ще місяць часу налаштування зв’язку, вирішення проблеми інтернету та передача на баланс комунальному підприємству. Ще до здачі роботи, записав коротенький сюжет, щоб показати містянам на скільки корисним є такий крок влади. Однак, не надто хочу нагадувати, але тоді мною зайнялися СБУ.

Для мене по сьогодні залишилося не зрозумілим, чому міська влада приймаючи програму “Безпечне місто” сама ж ставить “палки”? Зрозуміло б було, якби система не працювала, або ж себе не виправдала. А враховуючи щотижневі звернення від правоохоронців допомогти зняти відео з тієї чи іншої камери, то вважаю, що камери працють якісно. Мені відома значна кількість розкритих злочинів, завдяки якісному архіву відео, яке отримане саме з цих камер відеонагляду.

Так питання до місцевої влади — для чого приймати програму “Безпечне місто” в 2015 році і реалізувати лише малу її частину? Зауважу, що проектом передбачено, що протягом 2-х років у громадських місцях Володимира-Волинського буде встановлено близько 22 камери відеоспостереження. В 2017-му, якби програма припиняє свою дію, і що ми маємо? Та нічого… З певних причин, чиновницький корпус міської ради призупинив програму ( саме так можу назвати цей процес).

Поки чиновники затягують з цим процесом, то у місті відбуваються пограбування, ДТП і процвітає хуліганство. І на жаль для мешканців немає іншого варіанту, як самостійно турбуватися про свою безпеку та безпеку свого майна.

Дам ще одну пораду, аби краще забезпечити свій спокій. Коли Ви все ж таки вирішили встановити індивідуальну систему відеоспостереження, то обов’язково запустіть її в онлайн трансляцію (якщо це вулиця чи вхід в під”їзд). Для полегшення своїх фінансових витрат, долучіть сусідів. Поясніть для них, що краще про безпеку свого будинку дбати всім разом, аніж кожному окремо.

А ще напишіть хороший пост у Фейсбук, злочинці бояться публічності і не полізуть туди, де можуть стати зірками ютубу – перевірено на практиці))




коментарів: 6
  1. а я оце б хотіла побачити, як в місті контрабанди і корупціонерів поставлять камери відеонагляду? це ж типу чистої води “хоум відео” буде!!! Про Новік іговорити не варто… бо ж нещасним мер раптово дізнається, що у місті процвітає наркоманія і злочинність!!!

    • Полюбому не можна в Новіку ставити камери, бо не можна.
      Контрабас, наркота, гопота вилізе перед очі.

  2. До речі, на рахунок реальної ситуації в місті, статистики, гласності, міліції, мера і т.д.
    Було би дуже не погано створити детальну онлайн-карту Нововолинська на якій би люди могли позначати всі місця скоєних злочинів – де, коли, в який час, день, місяць та рік, які злочи скоїлись. Також, щоб люди могли позначати всі відомі місця з точками торгівлі наркотичними засобами.
    Тільки тоді буде видно реальну картину злочинності в місті.

  3. Андрій робить правильні справи і говорить про потрібні речі.
    Раніше його не розумів, тепер починаю поважати.

  4. Крім камер відеоспостереження , потрібно ще багато що зробити, програма “Безпечне місто” це не лише камери, але й дорожня розмітка, Обмеження та застереження визначені Правилами ДРУКУ. Щоб не лише спростерігати як порушуються ПДР, а в першу чергу запобігти таким порушенням , зберегти життя і здоров’я наши городян

    • там в програмі все описано, все те, що може потягнути міська казна за думкою чиновників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *