<

“Голодні” шахтарі чи дебошири?”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:15 | 14.07.2016 / Блоги /
Перегляди
79
/ коментарів 13

14-го липня  зателефонувала колишня колега, з якою працювала на ДП “Волиньвугілля” і розповіла про безлад, який твориться у них на підприємстві. Хоча ось уже досить довгий час він коїться і на шахтах. Я була свідком його початку у 2014 році, коли купка шахтарів, підбурених певними особами (місцевими політиками і працівниками “Волиньвугілля”, які з”ясовували особисті стосунки з керівництвом), робили рейвах і вимагали звільнення на той час генерального директора Миколи Клюки і пропонували на його місце директора шахти №9 Михайла Гарбузюка.

І це при тому, що зарплати отримували вчасно. Коли став керівником Гарбузюк і скоротив кількох людей, а на місце деяких взяв інших, у тому числі під скорочення потрапив начальник юридичного відділу, пікети продовжились. “Ті самі гості у ту саму хату” прийшли і стали вимагати відставки Гарбузюка.

Досить дивним було те, що прості шахтарі мали на руках документи, які носили юридичний характер. Звідки вони у простих трудяг – невідомо. Але вони їздили з ними до Києва і там ставили свої вимоги. Результат – переведення шахти №1 у третю категорію. Її ще тоді директор Олександр Онопрієнко дуже хотів, щоб вона працювала і вже мав плани, куди реалізовувати вугілля.

Але “крутому зажравшомуся донецькому” Онопрієнку не дали цього зробити ті ж самі активісти. Результат не змусив себе чекати. Залишились дві шахти, які також майже нічого не видобувають. І замість того, щоб згуртуватися і думати, що робити далі, сьогодні купка дебоширів вривається у кабінет до генерального директора (чого не було ще в історії підприємства) і лазить по його сумці, у пошуках їжі, шнарить по холодильнику, шафам, після чого у того зникає телефон.

00

А далі “голодні шахтарі” йдуть у поліцію писати заяву про знайдений У ЧУЖОМУ КАБІНЕТІ коньяк! У мене питання: де поліція і прокуратура, яка мовчки споглядає на це все? Завтра отак можуть увірватися до хати і побити будь-кого та винести все, бо вони голодні або вважають, що ти краще живеш!

І до речі про спиртне. Я не одноразово бувала у шахті і бачила пусті скляні пляшки, які валялись там. Бачила лежаки, на яких “працювали ті трудяги”. І скільки директор шахти Євген Німой ловив на гарячому їх? Та й не тільки він. Не хочу сказати, що шахтарі – алкоголіки і ледарі. НІ! Знаю багатьох, які після зміни їздять у ту ж Польщу або йдуть десь на заробки, щоб прогодувати сім’ю. Є такі, які вже не розраховують на державу і змінили роботу, бо треба за щось жити. А коли є руки, ноги, голова і бажання працювати – проблем не буде. Але вони не бігають по чужих кабінетах і не забирають “тормозок” у генерального. Бо у них є гордість і самоповага. А ті пікетувальники разом із “веселими журналістами” дограються до того, що шахти закриють.

Чи має право на існування ДП “Волиньвугілля”, де працює більшість регресників та пенісонерів, при тому, що шахти не видобувають вугілля? Це питання нехай вирішує Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Але у жодному разі воно не вирішується такими недолугими і протиправними діями.
І наостанок.

Мені дуже сподобалась позиція нардепа Ігоря Гузя, який на останній прес-конференції заявив, що не втручатиметься у кадрову політику ДП “Волиньвугілля”, щоб потім не почуватися винним. А напочатку, пам’ятаю, він намагався щось робити для шахтарів. Та вони самі все руйнують. Що ж… То їхня справа. Та нарікати будуть потім самі на себе.




коментарів: 13
  1. Комуністична газетка. І назва у тому ж дусі. Ми добре знайомі, пані Жанно. Правда, тоді Ви були під іншим прізвищем… За гроші написали? Публікація явно замовна. Аж надто кидається у вічі.

    • Анатоль, Вам же всеодно хто проти і проти чого, аби проти, а краще проти міської влади, і то просто покричати.
      Дерево посадіть, облагородьте квітник, пофарбуйте лавочку в дворі, а не страдайте єрундою.
      Захищаєте шайке макарчукову аж смішно, ніби вже похилий вік, а ведете себе як неяснохто

    • Та скільки можна, куди не ткнись – всюди ВІН. Людина висловила свою думку, працювала не один рік в Волиньвугіллі, їздила по шахтах, брала інтерв’ю у шахтарів, неодноразово опускалася в шахту. Тому знає і розуміє проблеми шахтарів. А ВИ тільки вмієте, що пхати носа в справи, які зовсім не розбираєтеся. Де бруд, брехня, наклепи – Анатоль тут як тут. Захисник лицемірів, брехунів і безкультурщини!

  2. То якщо шахтарі “алкоголіки” то чому ніхто, не хоче іти працювати на шахти. Я вірю краще посадити свою “Сраку” в бус і їхати на Польщу.
    Пані Жанно, спустіться в шахто хотя б на одну зміну і попробуйте попрацювати тоді побачим чи ви не захочете свої зароблені гроші!!!
    Стаття явно замовлена, Вам ганьба!!!

  3. Пишу один раз, бо не бачу сенсу тут роводити демагогію. Звертаюсь до пана Анатоля, який бігав до нас у “Місто вечірнє” з писульками проти Сапожнікова, допоки ми не розкусили, що у нього особиста образа до міського голови через те, що посаду не отримав у виконкомі. Після чого стала поганою газета. Статті замовні пишете напевно ви, так само за гроші захищаєте педофіла, якого знає вся Україна, і на його інформресурсі паслися, виливаючи лайномети на всіх неугодних комусь або ж вам, поки не закрили ту бАгодєльню. Бо нормальна людина у ЖОДНОМУ РАЗі не буде стояти на боці збоченця! Щодо шахтарів – ви яке відношення маєте до вугільної галузі, крім як гадити у бік гірників, коли ті не пускають вашу гоп-компанію до свого кола? Про тих, хто бігає по чужих кабінетах і краде телефони і коньяки – мова не йдеться. Вони виконують замовлення їхніх господарів, які намагаються втриматись у кріслі якнайдовше, щоб доробити до пенсії або воюють їхніми руками за власні інтереси. Чи я може помиляюсь, зважаючи на те, що з папки “голодного шахтаря”, який керує тим процесом випала купа грошей? Я бачила на власні очі, як деякі їхні представники зустрічались у кафе “Ольга” з працівником ДП “Волиньвугілля”, якого скоротили, а потім він поновився через суд. Каву пили? Звичайно… Ну, нехай. Я,навідміну від вас, пане Анатолю, маю власну думку, яку не боюсь висвітлювати БЕЗ ГРОШЕЙ! І цей блог з мого дозволу скопійований з мого посту у Фейсбуці, де я написала те, що думаю. Цікаво, чи не так? Щодо “комуністичної газети”… “Буг”, де надрукований мій блог – це комуністична газета? Чи то вам “кидається у вічі”. Значить до окуліста пора звернутись.
    А тепер даю відповідь шановному пану Ростику. Мені не реба спускатись черговий раз у шахту, щоб побачити, як працюють ШАХТАРІ, бо я бачила. І тих, кого бачила РЕАЛЬНО ПРАЦЮЮТЬ, а не бігають по кабінетах і відбирають “тормозок” у генерального директора і після візиту яких у нього зникають особисті речі. А коли треба то беруть свою “СРАКУ” і їдуть або до Польщі, або розраховуються і знаходять іншу роботу. Але не позоряться отак! Бо то є справжні чоловіки зпочуттям гідності, які ніколи не будуть маріонетками у чужих руках за гроші. Якщо не подобається їздити до Польщі, є ЗСУ, де платять від семи тисяч гривень. На мою думку, це СПРАВЖНЯ ЧОЛОВІЧА РОБОТА – ЗАХИЩАТИ СВОЮ КРАЇНУ, як захищають її тисячі добровольців і військовослужбовців. Чи не так? Щодо “алкоголіків”. Це ви так сказали про своїх колег. Значить більше знаєте. Напевно й бачите, як деякі спускаються у шахту з оковитою? Правда? Отож. І не плутайте ШАХТАРІВ, які вміють відстоювати свої права, з дебоширами, які тягнуть харчі з чужих сумок. Нехай навіть і генеральських. Так що уЗБАгойтесь Ростіки і іАнатолі!

  4. Жанусю, потрібно вчитися української мови. “БАгадєльня”,”уЗБАгойтесь”, “гадити”, “навідміну”, “не реба”, С***АКУ”, “не позоряться”. Хоча, повинен зауважити, що і у “Місті вечірньому” Ви не виблискували надмірними знаннями рідної мови. Ці “перли” не прикрашають журналістки комуністичної газенції. Навіть, В.Сапожнікова, пам’ятається, Ви славили із граматичними помилками. Повчилися б Л.Л.Лукницької, замість конфліктувати. :))) До речі, а “МВ” куди поділась?

    • Анатоль, чого суєтесь до шахтарських справ? Воюєте з мером, то воюйте, хоч вже обридло читати ваші образи і звинувачення.
      Жанночка, молодець!

  5. Пані Жанно особисто я з Вами на рахунок Онепрієнка не те, що не згідний, але заперечую той факт, що він хотів зберегти 1-шу шахту. Мушу повідомити для Вас особисто, щоб Ви більше нікому не розповідали за Онопрієнка казку. Отже я особисто був на захисті програми ще на початку 2015р.. Представляли програму розвитку Нововолинських шахт Гарбузюк тодішній генеральний Волинь ,,ДП”, директор Бужанки пан Борсук, директор ш-ти №9 Німий і директор ш-ти №1 пан Онопрієнко зі сторони ініциативної групи на захисті були присутні з ш-ти №1 Мухомеджанов, з ш-ти Бужанська Славнозвісний Макарчук і з ш-ти №9 я Гура В.В.. Отже на ш-ту Бужанська план розвитку був на 5 років, на ш-ту №9 на 5 років, а на ш-ту №1 взагалі Онопрієнко не привіз жодної програми розвитку. Коли Бужанська і ш-та №9 представили свою програму встав пан Онопрієнко і сказав, що ш-та №1 може ще працювати то пан Зюков тодішній 1-й заступник міністра обірвав його на полуслові і сказав, (ти же сам ко мне приезжал пол-года назад и доказывал мне, что у 1-ой шахти нет будущего и ее нужно закрить) і тоді панові Онопрієнкові нічого не оставалося як сісти і замовкнути. Більше того це все було знято на відео. А в іншому я з Вами згідний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *