<

Лист в редакцію. Як Володимир Петрович став собакою на сіні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:00 | 24.03.2015 / Статті /
Перегляди
1
/ коментарів 5

Рішенням Нововолинського виконкому від 18.12.2008 р. № 484 приміщення над міським музеєм було передано безоплатно в оренду МО ВОВ  (Всеукраїнське об`єднання ветеранів) «Злагода». З дозволу керуючого справами Л. Г. Кошлатого в приміщенні на одній із стін до 20-річчя Руху (2009 р.) силами організації  «Злагода» була створена експозиція «Україна від Бандери до Чорновола». Проте часи міняються, експозиція не всім подобалась. Особливо, не сприймався плакат «Порізане Політбюро», на якому були порізані молодими патріотами у 1954 р. портрети членів Політбюро, виставлених на площі у Володимирі-Волинському (Нововолинськ був тоді ще селищем Нововолинським). Плакат був подарений Волинським дисидентом Миколою Коцом.

Старше  покоління пам’ятає про помпезне у Радянському Союзі свято «300-річчя возз’єднання України з Росією». Володимир-Волинських юнаків КДБ в кінці-кінців «вичислив» і хлопців посадили.

В приміщенні «Злагоди» з кінця 2014 р. Нововолинська влада почала організовувати почала організовувати  виставки нинішніх Нововолинських  і Волинських художників. І хоч членів «Злагоди» ніхто не виселяв з приміщення, але почали вони себе відчувати некомфортно. Постало питання – куди діти експозицію «Україна від Бандери до Чорновола».  Оказалось би – нема питання – в приміщення КР НРУ проспект Дружби, 25, в історичне приміщення, де починались і продовжувались незалежницькі процеси в місті, де постала і діяла до розколу у 1994 р. Руху МО НРУ.

Приміщенням  тепер «володіє» Володимир Петрович Мигас. Я пишу «володіє» в лапках, хоч володіє він ним законно від імені міфічної Координаційної ради НРУ. Про це  постарався екс-нардеп Ф. Ф. Свідерський перед відходом у вічність. Навіть міський голова не зміг забрати  у Мигаса це приміщення, хоча йому дуже хотілося це зробити.

І коли член «Злагоди» першорухівець З. Колбун появився з першими експонатами, юнаки з організації «Патріот України» сприйняли це вороже, хоча була попередня домовленість з В. П. Мигасом про розміщення експонатів експозиції «Україна від Бандери до Чорновола». Про знання цими юнаками новітньої історії міста говорити не приходиться. Але новітнє гасло  «Слава нації – смерть ворогам» вони засвоїли. Вся настінна експозиційна інфраструктура, напрацьована попередніми поколіннями рухівців і упівців,  знята. Не можу поки сказати, чи знищена.  Не можу так же сказати, чи легалізована ця організація «Патріот України» в місцевих органах влади.

І прийшлося З. Колбуну шукати інше приміщення для експозиції «Україна від Бандери до Чорновола».

Пояснюю тим, хто не знає суті приказки «як собака на сіні» –  «сам не гам і комусь не дам».

Любомир Їжакевич




коментарів: 5
  1. Почитала. Писав дурень у хвилини загострення. Для АТО працюй чоловіче, підмети вулицю, поцілуй мера в руку, роби щось, а не пиши дурню. А ще краще пролікуйся!

  2. Соромно щось говорити про так цю організацію,хлопці займаються волонтерством,допомагали харчами і ветеранам УПА та дітям сиротам з міста Маріуполя, а от чим ви шановний займаєтеся от це вже цікаве питання?
    До того ж я цю історію з композицією знаю, скажіть шановний авторе як Колбун прийшов з експозицією в це приміщення що він сказав волонтерам? “Заберайте ці банки звідси тут буде стояти експозиція” тобто людині важливіша якась експозиція, а не ситий та одягнений солдат який захищає Україну!

  3. Людино полікуйся! А краще допомагай солдатам АТО, як це роблять патріотівці та Володимир Мигас

  4. То не той “історик” написав цей лист, що волонтерів з приміщення виганяв, бо йому не було куди експозицію приткнути!

    ПОЗОРИСЬКО!

  5. Мені соромно за Зосима Колбуна за таку брехню! Робити скандал за виставки та й бути в цьому самому винним! Прийшовши до офісу Цивільного корпусу АЗОА ( Колишня Патріот України) він сказав що тут буде стояти виставка така виставка почав командувати що як до чого). От якби у ваш офіс прийшли і почали робити себе господарем? Так робиться? Ні не робиться! Далі історію вшановувати мгероїв України це одна і не головна задача! Фаррисеї також вшановували робили могили пророкам яких їхні батьки забили? ТОлку з вшанування якщо є проблеми корупції, порушення законодавства у всіх сферах, одурманена матом і горілкою молодь! Нам треба реалізовувати і боротись їхньою боротьбою за свободу!
    А щодо молодь не знає ПУ історії не гірше з вас! До речі не буде казати який том із Літопису УПА датований 22 травня 1954 року оповіщає про цю подію!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *