<

Україна в трійці лідерів у рейтингу прийняття криптовалюти населенням – дослідження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 14.03.2023 / Статті / /
Перегляди
63
/ Коментарі відсутні

Дослідницька компанія Tripple A дослідила світовий криптовалютний ринок на предмет прийняття цифрових валют населенням різних країн. За отриманими результатами Україна посіла третє місце в рейтингу. За даними аналітиків, на разі близько 6 мільйонів українців є власниками різних криптовалют.

Портрет українського власника криптовалюти

За даними дослідницької компанії Tripple A, за підсумками 2022 року кількість українців, які володіють криптовалютами, зріс на 2% в порівнянні з попереднім аналогічним періодом. Експерти пов’язують ріст з прийняттям у квітні профільного закону про електронні активи, активною роботою Міністерства цифрової трансформації в даному напрямку. Також все більше уваги отримують не тільки відомі, а й вітчизняні біржі. З рейтингом українських бірж криптовалют можна ознайомитися на https://cryptocart.com.ua/.

Криптовалютою сьогодні володіє приблизно 6 мільйонів українців, тобто 15,72% всього населення країни. Велика кількість людей вирішили відкрити для себе цифрову валюту виключно з цікавості, через бажання відкрити для себе щось нове. На гаманцях українських криптохолдерів найчастіше зберігаються такі валюти, як Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) та Dogecoin (DOGE). Порівняти їх курси можна через перевірені криптообмінники, які зібрані на порталі CryptoCart.

Серед криптохолдерів всього 6,2% жінок. Вікова структура власників наступна:

  • від 35 до 44 років – 42%;
  • від 45 до 54 років – 30%;
  • понад 55 років – 6,6%.

За результатами опитування аналітики визначили, що понад 60% респондентів мають вищу освіти. Більшість людей, які мають на своїх гаманцях крипту, працюють IT, сфері торгівлі, маркетингу, трейдингу та інвестицій, а також в будівельній галузі. Цікаво, що 1% – це військові ЗСУ, а 3% – українці, які відкрили для себе криптовалюти після того, як втратили роботу через війну.

Якщо розділити власників криптовалюти на категорії за рівнем доходів, то більша їх частина (62,5%) – це люди, які щомісячно отримують порядку 1 тисячі доларів. На другому місці українці з середнім щомісячним заробітком 1-3 тисячі доларів. 

Як показує дослідження, велика частка криптохолдерів відкрили для себе цифрові валюти та почали їх купувати понад 5-7 років тому. Є й такі, які знайомі з цим ринком вже близько 10 років. У 2022 році вперше дізнались про криптовалюту лише 3,5% респондентів, а вперше придбали – 10%. Більшість вперше купили крипту через бажання спробувати щось нове, відкрити для себе новий інструмент інвестицій. На другому місці серед мотивів – бажання отримати швидкий прибуток.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *