<

ТОП 10 місць для відпочинку в Україні. БУГ рекомендує

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:48 | 22.06.2016 / Статті /
Перегляди
2166
/ Коментарі відсутні

За вікном літо. А це означає, що прийшов час відпочинку. Разом з інтернет виданням БУГ ми проаналізували місця України, які було б цікаво відвідати. До вашої уваги 10 туристичних об’єктів, які ви маєте побачити власними очима.

Купа  щоденних  турбот, прокладених  маршрутів, тимчасових  вражень… Життя «на поверхні» , у звичній  колії . Універсальність, однорідність, безликість – звичайна  плата за вхід в епоху глобалізації.

Неодноразово  під  час  виснажливого  колеса  життя : дім – робота  або  навчання – дім і так безліч одноманітних  днів, з’являється  бажання  загальмувати  вир  життя, стати  босими ногами  на  землю і відчути  прилив  енергії.

І  тут  з’являються  приємні роздуми. Куди поїхати відпочивати? Як спланувати свою відпустку. Яку країну обрати на цей раз? Можна багато часу витратити на роздуми. Але навіщо довго думати, якщо ми живемо у прекрасній мальовничій країні. Скажу вам, Україна це  не просто територія. Це цілий  містичний світ. І місць, де можна  відпочити не  тільки фізично, але і духовно, є  дуже  багато. Ось наприклад, ви знали що в Україні є пустеля?

52286fefdf3bdd9565000012

Олешківські піски, найбільша пустеля в Європі, що розташовані поблизу Херсону, займають територію близько 160 000 га. Із сусідніми територіями площа досягає 210 000 га.

Тому необов’язково їхати за тисячі кілометрів, щоб  поганяти на джипах по просторах пустелі. Це можна зробити в Україні.

І це лише одне з місць в Україні, яке змушує затамувати подих. Давайте разом поринемо в красоти мальовничої України.

Почнемо нашу подорож з місця наповненого традиціями українського народу, місця, яке змушує затамувати подих і просто насолоджуватися життям.

1) Озеро Синевир (Карпати)

Синевир – озеро чудової, невимовної краси, оповите смарагдовими лісами й засніженими вершинами Карпатських вершин. Тут краса природи збереглася практично в первозданному вигляді. Карпати – це земля міфів і легенд, тому й біля озера Синевир є своя історія.

800xpanorama-1

Легенда свідчить, що колись жив багатий князь, у якого була прекрасна блакитноока дочка Синь, що покохала простого пастуха на ім’я Вир. Пара зустрічалася таємно, але як би не ховали закохані свої почуття, батько дівчини про них все одно дізнався і наказав убити коханого доньки. Люди графа почекали момент і скинули на нього камінь зі скелі. Дізнавшись про це, Синь прибігла до того місця, обняла камінь і заплакала. Її сльози стали озером Синевир, вода в якому така ж чиста, як і очі Синь. Зараз на березі озера встановлені вирізані з дерева фігури Сині і Вира.

2) Манявський водоспад (Івано-Франківська область, Богородчанський район)

Манявський водоспад – це один з найвищих водоспадів української частини Карпат. Вода річки Манявка струмує каскадами відразу з трьох водоспадів, разом вони досягають висоти близько 18 метрів. На вершині водоспаду є кілька невеликих уступів (1,5-2 м), які нагадують зручні ванни.

Біля підніжжя Манявського водоспаду розташоване невеличке чудове озерце.

vodospadfyffc

3) Село Мигія (Миколаївська область, Первомайський район)

Майже протягом 40 км Південний Буг тече по Миколаївській області у крутих кам’янистих берегах, утворюючи вузьку каньйоноподібну долину з величними гранітними скелями, порожнистим руслом, водоспадами та островами. Гранітно-степове Побужжя – це справжня гірська країна серед Українського степу.

Пороги Південного Бугу стали Меккою водних туристів. В урочищі Протич розташована одна з найкращих в Європі природних трас водного слалому.

migeyakikhf

4)  Долина нарцисів (Закарпатська область)

У чотирьох кілометрах від міста Хуст у Закарпатській області знаходиться унікальний ботанічний об’єкт – найбільша в Середній Європі популяція нарциса вузьколистого (Narcissus angustifolius), яка збереглася тут з післяльодовикового періоду.
Навесні, в період масового цвітіння, місцевість покривається суцільним білим килимом квітучих нарцисів, помилуватися яким приїжджає безліч туристів.

долина-нарцисыв

5)  Чорне озеро (Кіровоградська область,  Знам’янський район)

Озеро оточене болотом “Чорний ліс”, разом з яким є гідрологічним пам’ятником природи України. Його глибина досі точно не встановлена – існує версія про подвійне дно, перше з яких утворено гілками і опалим листям. Що цікаво, рослинність навколо характерна для Полісся, але не для регіону, де зустрічається лісостеп і степ.

5610

6) Кам’яне село (Житомирська область, Олевський район)

Камяне урочище – це скупчення великих валунів, які займають близько 15 гектарів лісу, і є одним з найзагадковіших місць України. Існують дві гіпотези виникнення урочища. Згідно з однією, 20000 років тому валуни були принесені льодовиком, відповідно до іншого – вони є залишками підніжжя древніх повністю зниклих гір, оголеними льодовиком від грунтових нашарувань.

Багато каміння обрисами нагадують сільські будинки, тут є своя “площа” зі “школою”, а також “церква”.

kamyane8bw83

7) Річка Случ (знаходпиться в межах Хмельницької, Житомирської та Рівненської областей)

Одна з найкрасивіших річок в Україні. І одночасно одна з самих маловідомих. Береги річки Случ часто порівнюють зі Швейцарією. Навіть існує Надслучанській регіональний ландшафтний парк, який так і називається «Надслучаньска Швейцарія». Найбільш красиві місця в басейні річки Случ, знаходяться у Баранівському районі Житомирської області.

74109065

8) Водоспад Шипіт (Карпати)

На північних схилах Полонини Боржави, там, де височіє гора Гемба, серед крутих скель та лісів причаївся водоспад Шипіт. Іноді тільки несамовитий рев води може підказати, що поблизу є потік з мальовничим водограєм. Найближче до цієї природної атракції селище — Пилипець. Але до нього нескладно дістатись і з інших сіл: Верхнього чи Нижнього Студеного, тим більше, що від різних пансіонатів та готелів організовують автобусні тури для охочих подивитись на одне з семи природних чудес України.

Милуватися каскадами можна будь-якого сезону: взимку річка не замерзає повністю, тому ви маєте змогу побачити, як кришталевий потік зривається зі скель. Підійти до водоспаду можна як зверху, так і знизу — пейзаж буде однаково привабливим. Проте найкращий час для зустрічі з Шипотом — навесні, коли на схилах Гемби тануть сніги, наповнюючи потік.

FjtxmofnpV4

9) Озеро Світязь (Волинська область)

Озеро Світязь – найбільше та найглибше озеро природного походження в Україні. Світязь чимось схожий на море, у вітряну погоду хвилі тут досягають півтораметрової висоти.

Найкраща природна туристична прикраса Волині — озеро Світязь.

Є у Світязі дивовижна приваблива сила. Слід увійти до його кришталевої води, як душа наповнюється радістю. Майже уздовж всієї берегової смуги озера ростуть ліси. У літній час тут можна удосталь надихатися напоєним ароматом хвої повітрям, назбирати чорниці, ожини, грибів. Такого задоволення не має жоден, хто звик відпочивати на морському узбережжі.

23420546

10) Озеро Герешаска та Дрогобицький водоспад (Карпати)

Заввишки більше 7 метрів каскадний водоспад розташований неподалік відомого гірськолижного курорту Драгобрат. Вище від нього —озеро Герешаска. Разом вони утворюють дивовижний природний ансамбль, а ще це просто прекрасні локації для одноденної прогулянки.

На захід від туристичної бази та долини Драгобрат, на річці Кисва (інша назва — Косівська річка) гуркотить водоспад Драгобратський. Дійти з г/к “Драгобрат” до водоспаду можна повз гору Стіг у напрямку вершини Апшинець (Догяска). Дорога від курорту до водоспаду в один бік може розтягнутись на 2-2.5 години. Вода тут спадає з висоти 7 метрів. Найбільш видовищного вигляду водоспад набирає навесні, коли тануть сніги, або влітку, після затяжних дощів. Підйом до водограю непростий, проте краса краєвидів, що можна побачити з висоти у 1 500 метрів, того варта!

1433404594-498576__gereshaska2

Звичайно в Україні не десять і навіть не сто мальовничих природних куточків. Недаремно красу незвичайної  України часто порівнюють зі Швейцарією, або суровою красою Скандинавії.  Та будемо відвертими, на превеликий жаль, більшість мешканців України, не кажучи вже про закордонних туристів, навіть не підозрюють про існування цих дивовижних місць. Цілком зрозуміло, що розповісти про всі унікальні природні місця України – в одному матеріалі неможливо. Тому ми вибрали 10 місць, які є унікальними на наш погляд.

Плануючи свої вихідні, не тільки згадайте про них, але і поставте їх собі у закладку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *