<

Сфера туризму: найбільш популярні напрямки, які обирали мандрівники, минулого року та нові види подорожей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 18.01.2022 / Статті / /
Перегляди
422
/ Коментарі відсутні

Рік, що минув, був доволі складним та непередбачуваним, в тому числі й стосовно відпочинку та туризму. Українцям, які люблять подорожувати, довелося зіткнутися з певними труднощами. Але завзятих туристів перешкоди не лякали. Традиційно популярні місця відпочинку в Україні та за її межами такими й залишилися.

А також з’явилися нові туристичні маршрути та цікаві пропозиції. Трендом 2021 року також стало використання промокодів, які забезпечують знижки на придбання квитків для поїздок, бронювання турів та місць у готелях.

В Україні почали активно розвиватися такі сервіси, як сайт с промокодами Deshevshe, де можна отримати інформацію про вигідні пропозиції туроператорів чи транспортних компаній та зекономити від 5% до 30% вартості відпочинку.

Найпопулярніші місця відпочинку

Найчастіше минулого року українці відпочивали в Одесі, Кирилівці, Коблевому та на Закарпатті. А серед закордонних локацій найбільш затребуваною була Туреччина. Саме в цю країну було придбано найбільше квитків, а пік популярності припав на весну. На другому місці за популярністю знаходиться Польща, а третю сходинку посіла Грузія. Стабільним залишається інтерес українців до Греції та Чорногорії, Єгипту та Болгарії.

Експерти пояснюють такий вибір наших громадян тим, що квитки в ці країни, а також проживання в готелях коштує відносно недорого, а якщо використати промокод Booking від Deshevshe, то можна суттєво зменшити вартість відпочинку – до 30%.

Якщо говорити про міста, то серед українських локацій найбільш популярні Київ, Львів, Чернівці, Одеса. Також торк громадяни України часто відвідували Варшаву, Відень, Рим, Венецію, Афіни, Неаполь, Валенсію, Кишинів. Туристів приваблює старовинна архітектура, музеї, екскурсії до історичних пам’яток, традиційна місцева кухня.  

А найменше у 2021 році українців цікавили поїздки в екзотичні африканські країни, такі як Ангола, Зімбабве, Мавританія, Конго. 

Нові туристичні маршрути

За минулий рік значно зросла кількість туристів, які відвідували Республіку Молдову. Набирають популярності винні та гастрономічні тури. Родзинкою 2022 року обіцяють стати пригодницькі маршрути, розроблені за підтримки міжнародних донорських програм. Експерти очікують пожвавлення інтересу до поїздок в Балканські країни, зокрема Албанію, Боснію та Герцеговину, Македонію, Сербію та Хорватію.

Якщо вірити прогнозам, то у 2022 році відбудеться зростання частки внутрішніх рейсів та зниження цін на квитки, що мало би призвести до збільшення кількості людей, які будуть відпочивати в Україні. Туроператори пропонують знайомство з “українською Сахарою” (Олешківськими пісками), Мукачівським замком та Хотинською фортецею, гетьманською столицею Батурином, маєтком Галаганів та палацовим ансамблем в Качанівці. Трендом можуть стати 3D тури віддаленими куточками України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *