<

Щодо ролі прокуратури при застосуванні адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:26 | 30.04.2015 / Статті /
Перегляди
1
/ 1 коментар

У складний період реформування правової та судової системи у державі, прокуратура в сучасних умовах виступає як один з найважливіших гарантів забезпечення правопорядку в країні.

Серед сфер, у яких проявляється її ключова роль, можна зазначити, зокрема, здійснення нагляду за додержанням вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

На сьогоднішній день прокурорським наглядом охоплюються питання додержання законодавства при доставленні, адміністративному затриманні осіб, застосуванні адміністративних стягнень виключно у виді адміністративного арешту, виправних і громадських робіт.

Впродовж поточного року працівниками Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області в адміністративному порядку було затримано 19 осіб.

Прокуратурою міста, з метою реалізації повноважень, передбачених ч.5 ст. 7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, проведено перевірку додержання вимог законодавства при застосуванні працівниками Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в ході якої виявлено ряд порушень.

Найбільш характерними з них є порушення права на захист щодо неповідомлення Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області про кожен випадок здійснення адміністративного затримання, неповідомлення близьких родичів осіб щодо їхнього затримання та місцеперебування, проведення особистого огляду затриманих осіб без обов’язкового залучення працівниками двох понятих.

За результатами перевірки, на усунення виявлених порушень начальнику Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області 22.04.2015 внесено вказівку, яка розглянута, винну службову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, з метою запобігання порушенню конституційних прав громадян та недопущення (припинення) незаконного застосування до них заходів впливу за адміністративні правопорушення прокуратурою проводяться систематичні перевірки в органах внутрішніх справ та кримінально-виконавчої інспекції.




один коментар
  1. Ну, що сказати? На тлі тотальної бездіяльності міська прокуратура намагається імітувати, хоч якусь, та роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *