<

Розвінчали міфи про зарядку телефонних акумуляторів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:21 | 12.02.2021 / Статті / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

В одній статті зібрали найпопулярніші міфи про зарядку смартфонів. Тепер можна порівняти їх з фактами і порадимо, що робити, щоб максимально продовжити термін служби батареї.

На скільки відсотків зарядити акумулятор?

Існує думка, що корисно заряджати смартфон повністю і час від часу розряджати його до нуля. Це в деякому роді відгомін старих звичок використання нікелевих батарей, які страждають ефектом пам’яті.

Результати досліджень сучасних смартфонів доводять, що найбільший термін служби акумуляторів спостерігається при їх повсякденній роботі в діапазоні 30-80% від повної зарядки. Тому, якщо ми хочемо подбати про нашу батареї, то краще уникати екстремальних значень, близьких до 0% або 100%.

Це порада, яку дають навіть самі виробники смартфонів. Наприклад, компанія Samsung рекомендує не допускати зниження рівня нижче 20%. Це стосується всіх типів сучасних акумуляторів доступних за цим посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/.

Також варто знати, що якщо ви не плануєте використовувати пристрій довгий час, краще зарядити його приблизно на 50-60%. Якщо ми залишимо акумулятор повністю розрядженим, то після тривалого зберігання телефон буде дуже складно повернути в робочий стан, так як елемент живлення буде перебувати в глибокому розряді.

Калібрувати чи ні?

Чи є у літієвих батарей пам’ять і чи потрібно робити процес калібрування після покупки пристрою? Раніше в старих телефонах або ноутбуках використовувалися батареї зовсім іншого типу, ніж сьогодні, наприклад, це були нікель-кадмієві (NiCd) або нікель-металогідридні (NiMH) моделі акб. Ці типи осередків дійсно доводилося калібрувати на старті, тобто заряджати повністю, а потім робити розрядку до нуля.

Однак всі сучасні смартфони і ноутбуки використовують літій-іонні або літій-полімерні батареї, у яких немає подібних нюансів, тому їх не потрібно “тренувати” після покупки. Зазвичай вони готові до роботи, просто дістаньте з коробки і користуйтеся.




коментарів: 2
    • Коли завгодно. Просто намагатися не допускати рівня нижче 20%. І поки заряджається – теж не рекомендується активно користуватися телефоном. З власного досвіду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *