<

Розповіли, чим особливі декоративні щурі та чим вирізняються серед інших улюбленців у Володимир-Волинському зоомагазині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:16 | 10.01.2020 / Володимир, Статті / , /
Перегляди
68
/ Коментарі відсутні

Усе, що негативне ми знаємо про щурів, – це не про них. Адже якщо диких гризунів намагаються якомога швидше позбутись, то цих милих тваринок, навпаки, розводять для утримання в будинку. Тож знайомимо вас із декоративними щурами – кумедними, розумними тваринками, які своєю чарівністю завойовують все більше сердець зоолюбителів.

Про це пише Тетяна Ізотова для Слово Правди.

Три сіренькі щурі породи Дамбо з великими округлими вушками, що справді надають їм схожості із діснеєвським слоненям, жваво бігають в одній із кліток у  центральному «Зоомагазині» міста.

Тут вони лише тиждень, але вже освоїлись у сусідстві із папужками, хом’ячками та кроликом. І їх уже встигли полюбити працівниці магазину, котрі не бояться брати їх у руки, пестити та бавитись з ними.

“Що вирізняє цих гризунів від інших, до прикладу хом’ячків чи морських свинок, так це їхній інтелект. Щурики надзвичайно розумні. Вони тонко відчувають настрій людини, здатні комунікувати зі своїм господарем.

Ця тварина дуже соціальна, їй потрібне постійне спілкування. Найчастіше їх купують для себе дорослі, цікаво, що особливою популярністю щурі користуються у чоловіків старшого віку.

У нас навіть був клієнт, який ходив по місту зі своїм улюбленцем на плечі, розмовляв з ним, наче з добрим товаришем”, – розповідає Катерина Шворак продавчиня «Зоомагазину».

Декоративний щур – це  дуже зручний варіант для зайнятої людини, адже ця тварина не вимагає вигулу. Мало їсть і може підлаштовувати свій «режим дня» під графік свого господаря. Щурики люблять різні смаколики, фрукти, сире м’ясо.

В той же час давати такі продукти як ковбаса та печиво цим тваринкам категорично забороняється. Для комфортного життя їм потрібна простора клітка, не менше, ніж з двома ярусами, правильне харчування та лагідне ставлення.

Перевагою цих тварин є те, що вони легкі у догляді, від них нема сильного неприємного запаху. Щурики  дуже охайні, ходять в туалет лише в одне місце.

У завідуючої зоомагазину Яни Голеброди теж колись був щурик, який жив у квартирі, наче котик – вільно пересувався помешканням, не зважаючи на загрозу перегризти якісь дроти, спав з господарями та був для них справжнім другом.

Як і всі домашні тварини, щурик потребує любові та ласки своїх господарів без яких він абсолютно безпорадний. І якщо його відпустити жити «на волю», приміром, у якийсь підвал, то декоративний гризун, швидше за все, загине від зубів своїх диких родичів.

 “Одного разу трапився випадок, коли хтось випустив на вулицю декоративного щурика дуже гарної чорно-білої масті типу долматинса, – пригадує Катерина.

– Тваринка бігала в районі продуктового ринку і кидалась на людей, які з переляку, шарахались від неї. Та насправді вона шукала прихистку і допомоги. Зрештою, щурика упіймали і принесли до нас у магазин, де ми  прилаштували його у добрі руки”

Попри усю їх доброзичливість та кмітливість, декоративних щурів купують не так часто. Особливо самців, які виростають дещо більшими, ніж самки.

Катерина розповідає, що бували випадки, коли щурі у їхньому зоомагазині проживали усе своє життя, адже його термін досить короткий – до п’яти років.

Проте зараз сподівається, що у рік Щура ці тваринки користуватимуться більшим  попитом і троє невгамовних братиків не залишаться без дбайливих люблячих господарів, котрі отримають від них масу позитивних емоцій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер