<

Роповіли про найочікуваніші фільми 2021 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:17 | 24.01.2021 / Статті / /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Обрали 20 фільмів, серед яких багато сиквелів, фантастичних драм, трилерів та кінострічок іменитих режисерів.

Кінокритики BBC Culture представили кінолюбителям наступну підбірку фільмів:

Вихід по-французьки (French Exit)

Героїня Пфайффер, багата, гламурна вдова, втрачає всі свої статки і розкішну квартиру на Мангеттені, а на останні гроші вирішує переїхати до Парижа.

З нею разом їдуть її невдаха син (Лукас Геджес) та чорний кіт, який розмовляє людською мовою і, вочевидь, є перевтіленням її чоловіка. Особливого шарму фільму додають нетуристичні види Парижа.

Прем’єра – 12 лютого у США

США проти Біллі Голідей (The United States vs Billie Holiday)

У травні 1947 року одну з найвідоміших джазових співачок Америки заарештували за зберігання наркотиків.

Судовий процес став відомим як “США проти Біллі Голідей”. “І саме так це й відчувалося”, – написала Голідей у своїй автобіографії.

Нова драма режисера Лі Деніелса стверджує, що насправді Голідей опинилася на лаві підсудних не через наркотики, а за виконання гостро політичних пісень, як-от Strange Fruit.

26 лютого – у США.

007: Не час помирати (No Time to Die)

Зйомки стрічки супроводжували травми, аварії і навіть відмова від проєкту Денні Бойла.

Потім дату виходу стрічки довелося перенести через пандемію. І ось нарешті в квітні, більш ніж за 5 років після прем’єри “Спектра”, ми зможемо побачити 25-й офіційний фільм про Бонда.

Прем’єра в Україні – 1 квітня.

Тихе місце 2 (A Quiet Place Part II)

Історія розгортається у постапокаліптичному світі, в якому на людей полюють інопланетні монстри. Вони сліпі, однак мають надзвичайно чутливий слух, а значить вижити вдасться тому, хто житиме в абсолютній тиші.

Прем’єра в Україні і світі – 22 квітня.

Найкращий стрілець: Маверік (Top Gun: Maverick)

“Найкращий стрілець” увірвався в кінотеатри у 1986-му. На щастя, Том Круз з того часу майже не змінився. А тому він може просто знову надягнути “авіатори”, промовляючи: “Мені потрібна швидкість!”

Прем’єра в Україні – 8 липня.

Минулої ночі в Сохо (Last Night in Soho)

Томасін Маккензі грає амбітну фешн-дизайнерку, яка потрапляє у Лондон 1960-х, де знайомиться з молодою попзіркою (Аня Тейлор-Джой із “Королівського гамбіту”).

Решту сюжету творці стрічки тримають у таємниці. Але відомо, що в ролях другого плану з’являться ікони “свінгуючого” Лондона: Теренс Стемп, Рита Ташінгем і Діана Рігг, для якої цей фільм став останнім.

Прем’єра у світі – 23 липня.

Глибока вода (Deep Water)

79-річний режисер занурюється в “глибокі води”, знявши історію про ревнощі та вбивство за мотивами роману Патриції Гайсміт (“Незнайомці в потягу”, “Талановитий містер Ріплі” ).

Бен Аффлек грає заможного чоловіка, який, щоб уникнути дорого розлучення, заплющує очі на численні інтрижки своєї молодої дружини (Ана де Армас). Але раптом її коханці починають вмирати за підозрілих обставин.

Прем’єра в Україні – 12 серпня.

Вічні (Eternals)

Поки “Земля кочівників” Хлої Чжао переможно крокувала фестивалями, режисерка взялася за роботу над фільмом із геть іншої вагової категорії. Це нова екранізація коміксів Marvel, головні ролі в якій виконали Анджеліна Джолі, Кумейл Нанджіані, Річард Медден та Сальма Гаєк.

Вічні, безсмертні прибульці, які тисячі років ховалися на Землі, об’єднуються аби захистити людство від злих демонів Девіантів.

Дата виходу в Україні – 4 листопада.

Багато святих Ньюарка (The Many Saints of Newark)

Через чотирнадцять років після завершення серіалу “Клан Сопрано” продюсер і сценарист шоу Девід Чейз випускає приквел.

Події розгортаються у Ньюарку в штаті Нью-Джерсі у 1967 році. Наплив у місто афроамериканських жителів не влаштовує місцевих авторитетів італійської мафії. Збройні сутички набувають масового характеру.

Актор Джеймс Гандольфіні, який зіграв легендарного Тоні Сопрано в його середні роки, помер у 2013 році і замінити його було важко. Але Чейз разом із режисером картини Аланом Тейлором запросили на роль молодого Тоні сина Гандольфіні – Майкла.

У фільмі також знялися Віра Фарміга (мати Тоні) і Рей Ліотта.

В кінотеатрах України – з 11 березня.

BIOS (Bios)

Якщо хтось і може навчити робота бути людиною, то це, безперечно, Том Генкс. Фірмове амплуа “найкращого хлопця у світі” стає Генксу як ніколи в пригоді для ролі інженера, який створює робота.

Після чергового апокаліпсиса, який знищив майже усіх людей на планеті, герой Генкса вже 10 років живе у бункері. Але він смертельно хворий, а хтось має подбати про його улюбленого собаку. Для догляду за твариною він і створює робота (Калеб Лендрі-Джонс).

Втрьох вони вирушають у подорож американським Заходом або, точніше, тим, що від нього залишилося.

Дата виходу в Україні – 15 квітня.

Мисливці на привидів: з того світу (Ghostbusters: Afterlife)

Події фантастичної комедії переміщаються з Мангеттена до сільської місцевості, а дослідниками паранормальних явищ стають школярі (Фінн Вулфард, Маккенна Грейс).

“Мисливці” стали у певному сенсі сімейною справою, адже режисером нового сиквелу виступив Джейсон Райтман, син Айвена Райтмана, який зняв перші два фільми комедійної серії.

У нових “Мисливцях” також знімуться багато зірок із першої частини, як-от Білл Мюррей, Ден Айкройд, Сігурні Вівер та інші.

Сюжет нового сиквелу рішуче віддаляється від подій оригінального фільму.

В українському прокаті – з 10 червня.

Лука (Luca)

Здійснивши незабутні подорожі до Франції (“Рататуй”), Шотландії (“Відважна”) та Мексики (“Коко”), студія Pixar вирушає до Італії. Її наступна анімаційна стрічка – сонячна комедія про дорослішання.

Герой анімаційного фільму – хлопчик на ім’я Лука, який проводить чудове безтурботне літо на березі моря у компанії свого нового друга. Щоправда його друг – морське чудовисько.

Світова прем’єра – 18 червня.

Шан-Чі та легенда десяти кілець (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)

Супергерої всесвіту Marvel були не завжди прихильними до азійських персонажів у коміксах: Залізна Людина перетворює китайського лиходія Мандарина на англійського актора на ім’я Тревор Слеттері (Бен Кінгслі), а доктор Стрендж змушує гімалайця Прадавнього стати білою жінкою (Тільда Свінтон).

Щоб виправити ситуацію, майже весь акторський склад у “Шан-Чі” азійського походження та й сам фільм є копродукцією США і Китаю.

Головну роль у фантастичному бойовику виконує актор Сіму Лю. Його герой, майстер кунг-фу на ім’я Шан-Чі проникає у таємну організацію “Десять кілець”, щоби розібратися з минулим.

Прем’єра в Україні – 8 липня.

Минулої ночі в Сохо (Last Night in Soho)

Томасін Маккензі грає амбітну фешн-дизайнерку, яка потрапляє у Лондон 1960-х, де знайомиться з молодою попзіркою (Аня Тейлор-Джой із “Королівського гамбіту”).

Решту сюжету творці стрічки тримають у таємниці. Але відомо, що в ролях другого плану з’являться ікони “свінгуючого” Лондона: Теренс Стемп, Рита Ташінгем і Діана Рігг, для якої цей фільм став останнім.

Прем’єра у світі – 23 липня.

Кендімен (Candyman)

Це – четвертий фільм франшизи про маніяка з гачком замість руки, який з’являється із дзеркала, якщо п’ять разів вимовити його ім’я.

Дія стрічки, як і в оригінальному фільмі 1992 року, відбувається у Чикаго. Головного героя, чиказького художника, який вирішує дослідити історію Кендімена, зіграв Яг’я Абдул-Матін II, лауреат “Еммі” за роль у серіалі “Вартові”.

Дата виходу в Україні – 26 серпня.

Дюна (Dune)

Тепер за екранізацію однойменного міжгалактичного епосу Френка Герберта взявся Дені Вільнев.

З огляду на шалений успіх двох його останніх науково-фантастичних драм, “Прибуття” і “Той, хто біжить по лезу 2049”, “Дюна” Вільнева буде успішнішою, ніж у Лінча.

Підтверджує це й потужний акторський склад стрічки, яку сам Вільнев називає “Зоряними війнами для дорослих”. У “Дюні” знялися Тімоті Шаламе, Хав’єр Бардем, Шарлотта Ремплінг, Оскар Ісаак, Зендая та інші.

В українському прокаті – з 30 вересня.

Остання дуель (The Last Duel)

Сюжет останнього фільму Рідлі Скотта, заснованого на реальних подіях, переносить нас у Францію XIV століття. Фільм присвячений останній в історії судовій дуелі, коли суперечку між двома сторонами вирішували за допомогою фізичного поєдинку.

Прем’єра в Україні і світі – 14 жовтня.

Король Річард (King Richard)

У 2021 році виходить кілька байопіків про видатних афроамериканців, як-от “США проти Біллі Голідей” та “Повага”, присвячена Ареті Франклін. Але найцікавішим з них, мабуть, все ж таки буде “Король Річард”.

Це класична історія зльоту від низів до вершини про чоловіка на ім’я Річард Вільямс (Вілл Сміт), батька тенісних зірок Венери (Санія Сідні) та Серени Вільямс (Демі Сінглтон).

Попри те, що сам він досвіду в тенісі не мав, він почав тренувати своїх доньок на занедбаних громадських кортах Лос-Анджелеса, коли їм було лише чотири роки, поставивши собі амбітну мету виховати чемпіонок.

Дата виходу в Україні – 18 листопада.

Алея кошмарів (Nightmare Alley)

Головні ролі у фільмі виконали Бредлі Купер і Кейт Бланшетт. Герой Купера – молодий аферист, який намагається ошукати мільйонера, але зазнає невдачі. На відміну від попередніх картин дель Торо, це – реалістична історія і містики в ній не буде. Серед решти акторського складу – Руні Мара, Тоні Коллетт та Віллем Дефо.

Прем’єра в США – 3 грудня.

Вестсайдська історія (West Side Story)

Музична мелодрама Стівена Спілберга мала вийти ще минулого року, але коли йдеться про такий приголомшливо красивий фільм, то чекати варто. Це – адаптація класичного бродвейського мюзиклу, написаного Леонардом Бернстайном і Стівеном Сондгаймом за сюжетом “Ромео і Джульєтти”.

Прем’єра в Україні та світі – 9 грудня.

Французький вісник (The French Dispatch)

Події фільму відбуваються у вигаданому французькому місті в середині XX століття, де група американських журналістів вирішує заснувати журнал “Французький вісник”. Як зазначає сам режисер, частково це – пародія на New Yorker з його ексцентричною редакцією.

Сюжет, за яким журналісти мають написати три історії з життя міста, відкриває нескінченні можливості для розкішного почуття гумору Андерсона.

Дата виходу в Україні – 3 грудня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *