<

Орендарі Нововолинська об’єдналися в громадську організацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 11.03.2015 / Статті /
Перегляди
3
/ коментарів 16

В м. Нововолинську розпочала свою діяльність нещодавно створена та зареєстрована громадська організація «САМОЗАХИСТ ОРЕНДАРІВ», метою та напрямком діяльності якої є  захист інтересів орендарів, їх представництво у всіх владних органах, в тому числі органах місцевого самоврядування, а також в судових органах.

Керівником громадської організації  обрано  Мниха  Валерія Михайловича.  До складу  органу управління організації  входять фахові спеціалісти в галузі права,аудиту, зокрема  це адвокати ,юристи,незалежні аудитори  . Членами  організації є  громадяни  України – фізичні особи ,що виявили бажання прийняти  свою активну участь  , серед них  приватні підприємці, які  здійснюють свою професійну діяльність ,будучи  водночас орендарями офісних приміщень ,що належить до комунальної власності територіальної громади м. Нововолинська. Діяльність громадської організації  буде  спрямовуватись  на недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, усунення перешкод для розвитку підприємницької діяльності та зменшення неправомірних втручань в діяльність суб’єктів підприємництва.

Організація сприяє захисту конституційних прав громадян шляхом представництва їх інтересів в органах державної влади та місцевого самоврядування, судових органах, надає інформаційну та методичну допомогу, а також організовує зворотний зв’язок між підприємницьким середовищем та органами місцевого самоврядування для оцінки ступеня ефективності регуляторної діяльності з питань оренди державного та комунального майна, приватизації, благоустрою та з будь-яких інших питань, що вирішуються органами місцевого самоврядування, відповідно до законодавства.

Першою справою, в якій приймає участь громадська організація «САМОЗАХИСТ ОРЕНДАРІВ» є справа № 30-14, що була порушена за скаргою орендарів приміщень по вул. Св.Володимира № 1 та № 3 з приводу недотримання Нововолинською міською Радою законодавства про захист економічної конкуренції та невідповідність встановленого міською Радою Порядку оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Нововолинська вимогам Закону України «Про оренду державного та комунального майна». При  цьому   Рішенням адміністративної колегії Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 30.12.2014 р. було визнано  вчинення  порушення законодавства про захист економічної конкуренції  та  зобов»язано  Нововолинську міську Рада в 2-х місячний термін припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом приведення порядку оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Нововолинська, у відповідність до вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Поскільки  Міська Рада, дозволяючи ЖКО нараховувати завищену орендну плату, порушує права громадян та створює соціальну напругу у суспільстві. З цього приводу представники громадської організації звертались особисто до голови Волинської облдержадміністрації Гунчика В.П.під  час  прийому  громадян, який він проводив в приміщенні центру адміністративних послуг у Нововолинській міській раді. При цьому на прийомі також був присутній  міський голова Сапожніков В.Б.

Також, з ініціативи  орендарів приміщень,що знаходяться  по вул. .Св.Володимира,3  на адресу балансоутримувача  будинку  –  ЖКО  Нововолинської міської ради та надавача послуг теплопопостачання – КП Нововолинськтеплокомуненерго   на початку грудня 2014року було   направлено колективне звернення  з приводу необхідності  встановлення лічильників теплової енергії   в цьому будинку, що дозволить раціонально та економно   використовувати отриману  споживачами  теплову енергію для обігріву орендованих приміщень. З отриманої відповіді на адресу орендарів зі     сторони  балансоутримувача  – ЖКО  Нововолинської міської ради  повідомлено, що на  даний час це питання знаходиться на  стадії  його  узгодження . Однак ,орендарі очікують на  прийняття  зі сторони зазначених комунальних підприємств  чіткого рішення по суті колективного звернення орендарів  про   встановлення лічильника тепла в будинку.

_DSC0667
_DSC0668




коментарів: 16
  1. Валерій Михайлович нормальний юрист. Я впевнена що він розбереться чому гроші від оренди приміщень громади міста тупо проїдаються тим самим ЖКО , а не служать мешканцям. Всі надходження від орендної плати йдуть на зарплату Чайкі і всім працівникам жко. А кошти там не маленькі.

  2. Коротше. ГО створена проти свавілля місцевої влади Нововолинська та її структурного підрозділу – ЖКО. Яка, очевидно, є штучною надбудовою для приховування коштів і розкрадань міського бюджету. Віктор Борисович не звертає уваги на такі дурниці, і як завжди, за феодальною звичкою, до народу не прислухається. А тому, це для нього закінчиться печально іще до настання його 5-ї каденції. Шпота і Гузь тут не помічники.

  3. Хорошу справу задумали! Ніхто нас не захистить так, як можемо себе захистити самі, це свята істина! Щиро вітаю створення такого об*єднання, це потрібно розцінювати як заклик до дії та утворення об*єднань у різних галузях суспільства для блага людей. Знаю особисто Валерія Михайловича багато років і вірю у успіх справи, бо у нього завжди все виходить. Молодці!!!

  4. Мниха давно знаю як порядну людину, Гузь не прогадав, що зробив його помічником.

  5. Я думаю депутатський запит на Гузя не за горами . Ні в одному місті України такої прокладки як ЖКО немає, гроші отримані від орендованих приміщень не слугують громаді а йдуть не зарплати працівникам жко. Запитайте яка в них зарплата , а в Чайкі?
    От того і не хочуть продавати орендарям кабінети по св.Володимира 1 та 3 , бо не буде що дерибанити і жко розсиплеться.

  6. В Чайкі зарплата п’ять тисяч!!! За яку таку роботу зараз такі грошиська отримують? Ще й на авто з водієм до дому катається! На свої очі бачив як вона їхала на авто з водієм від зеленого дому до сірого(в міськраду) а це 200 метрів, бензин же халявний. Ось куди йдуть гроші орендарів. А орендарі кабінетів на св.Володимира вже три роки добиваються права купити свої кабінети , які вони орендують десятки років але їм зась

  7. Міхалич давай ! Став на місце тих дармоїдів! Захисти орендарів!
    Банду геть! Чому на будівельне управління виконкому не перекласти обов’язки жко, або перевести персонал туди .
    Будівельне управління отримує гроші з бюджету, жко -проїдає !

  8. Хто знає, скільки коштів від орендної плати та землі надійшло у міську раду у 2014 році? І скільки витрачено на свої потреби у ЖКО?

  9. Я знаю.
    Щомісячні надходження в ЖКО від орендарів , близько 20.000 гривень !
    В казну міста – нуль!
    Множимо на дванадцять місяців……
    Кількість працюючих у ЖКО мені невідома.

  10. Анатоль , ну ви ж розумна людина. Просто порахуйте , що Чайка відмовилась від шахтарської пенсії на користь зарплати в жко, пенсія там немаленька , уявіть яка зарплата! І доводжу до Вашого відома що зарплату вона отримує не з бюджету я Ви і я , я від орендної плати, яка мала б іти на розвиток міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *