<

«Нелюстровані регіонали» Іваничівщини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:42 | 19.08.2015 / Статті /
Перегляди
41
/ коментарів 6

Про рубрику “Нелюстровані”. Очевидно, що на Волині за голоси виборців на прийдешніх місцевих виборах боротимуться колишні члени Партії регіонів та їхні союзники. На жаль, таких людей сотні. Вони дискредитували себе в очах суспільства, але під закон про люстрацію не підпадають. Тому мають шанс різними способами займати владні крісла. Що й продемонстрували вибори народних депутатів.

На нашу думку, таким особам потрібно заборонити обіймати посади в органах державного та місцевого управління, балотуватися до рад всіх рівнів, якими б порядними громадянами вони не були. І перш за все така заборона має стати уроком для тих, хто збирається йти до влади. А наші статті – нагадування виборцям: за цих людей не можна голосувати, – пише Волинське Агентство Розслідувань.

Сьогодні йтиметься про іваничівських регіоналів.

«Нелюстрованих регіоналів» вистачає і на Іваничівщині. До районної ради шостого скликання прийшло 4 члени Партії регіонів. Один «мажоритарник» (вчитель сільської школи), а решта – за списком. Та за якийсь місяць-другий їхні ряди поповнилися. Відомий у районі і за його межами Анатолій Стаднік, щоб зайняти посаду голови районної ради, змінив «Народну партію» на Партію регіонів.

Наслідував його й «народник» Іван Громик, який згодом став першим заступником головного «регіонала» району, а тоді ще й голови РДА Лідії Томашевської (в облраді представляла Єдиний центр), наближеної до Бориса Клімчука.

Та не про них мова, бо саме вони тепер знаходяться в «творчому пошуку». Можливо, на місцевих виборах знову «воскреснуть». Натомість Анатолій Стаднік, схоже, вирішив покинути район та виїхати в Луцьк.

Очільник районної організації Партії регіонів Геннадій Чупахін зі зміною керівництва в районі (затвердження на посаді голови РДА Федора Войтюка) очолив районну раду ветеранів війни та праці, активно проявляє себе останнім часом на сесіях районної ради. Активізувався і колишній регіонал Петро Мудринець.

Почуває себе комфортно в цій компанії також нинішній перший заступник голови РДА Теодор Гавінський – єдиний списочник від «Сильної України» в райраді. Саме він і став при Лідії Томашевській її заступником. Але не справився з обов’язками заступника і його «чемно» звільнили з посади. Проте політика взяв до себе нинішній голова РДА Федір Войтюк, і Гавінський – знову «на плаву».

Вся ця команда тепер, схоже, зібралася втілювати в життя проекти і побажання президента Петра Порошенка, тобто організовувати пропрезидентську політсилу у Іваничівському районі.

Почувають себе в безпеці й «дрібніші рибки». Зокрема, керівник апарату РДА Євгенія Єдинак, її заступниця Олена Шльома(вона ж донька Петра Мудринця). Ці діячі вміло керують не лише працівниками апарату РДА, а й структурними підрозділами, відділами та управліннями. Такі повноваження надав їм нинішній голова РДА Федір Войтюк.

Саме Єдинак і Шльома розглядають суми доплат, преміальних державним службовцям не тільки апарату РДА, а й усіх держслужбовців, не забукваючи і про себе.

Залишається на посаді директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Іваничівської РДА Оксана Приступа. Цікаво, що її призначення раніше збіглося із входженням до Партії регіонів.

Знаковою фігурою залишається ще один член Партії регіонів – Наталія Смолярчук. Вступивши до лав цієї політсили, вона отримала посаду начальника районного управління юстиції. Раніше на цій посаді працював свободівець, голова Іваничівської районної органцізації ВО «Свобода» Юрій Опекан. Проте коли йому поставили умову: або пишеш заяву на вступ у ПР, або ж на звільнення, – Опекан написав заяву на звільнення. Сталося це, коли Іваничівську РДА очолював ще один «регіонал», нині депутат Волинської обласної ради Юрій Лобач.

А цього року Наталія Смолярчук виграла у столиці конкурс серед 6 претендентів (обійшовши навіть екс-прокурора району Людмилу Герасимчук), щоб обійняти посаду директора новоствореної організації – Володимир-Волинського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Постає запитання: «То кого ж люструємо?» Й одразу ж напрошується відповідь: «На Іваничівщині люстрацію розуміють і втілюють, м’яко кажучи, доволі специфічно…»




коментарів: 6
  1. Точно так само став самим розумним регіонал Степан Слащук , її заступник.

  2. Сьогодні велике свято, Свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. З давніх давен християни освячують яблука і діляться ними з іншими. Так велить християнська мораль. До людей потрібно іти з Добром а не зі Злом. Про це напевно, забули “доброзичливці”, справжні автори та ініціатори цієї статті, які ніби вболівають за район, а насправді борються за титул “найдостойнішої” та “найдостойнішого” в районі. Ці матеріали, та інші їм подібні, – це яблуко роздору, яке кинуте для того, щоб розбурхувати колотнечу, роздмухувати війну. Шановні, вам мало війни на Сході? Ви хочете розпочати “Троянську війну”?

  3. Всі нвпрацювали бадзюнь опекан активісти свободівці опекан був помічником Мельника що вони зробили ніхрена

  4. Справдi серед свободiвцiв знаходяться такi гниди , що ще регiоналам далеко до них.

  5. перераховані регіонали взагалі не були в регіонах , а які були не згадуються мабуть не вигідно членам партії свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *