<

Феномен вітчизняного IT: розширити географію та тримати економічний фронт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 30.01.2023 / Статті / /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

Індустрія IT в Україні залишається майже єдиною галуззю з експорту, яка повноцінно функціонує під час війни. Нові формати роботи, релокейт працівників та бізнесу дозволяють IT-компаніям поповнювати бюджет, забезпечувати експортні надходження, залучати нових клієнтів і працевлаштовувати українців. 

НеСекретна зброя: релокація 

IT-бізнес у цілому і такі його галузі, як розробка програмного забезпечення, системний аналіз, бізнес-аналітика, дизайн комп’ютерних ігор, онлайн-гемблінг адаптувалися до умов війни та підтримують економіку країни. Згідно дослідження, проведеного наприкінці минулого року Ukraine IT Association, переважна більшість компаній продовжує стабільно працювати, а експортна частка індустрії зросла майже на чверть – до 47%.

Щоб налагодити роботу за воєнного часу, розвиватися та забезпечувати експортні надходження, тех-галузь релокується в безпечніші регіони держави або розвиває роботу за кордоном. З початку війни до інших країн виїхали 13% IT-працівників. У топ-напрямках – Польща, Німеччина, Чехія, Румунія, Болгарія, Молдова, Іспанія, Португалія, Канада, США. Частка компаній відкрила філії або посилила інвестування в підприємства, розташовані в Чилі, Бразилії, Аргентині, Колумбії, Мексиці.

Крила мальтійського сокола 

Цікавий маршрут релокації запропонувала своїм працівникам українська IT-студія 

UA1 Lviv Games, яка розробляє сюжетні комп’ютерні ігри та геймплеї. Офіси компанії знаходяться у Львові та на Мальті – державі, що розташована на островах у Середземному морі. Саме до мальтійського осередку, до міста Сліма, виїхали понад 20 співробітників UA1 Lviv Games разом із сім’ями. Компанія допомагає працівникам у процесі релокації. 

Клуб однодумців запрошує приєднатися 

Ua1 Lviv Games була заснована майстрами ігрової індустрії і перетворилася на багатонаціональну студію, у кейсах якої сюжетні та міні-ігри, геймплеї для онлайн-казино. До компанії долучилися понад 150 програмістів, дизайнерів, художників, письменників, які поставили за мету створювати такі ігри, у які хотілося б грати самим. Студія запрошує талановитих спеціалістів, прихильників геймплею приєднатися до творчого осередку і працювати над захоплюючими проєктами в студіях Львова та Мальти. З вакансіями для IT-фахівців, які пропонує студія, можна ознайомитися тут

Зауважте, що під час воєнного стану військовозобов’язаним чоловікам заборонено виїжджати за межі України. Варіантом може виступати віддалена співпраця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *