<

«Дороги, медицина і безробіття – головні проблеми нашого округу», – Сергій Григоренко*

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:54 | 17.07.2019 / Статті / /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Кандидат в народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Сергій Григоренко поділився з Бугом своїми враженнями про роботу на окрузі. Далі – з його слів.

Певно, ще ніколи українські вибори не були настільки короткими і хаотичними. Усі спішили, усе робили «з коліс»… Чи змогли кандидати доступно в повній мірі донести до виборців свої наміри, погляди, особливості програми? Чи змогли виборці за такий час вивчити, проаналізувати кандидатів, аби зробити усвідомлений вибір? Зрештою, чи мали кандидати банальну фізичну можливість відвідати більшість сіл на своєму окрузі, що, погодьтеся «маст хев» будь-якої виборчої кампанії відповідального політика. Тільки на моєму окрузі сіл – більше 200… А ще ж є міста: Володимир-Волинський, Нововолинськ, Устилуг, Любомль.

Нормальна виборча кампанія повинна тривати не менше трьох місяців. І точно не співпадати з сезоном відпусток…

Втім, буду говорити про себе. Усі дні ми з командою працювали на максимум. Поставили за мету відвідати якомога більше сіл округу. Щоб почути людей. Запитати. Пояснити. Подивитися в очі. Донести свої погляди. Глибше зрозуміти болі турботи мешканців Любомльського, Володимир-Волинського, Іваничівського районів.

У день організовували з командою 5-6 зустрічей з виборцями.

Відтак я ще більше переконався у тому, що системного і негайно вирішення на окрузі потребують три проблеми: дороги, медицина і робочі місця.

Дороги

Звісно, не зробиш їх «одним махом». Але це – без перебільшення ЖИТТЄВО важлива річ для волинських сіл. Бо це – і стабільна робота громадського транспорту, і безпека на дорозі, і безпроблемний доїзд швидкої, і нові туристи, і нові інвестиції.

Робити їх треба, поступово але системно, починаючи з центральних. Вважаю, що першочергово треба ремонтувати дорогу Володимир-Волинський-Павлівка, Іваничі і Нововолинськ, Іваничі-Горохів, Забужжя-Столенські Смоляри-Гупали-Згорани, Римачі-Бережниця-Висоцьк. Це основні артерії, які з’єднують десятки населених пунктів і міста регіону.

Медицина

Може комусь не сподобаються мої слова, але медицина – пріоритет ніша за культуру, спорт і ще добрий десяток тих галузей, на які держава витрачає ресурси. Адже це – питання збереження людського здоров’я, а часто – і життя.

Ми мусимо максимально зберегти первинну медицину на селі. Не допустити закриття ФАПів. Тут, вважаю, мусять підключатися місцеві громади і забезпечувати ФАПи хоча б базовим обладнанням та інвентарем, а також впроваджувати програми стимулювання медичних працівників на селі.

Окрім того, ми повинні зберегти і розвивати базові лікарні. І до речі, Іваничівська ЦРЛ – вдалий тому приклад. Таких лікарень мусить бути більше!!!

Робочі місця

Звісно, дбати про нові робочі місця у народного депутата не вийде повноцінно і комплексно, це завдання уряду і місцевих адміністрацій. Але не зважати на проблеми працевлаштування – злочинно.

Вважаю, на території 19-го округу реально реалізувати два масштабні проекти ,які і дадуть поштовх розвитку місцевого підприємництва, і збільшать надходження у бюджет, і сприятимуть ремонту доріг, і дадуть можливість створити сотні нових робочих місць.

Веду мову про нові пункти пропуску Амбуків-Грудек у Володимир-Волинському районі і Кречів- Крилів на Іваничівщині. Уже давно існують їх проекти, і лобіювати його втілення – без сумніву, справа місцевого нардепа.

Це – на мою думку, основне, чим має зайнятися нардеп від 19 округу. Так, це далеко не всі проблеми. Треба наводили лад у поводженні з побутовими відходами. Треба добудовувати 10-ту шахту. Відкрити поліцейський відділок у Нововолинську. Сприяти розширенню території Нововолинська і Володимира-Волинського. І не забувати про ще десятки проблем, про які я веду
мову у своїй виборчій програмі.

А ще ці тижні назавжди змінили моє життя. Бо зробили його багатшим, яскравішим. Подарували безліч нових знайомих, показали мені цікавих, неординарних, щирих, творчих і неповторних
людей.

В пам’яті назавжди залишаться смачнющі пироги з вишнями, які куштував на фестивалі «Вишневий цвіт» у Вишнівській громаді Любомльського району. Дуже крутий фестиваль, дуже правильна
ініціатива. Браво!

Досі пам’ятаю смак кави і тортика, якими мене пригостила завідувачка клубу у селі Жашковичі Іваничівського району. Досі усім з захопленням переповідаю про День села у П’ятиднях Володимир-Волинського району – ось де справжні господарі, з яких може брати приклад і Європа!

Коли мені кажуть, як все погано в нашій медицині – розповідаю про Іваничівську центральну районну лікарню з привітним професійним колективом і сучасним обладнанням.

Гостям з Волині я тепер точно даруватиму воскові фігурки, які робить мешканка Поромівської громади Ольга Борисюк – вони прикольні і неповторні.

А ще тепер знаю, де найкрасивіший на Волині краєвид! Він – у селі Тростянка Володимир-Волинського району. Там де річка Луга омиває край предковічного лісу. Фантастичне місце для екотуризму і сплавів….

Чудові люди, чудовий край, у яких є величезний потенціал!

Гордий, що ваш земляк.

Обіцяю: ставши народним депутатом, зроблю усе, аби держава нарешті повернулася обличчям до проблем 19-го округу.

Сергій Григоренко




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *