<

Чому перекази з картки на картку — це безпечно?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:15 | 9.02.2022 / Статті / /
Перегляди
1613
/ коментарі 2

Переказ з картки на картку: найшвидший та найбезпечніший спосіб переказу коштів

Грошові перекази є невід’ємною частиною життя сучасної людини, причому як у відношеннях між фізичними особами, так і при взаємодії з бізнесом. Найпопулярнішим методом передачі грошей у безготівковому вигляді вважається перерахунок з однієї банківської картки на іншу.

Така послуга надається як банківськими установами (ПриватБанк, МоноБанк та інші), так і посередницькими сервісами (наприклад, https://www.ipay.ua/ua/p2p). Причому останній варіант у деяких випадках значно вигідніший

Переваги міжкарткових переказів

Грошові перекази між картами не випадково мають велику популярність. Річ у тому, що вони дозволяють:

  • легко переводити гроші на рахунки інших банків;
  • передавати кошти за кордон;
  • автоматизувати валютні операції;
  • уникнути помилки при вводі реквізитів отримувача;
  • здійснювати розрахунки між фізичними та юридичними особами без послуг бухгалтерії;
  • користуватись додатковими сервісами на сторонніх платформах, по типу OLX Доставка чи Prom Оплата.

До речі, цікавий факт. Перекази такого типу з’явилися в Україні нещодавно — близько 10 років тому, а першою компанією, що реалізувала цю можливість, був не банк, а незалежна платформа iPay.ua .

Чому міжкартковий переказ вважається найбезпечнішим

У плані безпеки розрахунки між картами вважаються одним з найнадійніших способів передачі коштів. Тут справа у двох факторах:

  • Простоті. Для переказу потрібно ввести лише номер картки отримувача з 16 цифр. Відсутність додаткових реквізитів значно знижує ризик помилитись при внесенні даних. Завдяки цьому зростає не лише безпека, а й швидкість здійснення переказу.
  • Захищеності. Відслідкувати рух грошей, перехватити перевод або хакнути картку іншим способом неможливо без доступу до банківського акаунту. Навіть фізична наявність картки у зловмисників не гарантує успішного зламу та викрадення коштів.

Отже, перекази між картами ще й дуже швидкі та максимально захищені. Помилитися з ними майже неможливо, як і випадково втратити кошти.




коментарів: 2
  1. Чи можна довіряти цьому сайту ipay? Шукав його в каталозі на сайті kurses але не знайшов, хвилююся що гроші підуть у невідомому напрямку…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *