<

4 питання про варикоз, які виникають найчастіше: відповідає судинний хірург

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 4.03.2021 / Статті / /
Перегляди
28
/ Коментарі відсутні

З віком деякі жінки помічають непривабливі судинні зірочки та сині вени на ногах. Вони є ознаками варикозу, який сучасна медицина здатна швидко подолати. 

Певний відсоток жінок відразу йде до лікаря, бажаючи покращити естетичний стан ніг, та більшість вагається через страх перед операцією. Саме тому, сумісно з професійним флебологом Костянтином Барабоєм, ми розповімо кілька корисних фактів про лікування варикозу

Чому з’являється варикоз

Деякі вчені відмічають, що це природний процес зносу судин, якщо на них додатково впливають певні фактори: надмірна вага, робота стоячи, генетика тощо. Судини з віком втрачають пружність, клапани у венах слабшають, тому порушується циркуляція крові, виникає застій. 

Як результат — здуття та розширення вен.

Лікар, до якого ми звернулися за коментарем, підтвердив, що група ризику все ж таки існує. 

До неї входять:

  • вагітні;
  • люди з надмірною вагою;
  • ті, хто багато часу протягом доби проводить на ногах.

Спадковість не можна назвати 100% причиною появи варикозу. Проте у пацієнтів, які звертаються до лікаря через проблему розширення вен, зазвичай вже були подібні діагнози у когось у родині. 

Чи можна назавжди позбутися розширених вен

Варикоз дійсно виглядає не дуже привабливо. Це судинний візерунок темного кольору на ногах, який жінки ховають під джинсами та спідницями максі. Так, лазерне лікування варикозу здатне назавжди вирішити цю проблему й повернути гарні здорові ніжки жінці. 

За словами лікаря, процедура ендовенозної лазерної коагуляції (ЕВЛК) проходить таким чином: “Після підготовки пацієнтові роблять місцеве знеболення, далі під контролем УЗД до місця локалізації ураженої судини доставляється лазерний світловод. Таким чином здійснюється склеювання стінок ураженої вени”.

Скільки триває реабілітація

Відразу після процедури пацієнтові потрібно трохи походити у компресійному трикотажі — десь 40 хвилин. Можливо на шкірі поява синців, а ви відчуватимете дискомфорт, наче тягне у місці, де було втручання, але пацієнти можуть повернутися до свого звичайного розпорядку того ж дня. Однак ангіохирург відправить вас додому із застереженням носити компресійні панчохи 7 діб. 

Чи потрібно буде лікуватися від варикозу надалі

Кожен пацієнт отримує персональні рекомендації стосовно подальшого процесу позбавлення від “не гарних” судин. Через 1-2 місяці потрібно звернутися до лікаря знову, аби він оцінив результат від процедури. Залежно від віку, відтінку шкіри та її властивостей він буде різним. Чим темніша шкіра, тим більший ризик появи незначної пігментації. 

Проте косметичний ефект від лазерного лікування ви побачите відразу й неозброєним оком. 

“Після ендовенозної лазерної коагуляції не залишаються рубці та шрами, бо немає швів та суттєвого розтину тканин”, — резюмує лікар Барабой.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *