<

Волинська ОВА надіслала настоятелю Успенського собору УПЦ мп у Володимирі повідомлення про припинення договору оренди

07:14 | 16.05.2024 / Володимир / /
Перегляди
1891
/ коментарів 5

Волинська обласна військова адміністрація надіслала настоятелю релігійної громади Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ мп митрополиту Володимиру повідомлення про розірвання договору оренди про безоплатне користування святинею, який закінчується 1-го липня цього року.

Про це повідомили на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп.

Представники єпархії називають Успенський собор своєю святинею, бідкаються, навіть згадують про Конституцію України, але так і не визнають, що наш ворог – росія, лише вкотре намагаються довести, що не мають зв’язків з РПЦ. Проте, нагадаємо, ща за висновками релігієзнавчої експертизи, яку проводила Державна служба України з етнополітики та свободи совісті, Статут про управління Української Православної Церкви не передбачає особливих розірвань зв’язків із Російською церквою. УПЦ лишається структурним підрозділом РПЦ, що користується певними правами самостійності, але не утворює автокефальну церкву.

В ОВА зазначають, що розглянули заяву релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп щодо надання можливості користування пам’ятками архітектури національного значення – Свято-Успенським собором, будинком з дзвіницею та мурами з брамами, що розташовані у Володимирі на вулиці Соборній 25, 27. Та повідомили про неможливість продовження договору оренди про безоплатне користування даними спорудами, який закінчується 1-го липня 2024 року.

Тож релігійну організацію Володимир-Волинської єпархії УПЦ московського патріархату просять звільнити й передати майно до липня цього року.

«Таким чином, договір від 7-го жовтня 2019 року, укладений між Волинською обласною державною адміністрацією та релігійною громадою Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви м. Володимира про безоплатне користування релігійною громадою Свято-Успенського кафедрального собору Української православної церкви м. Володимира культовими будівлями, державною власністю до введення в дію Закону 157-ІХ, зберігає свою чинність та продовжує діяти до моменту закінчення строку, на який його було укладено – до 01 липня 2024 року. Відповідно цей договір не може бути продовжено за згодою сторін…

Враховуючи викладене, зазначений договір буде припинено з 01 липня 2024 року», – йдеться у повідомленні ОВА.

Нагадаємо, напередодні народний депутат України Ігор Гузь звернувся до керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка з вимогою не продовжувати договір оренди Свято-Успенського собору у Володимирі з релігійною організацією УПЦ мп. Звернення підтримав ще 21 нардеп.

Раніше депутат обласної ради Андрій Бокоч вимагав в ОДА надати список артефактів Успенського собору Володимира, адже ревізія майна востаннє там проводилась 1992 року.

Читайте по темі:




коментарів: 5
  1. Нарешті! Сподобився. А як бути з Низкиницьким і Зимнівським монастирями? Яке відношення до них має Московський Патріярхат?

    • Дуже сподіваюсь, що далі на черзі буде монастир в Зимному . Але тут точно буде великий опір бо тут багато зазомбованних , в тому числі і працівники сільської ради , і вчителі

  2. тепер нац.гвардію ставте по периметру, бо ж ті чорти в рясах повивозять все шо зможуть, а над іншим познущаються

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Липня, П’ятниця