<

Побився, викликав поліцію і сів п’яним за кермо «без прав»: володимирського депутата Панасюка оштрафували на 17 тис. грн

20:26 | 17.09.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
23217
/ коментарі 2

Депутата Володимирської міської ради Олексія Панасюка покарали штрафом на 17 тисяч грн та позбавили «прав» за водіння автомобіля у стані алкогольного сп’яніння на вулиці Василівській. Перед цим він побився з невідомими особами, сам викликав поліцейських і сів перед ними п’яним за кермо. За що отримав адмінпротокол.

Про це йдеться у постанові суду від 11-го вересня справи № 154/262/24.

Як йдеться у матеріалах справи, 14-го січня цього року о 18:24 год у Володимирі на вулиці Василівській, Олексій Панасюк керував транспортним засобом «Рено експрес», з явними ознаками алкогольного сп`яніння, (порушення мови, різкий запах алкоголю з ротової порожнини). Від проходження огляду на стан сп`яніння у встановленому законом порядку, водій відмовився, чим порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність ч.1 ст.130 КУпАП.

Панасюк в судове засідання не з`явився з невідомих причин.

Його захисник в судовому засіданні розповів, що поліцейські з`явились на автомобільній стоянці на дзвінок його підзахисного, якому було спричинено тілесні ушкодження невідомими особами, але не вчинили жодних заходів щодо встановлення осіб нападників. При цьому склали адміністративний протокол відносно Панасюка, який, на думку захисника, є незаконним, оскільки відсутнє вчинення іншого порушення ПДР, яке мало бути підставою для «зупинки» транспортного засобу, перевірки документів та освідчення водія на предмет наявності чи відсутності алкогольного сп`яніння. У зв’язку з цим, адвокат просив закрити справу за відсутності складу та події адміністративного правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні інспектор поліції пояснив, що того дня перебував разом з напарником на чергуванні, отримали повідомлення щодо спричинення пошкоджень. На місці Панасюк розповів правоохоронцям, що в нього виник конфлікт з невідомими особами, сталась бійка, внаслідок чого йому спричинили тілесні ушкодження. Йому запропонували надати пояснення та зняти побої в медзакладі. Він то погоджувався, то відмовлявся, то зазначав, що йому треба до знайомого, підійшов до автомобіля, сів за кермо і поїхав.

При цьому в нього були наявні ознаки алкогольного сп`яніння, у зв`язку з чим екіпаж патрульних поїхав за ним та зупинив вже біля Василівської церкви. Йому повідомили про наявні у нього ознаки алкогольного сп`яніння, попросили пред`явити документи водія, однак він їх не показав, за що було складено відповідну постанову. Також водію запропонували пройти огляд на стан сп`яніння на місці зупинки чи в медичному закладі, на що він відмовився. Одночасно, на відео, яке додано до матеріалів справи, зафіксовано, що Панасюк підтвердив факт вживання спиртних напоїв.

Суд, заслухавши позицію сторони правопорушника та врахувавши письмові заперечення, пояснення інспектора поліції, дослідивши матеріали справи, у тому числі відеозаписи, надані разом з адміністративним матеріалом, приходить до наступного висновку, що поліцейські діяли правомірно. А заперечення захисника щодо відсутності в діях водія складу і події правопорушення, суд вважає неспроможними та спростованими наведеними доказами.

Відтак, суд постановив визнати володимирського депутата Олексія Панасюка винуватим у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та піддати його адміністративному стягненню у вигляді штрафу, що становить 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Також стягнути з нього, в дохід держави 605,60 грн судового збору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, про те, що відбудеться судовий розгляд, де притягується до адміністративної відповідальності Олексій Панасюк за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного, чи іншого сп’яніння, він проходитиме у Володимир-Волинському міському суді.

До слова, це вже не перший випадок, коли Олексія Панасюка карають за кермування у стані алкогольного сп’яніння. Так, у 2018 році, коли він перебував на посаді депутата Волинської облради, його оштрафували та забрали водійське посвідчення, через те, що посадовець відмовився проходити тест на алкосп’яніння. Не допомогла навіть апеляція.

А на початку 2019 року Олексій Панасюк знову потрапив у ДТП.




коментарів: 2
  1. Звичайно, в цього “депутата” потрібно не лише відібрати права років на 10, а й оштрафувати на тисяч 170 грн., бо що для нього ці 17 тис.грн?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер