<

Журналісти зняли сюжет на пункті пропуску «Устилуг» про контроль черги у сервісній зоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 10.02.2017 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 12

«Були тут прикордонники – погано було. Була поліція – погано було. Стали активісти – знову погано. Поляки – погані. Білоруси – погані», – емоційно та з певною безвихіддю висловився щодо ситуації з чергами на МП «Устилуг» водій, якому неодноразово доводилося перетинати українсько-польський кордон в зазначеному пункті.

У центрі уваги «Соромлюсь запитати» – черги на пункті пропуску «Устилуг», власне, з місця, де відбувається пропуск автомобілів до Польщі, – пише ІА Волинські новини.

Сервісна зона тут розташована поза містом Устилуг, контроль за порядком у ній здійснювався посадовими особами Львівського прикордонного загону. Після заяв про те, що стражі порядку беруть хабарі, у листопаді минулого року зняли цей пост. Декілька днів сервісна зона контролювалася посадовими особами поліції. Однак зараз ситуацію контролюють громадські активісти.

З ними і поспілкувався ведучий проекту «Соромлюсь запитати». Активіст, який цього дня займався пропуском автомобілів, розповів, яким чином відбувається запуск на митницю.

«Стають люди в чергу, записуються в списки. Приходить їхня черга – вони їдуть до Польщі. Це зроблено для того, щоб не було на «Устилузі» черг, не було заторів. Був час, що на «Устилузі» були такі черги, що не могла доїхати «швидка», не могли вивезти сміття, не могли нічого зробити», – розповів чоловік. Та на запитання журналіста, скільки машин в списку, відповів: 35.

Розмову перервали люди з черги: «Як 35? Нам сказали, що там три списки, і в них – понад 1000 машин. А скільки списків є?»

З’ясовується, що всього списків – 60.

Представник громадськості, який контролює чергу, переконує: за годину митницю можуть пройти від 2 до 5 списків.

Іншої думки – водії, які стоять у черзі. З їх слів, щоб потрапити на митницю, доводиться чекати орієнтовно дві-три доби.

Перед пунктом пропуску «Устилуг» черги фактично нема – тому що всі позаписувалися й поїхали додому. Йдеться про мешканців найближчих населених пунктів. Але, як пояснюють водії, зараз у списках всього до трьох тисяч машин. Якщо зараз записатися – потрапиш на митницю через 3 дні.

Люди бідкаються, що є проплата. Тобто, люди, які проплачують – в’їжджають без черги.

Громадський активіст, який контролює пункт пропуску, категорично заперечує це. Мовляв, за винятком дипломатів, консулів та інвалідів першої групи, які їдуть на лікування, ні для кого на кордоні пільг немає.

Натомісь люди з черги на запитання про проплачені машини відповідають: «Ви хочете, щоб ми додому не доїхали?» Та додають, що гроші беруть усі, те саме було і з прикордонниками.

Нагадаємо, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик видав розпорядження, згідно якого зобов’язано забезпечити цілодобове чергування груп громадського контролю, працівників органів місцевого самоврядування та місцевої влади перед пунктом пропуску «Устилуг» та в зоні сервісного обслуговування осіб і транспортних засобів. Громадські активісти запевняють, що самі зголосилися контролювати пункт пропуску, аби вирішити ситуацію з чергами. І, переконують, проплат на митниці – немає.

Чи все так чесно і прозоро, як звітують активісти, дивіться незабаром у наступному сюжеті «Соромлюсь запитати».




коментарів: 12
  1. О брехуни! сьогодні вночі лівак ішов,аж гай шумів.Брали,беруть і будуть брати поки їх звідти не повиганяють

    • А хто не брав ,може не брали погранці ,чи поліція -в нашого народу така гнила ментальність ,він нікого не любить крім себе ,сам дає взятку ,плюючи на сусіда ,а потім ще й обурується на камеру ,роблячи з себе “чеснго. “

  2. наш народ буде брати і буде давати-завжди.поки не почнуть рубати руці…де контрабас там і корупція.

  3. на підставі яких законодавчих документів здійснюється контроль черги даними самозванцями на чолі з поліщуком гуком і покровителем гунчиком???

  4. Що Ви таке пишете,це ж виняткові їдуть,- дипломати, консули та інваліди першої групи, вони їдуть на лікування,”крім них ніхто нікого без черги не пускає”. Тому так і живемо…Впевнений ,що у кожного був випадок коли проїхати потрібно терміново.Домовлялись в черзі,щоб пропустили,..давали кому треба…це життя.А Ви маєте можливість платити щоразу,Ви заробите ці гроші? Тому стійте в черзі, за зміну (це вісім годин)пропускають біля 200 авто,ось і рахуйте.

  5. Весь балаган роблять ті хто бігає в ту будку як за хлібом!!!! Перестаньте тикати гроші активістам і підлизуватися….,а ще перестаньте писатися по паро раз на день….,а також коли додому з Польші їдуть і зразу пишуться! Так що не в актиаістах,не в погранцах,не в поліції,а тих “чеперадлах”,що завжди хочуть бути хитріші….що люблять в чергу влазити і т.д. Коли ця вся “бригада акапулько” навчиться поважати всіх тоді і буде ТОЛК!!!

  6. Чому так багато машин в черзі ,пояснити дуже просто :одна машина може записатись разів п’ять в різні пакети і іде тоді коли ій вигідно ,щоб все це змінити і черга йшла скоренько в хлопців повинен бути планшет і программа яка викидає хитрожопих шоферів які записуються в декілька черг ,а пояснити простіше ,якщо номер машини прописаний то в другу чергу вже блокується ,поки не пересік границю до Польщі і не вернувся назад .

  7. Рішення просте. Встановіть паркувальний автомат, беріть з кожного автомобіля по 5-10 гривень. І хай записуються собі хоть сорок разів. Автомат окупиться за тиждень. На талоні буде вказана дата, година, номер машини. От і чергу не прийдеться глядіти до Пятидень. Кожен водій підійде і купить собі талончик. Заодно і облік буде… Хоча це, мабуть, не всім вигідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя