<

Батьки повинні більше уваги приділяти дітям, – очільниця ювенальної превенції у Володимир-Волинському районі Олена Павлюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:08 | 16.03.2021 / Володимир, Онлайн / , , /
Перегляди
133
/ коментарі 3

У Володимир-Волинському районному відділі поліції створили сектор ювенальної превенції, який очолила Олена Павлюк. Ювенальні поліцейські захищають права дітей із Володимира, Нововолинська, Іванич, Локач та ближніх громад.

В зв’язку з децентралізацію та укрупненням районів об’єднали поліцейські відділи та створили нові сектори. Створили і сектор ювенальної превенції у Володимир-Волинському районному відділі поліції, який очолила Олена Павлюк.

У секторі працює п’ять жінок, які опікуються та наглядають за дітьми, що живуть у неналежних умовах, позбавленні батьківського піклування, потерпають від булінгу чи насильства, а також неповнолітніми, які вчинили ті чи інші злочини. Ювенали проводять і профілактичні заняття.

Як зазначила Олена Павлюк, минулого року у Володимир-Волинському районі було 48 дітей, яких розшукували. Всіх їх вдалося знайти. Жінка просить громадян не бути байдужими та звертати увагу на малолітніх, що йдуть самі по вулиці, адже “чужих дітей не буває”.

Що стосується неповнолітніх, які вчинили злочини, то нині на обліку у секторі превенції перебуває шість осіб: двоє з них – за скоєння кримінальних правопорушень (крадіжки), ще двоє – через булінг, одна – за скоєння ДТП у 13-річному віці та ще одна дитина.

З ними проводиться профілактична робота, до них ювенали намагаються знайти підхід, стати другом, привернути до них батьківську увагу, залучити до суспільно-корисної роботи. Зробити так, щоб дитина зробила правильні висновки і виправилась.

“Ні в якому разі не можна таврувати дитину, – зазначає Олена Павлюк. Адже скоїти помилку можуть усі.”

Ще однією з актуальних проблем, що стосується діяльності ювенальної превенції, є булінг у школах. Так, у минулому році підтвердилось у Володимир-Волинському районі два випадки . Булінг – це систематичний процес, не одноразовий випадок: постійне цькування, ображання, приниження. Дітей в таких випадках самих просять звертатись до ювеналів.

Під час інтерв’ю говорили і про так звані “групи смерті”, коли підлітки, через негативний вплив з інтернету, намагались покінчити з життям.

Як зазначила Олена Павлюк, минулого року у Волинській області було зафіксовано дев’ять таких випадків, три – закінчились летально.

Щоб протидіяти даній ситуації, батьки повинні більше уваги приділяти своїм дітям, звертати уваги на зміни їхнього настрою та поведінки. Слідкувати за тим, який контент переглядають неповнолітні в інтернеті та з ким спілкуються. Між батьками і дитиною має бути живий діалог.

Якщо виникла підозра, що дитина бере участь у, так званій “групі смерті”, батьки повинні звернутись до поліції за номером “102” або на гарячу лінію в департамент кіберполіції України за номером телефону: 0 800 50 51 70, чи на фейсбук-сторінку.

Також у разі виникнення тих чи інших питань або за допомогою дітям та батькам можна звертатись безпосередньо до начальниці сектору ювенальної превенції Володимир-Волинського районного відділу поліції Олени Павлюк у фейсбуці.




коментарів: 3
  1. Ну не всі ж батьки в поліції на роботі сидять та не їздять по наймах і можуть більше уваги приділяти своїм дітям

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця