<

Верховна Рада не підтримала закон про підняття цін на алкоголь і сигарети

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 19.10.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Верховна рада провалила в першому читанні законопроект №9085 про зміни до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків. У ході кількох голосувань проект не набрав достатню кількість голосів нардепів.

«Законопроект №9085 відхилено», – оголосив голова Ради Андрій Парубій, – передає РБК-Україна.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що метою документа є забезпечення формування дохідної частини державного бюджету України на 2019 рік і приведення розмірів ставок податків у відповідність з інфляційними процесами в економіці.

Зокрема, проектом закону пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на пиво, вина кріплені, спирт етиловий та продукти, які містять спирт.

Також пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на сигарети. Зокрема, ставки податку на 1000 штук сигарет виростуть 2071,01 гривень до 2257,4 гривень.

Крім того, мінімальне акцизне податкове зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів збільшиться також на 9% – з 2770,5 гривень до 3019,9 гривень за 1000 штук.

Підвищення стосується як сигарет з фільтром, так і сигарет без фільтра.

Згідно з проектом, передбачається також підвищити на 9% ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Крім того, планується підвищити на 10,1% ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.

Нагадаємо, в четвер парламент прийняв за основу і в цілому проект постанови №9000-П про висновки і пропозиції до проекту держбюджету на 2019 рік. Таким чином нардепи підтримали за основу проект держбюджету на 2019 рік.

Як писало РБК-Україна раніше, народні депутати підтримали за основу в першому читанні законопроект №9084 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України“, проект з другого разу підтримали 244 нардепа. Законопроект розроблений з метою врегулювання питань, пов’язаних з підготовкою проекту закону про держбюджет на 2019 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота