<

Вчені з’ясували, що буде після смерті Сонця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:02 | 8.05.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Після смерті Сонця наша зоряна система перетвориться в яскраву туманність, яка зникне через кілька тисяч років.

Про це йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Astronomy.

Спостереження вчених із Манчестерського університету вирішили 25-річну суперечку, показавши, що зірки розміром з Сонце можуть породжувати яскраві туманності. В теорії говорилося, що для цього потрібна вдвічі більша зірка.

Приблизно, через 4,5-5 мільярдів років наше Сонце вичерпає запаси водню і почне спалювати гелій, в результаті чого його надра розігріються до надвисоких температур, а зовнішні оболонки світила роздуються, поглинувши Венеру і Меркурій та перетворивши Землю в неживу розпечену кулю.

В кінцевому підсумку, Сонце позбудеться від всіх зовнішніх шарів газу і перетвориться на білого карлика – маленьке, але дуже гаряче світило, яке продовжує світитися за рахунок залишків тепла, що збереглося в колишньому ядрі.

Його світло будуть підігрівати і підсвічувати навколишні хмари газу, перетворюючи їх в яскраву пляму на нічному небі інших світів, і Сонячна система стане так званою планетарною туманністю.

“Нам не тільки вдалося вирішити одну з найстаріших суперечок в астрономії, а й дізнатися, що очікує Сонце в майбутньому, після його смерті. До того ж, тепер у нас є методика, яка дозволяє знаходити дуже літні зірки в далеких галактиках і визначати їх вік, що раніше було зробити досить складно”, – сказали вчені.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя