<

В Україні набув чинності закон про рівність чоловіків і жінок в армії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:54 | 28.10.2018 / Новини /
Перегляди
58
/ Коментарі відсутні

В Україні набув чинності закон № 2523-VIII про рівні права жінок і чоловіків на військовій службі у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Раніше у Статуті внутрішньої служби значилося, що військовослужбовці-жінки, як правило, не призначаються до складу добового наряду, – пише 112.ua.

Цей закон встановлює нові правила, відповідно до яких “військовослужбовці до складу добового наряду призначаються з додержанням законодавства з питань охорони материнства та дитинства”.

Таке формулювання пояснили дотриманням ст. 24 Конституції, за якою рівність прав жінки і чоловіка забезпечується, зокрема, зі створенням умов, що дають можливість поєднувати працю із материнством, а також включно з наданням оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям.

У закон про військову службу ввели норму, відповідно до якої жінки виконують військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками (за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі), що включає прийняття за контрактом та призов на військову службу, проходження військової служби, проходження служби у військовому резерві, виконання військового обов’язку в запасі та дотримання правил військового обліку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

21 Травня, Вівторок