<

УПЦ МП відрядила до Києва «православних тітушок» для блокування екзархів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:19 | 3.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Щоб спробувати зірвати надання Українській православній церкві томосу про автокефалію Росія заслала до Києва своїх провокаторів.

Про це у середу, 3-го жовтня, під час брифінгу, присвяченому протидії дестабілізації з боку РФ, розповів заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, відповідаючи на запитання журналістів, чи дійсно російська сторона відправила сюди своїх «православних тітушок», – пише НВ.

За даними ЗМІ, прихильники УПЦ МП планували провокації, зоерема блокування резиденції, де проживають екзархи Вселенського патріарха Варфоломія.

«Дійсно, це так. У понеділок були проведені перші (акції) за рахунок виїзду Житомирської єпархії та киян. У вівторок така акція вже не відбулася. Напевно, завдяки реакції блогерів, які завчасно попередили, що таке може бути», – заявив Кононенко.

Він також додав, що після цього УПЦ МП призупинила свої спроби дестабілізувати ситуацію, хоча вони мали бути щоденними і масовими.

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій призначив до Києва двох своїх екзархів у межах підготовки до надання автокефалії Українській церкві. Його особистими представниками були призначені архієпископ Данило Памфілійський з США та єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади.

Крім того, Варфоломій у посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі підтвердив своє рішення надати українській церкві Томос про автокефалію.

У свою чергу РПЦ висловила різкий протест у зв’язку з призначенням Константинопольських екзархів, назвавши це «вторгненням на свою канонічну територію» і пригрозила розривом євхаристійного спілкування.




один коментар
  1. Ну як ж ви так,автори статті публікується відвертий ФЕЙК,це ж в Петербурзі хід був,а так хотілось спровокувати…….Збережемо статєйку)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок