<

Українцям порадили, як платити втричі менше за опалення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:15 | 14.07.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Україні з 22-го липня запрацює закон про енергоефективність. Він передбачає масовий аудит квартир і будинків.

Проводити аудити та оформляти сертифікати енергоефективності повинні новобудови і будинки із загальною опалювальною площею від 250 м², де знаходяться органи влади і житлові багатоквартирні будинки, які беруть участь у держпрограмах підтримки. Всі інші можуть робити це за бажанням, пише “Обозреватель“.

За словами ріелтора Максима Бабуряка, чим менший рівень енергоефективності, тим більше доведеться платити за опалення в такому будинку. Так, у звичайному будинку опалення коштує 30 грн за квадрат, в утеплених – не більше як 10 грн.

Тим громадянам, які хочуть взяти участь у держпрограмі підтримки з утеплення будинку, провести такий аудит необхідно. Вартість послуг аудитора становить від 50 до 100 грн з квартири. Аудитор вивчає документацію, визначає “слабкі місця” будинку. Підраховує, скільки тепла втрачається через неутеплені стіни, дах, підвал чи вікна.

В Україні з січня 2018 року працює Фонд енергоефективності. Передбачено, що він надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміни наявних систем і обладнання на більш ефективні. Форма надання коштів – часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок