<

Україна закрила представництво при СНД

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 28.08.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Представництво України при статутних органах Співдружності Незалежних Держав було закрито в серпні.

Про це сказав голова Виконавчого комітету – виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв, повідомляє Интерфакс у вівторок, 28 серпня.

“Ми з жалем констатуємо, що в серпні місяці було закрито представництво України при статутних органах Співдружності”, – сказав Лебедєв в Мінську.

Разом з тим, голова виконкому зазначив, що “контакт у нас з Україною залишається”. “Ми здійснюємо його в Мінську через посольство України в Республіці Білорусь. Там виділений спеціальний співробітник”, – пояснив він.

“Я в цьому трагічного нічого не бачу, тому що у нас десять років тому така ситуація була”, – зауважив Лебедєв. За його словами, тоді радник одного з посольств поєднував свою діяльність в дипмісії з представленням інтересів своєї країни при статутних органах СНД.

“Я все-таки сподіваюся, що Україна збереже свою присутність в Співдружності”, – наголосив Лебедєв.

Він зазначив, що Україні буде направлено запрошення для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке відбудеться в Астані 2 листопада. Він наголосив, що “Україна не вийшла зі складу Співдружності, вона де-юре залишається державою учасником, тому ми всі документи їй направляємо і запрошення”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота