<

Українська компанія допомагала будувати Кримський міст — СБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 5.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Співробітники Служби безпеки України викрили факт незаконного постачання українською компанією щебеню для будівництва Керченського мосту, який зв’язав Краснодарський край Росії та анексований Крим.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними відомства, зазначена компанія видобувала щебінь у кар’єрах, що належать громадянину РФ. Дозвільних документів на роботу фірма не мала.

Також зазначається, що українська фірма реалізовувала свою продукцію через посередників компанії, яка є дочкою російського «ОАО «Мостожелезобетонконструкция».

«Співробітники СБ України встановили, що це товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи із будівництва так званого «кримського мосту». Загалом до Росії було здійснено двадцять п’ять поставок щебеню загальною масою двадцять вісім тисяч тонн. Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, що провадять господарську діяльність на тимчасово анексованій території АР Крим, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові», — йдеться у повідомленні.

За цим фактом СБУ відкрила провадження за статтею 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.




один коментар
  1. а шо, коли Крим повернеться, мост буде непотрібен ? чи треба цю компанію зараз наказати, а потім нагородити ? самі ж казали, шо кляті окупанти будуть по тому мосту тікати додому…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа