<

У Нацполіції пояснили, кого вважають ухилянтом і як це карається

03:35 | 16.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
415
/ Коментарі відсутні

Якщо військовозобов’язаний ухилився від повістки для звірення військово-облікових даних, він підлягає адміністративній відповідальності. Якщо ж він пройшов звірення і медкомісію, уникнувши відправлення до армії, – кримінальній.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на пресслужбу Національної поліції.

“Відомості про це вносяться до ЄРДР та у разі встановлення цього факту розпочинається досудове розслідування – за матеріалами, наданими ТЦК”, – йдеться у повідомленні.

Якщо суд визнає людину винною – вона може сісти в тюрму від трьох до п’яти років. Водночас, поводження з людиною, вину якої не визнав суд, має відповідати поводженню з невинуватою особою.

Перший заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе зазначив, що військовозобов’язані, які отримали умовний термін за ухилення від військової служби, все одно підлягають призову.

Раніше Цуцкірідзе повідомив, що поліція розслідує близько 9400 кримінальних проваджень за фактом ухилення від мобілізації, а до суду вже скеровано 2600 обвинувальних актів.

Нагадаємо, що 7-го лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про мобілізацію. За проголосували 243 парламентарі. “Слуги народу” дали лише 178 голосів. До законопроекту ще подаватимуть правки до другого читання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота