<

У Мінсоцполітики кажуть, що мінімальна пенсія в Україні може бути 3,5 тисячі грн. Але є умова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:34 | 28.06.2021 / Новини /
Перегляди
420
/ 1 коментар

В Україні мінімальну пенсію для пенсіонерів на рівні 3,5 тисячі гривень могли б запровадити з березня 2022 року. Але такі зміни залежать від встановлення прожиткового мінімуму і того, чи зможе держава «це потягнути фінансово».

Про це заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Я вже колись і президенту ходила казала, що найкраще було б зробити для людей із 75 років, у кого є стаж 30-35 років, мінімальну гарантію у 3 500 (грн — ред.). Так, є людина, у кого 74 роки й 9 місяців. Їй буде трошечки менше», — каже міністерка.

За її словами, це був план Міністерства соціальної політики на березень 2022 року. Але зараз в уряді триває дискусія про те, «що буде з прожитковим (мінімумом — ред.).

«І тут треба вже дивитися, чи ми (держава — ред.) у змозі будемо все це потягнути фінансово, економічно», — уточнила Лазебна.

За її словами, держава зможе це потягнути, якщо вдасться підняти економіку. Мовляв, потрібно, щоб «в економіці були створені робочі місця, а люди платили внески».

«От що таке солідарна система? Це коли все, що зібрали — роздали людям. Чим менше людей, що платять внески, тим менші ми з бюджету даємо дотації Пенсійного фонду», — додає очільниця Мінсоцполітики.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя