<

У Львові загорілась обласна лікарня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:42 | 21.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

21-го листопада на даху будівлі головного корпусу Львівської обласної клінічної лікарні на вулиці Чернігівській, 7 виникла пожежа.

На місці працюють рятувальники. Як повідомили у відділі комунікації Головного управління ДСНС, пожежа виникла на даху лікарні. Виклик надійшов об 11:27, – передає ZAXID.NET.

«Рятувальники евакуйовують людей з 3-го поверху. Сильне задимлення. Рятувальники працюють в апаратах захисту органів дихання. Зараз триває евакуація і гасіння», – повідомили у відділі комунікації Головного управління ДСНС Львівщини.

Із 3-го поверху евакуювали 170 людей. Це пацієнти та персонал лікарні. До гасіння пожежі залучили 81 рятувальника та 17 автомобілів.

«Зараз рятувальники оглядають 2-ий поверх. З операційної довелося винести одного пацієнта, бо сам він не міг йти», – повідомили у відділі комунікації Головного управління ДСНС.

Через сильне задимлення рятувальникам не відразу вдалося встановити осередок горіння. Наразі знімають покрівельні конструкції даху. Станом на 13:10 рятувальникам вдалося локалізувати пожежу.

«Складність була в тому, що перекриття дерев’яне, зверху з очеретяним покриттям. Тому легко спалахувало і давало велику задимленість. Тому пожежа швидко поширилася пустотами», – повідомили у відділі комунікації Головного управління ДСНС Львівщини.

Як пізніше повідомили у відділі комунікації Головного управління ДСНС Львівщини, також евакуювали 60 осіб із 2-го та 57 – з 1-го поверхів. Окрім цього, рятувальники евакуювали 55 працівників та 150 відвідувачів. Загалом із будівлі вивели 481 особу. Дві сотні пацієнтів були лежачими.

Як повідомили у Львівській обласній клінічній лікарні, пожежа виникла в будівлі головного корпусу.

На місці події працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції. Після завершення пожежно-рятувальних робіт правоохоронці оглянуть будівлю для встановлення причини займання.

Як повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції Львівщини, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження або знищення майна) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

О 14:10 пожежу ліквідували, збитки підраховують. Загалом до ліквідації пожежі були залучені 93 рятувальники.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок