<

З’явилася нова об’єднана громада з центром у Шацьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 13.10.2015 / Шацьк /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Спільне рішення об’єднатися в громаду з центром у Шацьку, підкріплене всіма необхідними документами, нещодавно надійшло на погодження в облдержадміністрацію.

Такому рішенню Шацької громади фахівці ОДА надали позитивні висновки, тож перелік документів надіслали у Мінрегіон і ЦВК. Вони й визначать, як і коли у Шацькій об’єднаній громаді відбудуться вибори голови громади та старост, а не сільських голів місцевих рад.

Тож це  вже – сьома об’єднана громада на Волині, котра заявила про готовність узяти на себе повноваження і відповідальність, делеговані державою.

Про це повідомили в Офісі реформ у Волинській області.

До об’єднаної громади із центром у смт Шацьк (у складі Шацької сільської ради – смт Шацьк, Гаївка, Мельники) увійшли також Самійличівська (входять села Самійличі, Хомичі, Пехи, Положеве) та Прип’ятська сільські ради (села Прип’ять, Кропивниця, Вілиці, Плоске). Тож загалом бажання жити однією громадою виявили мешканці 11 сіл.
Нагадаємо: таке об’єднання передбачене Перспективним планом. Загалом у Шацькому районі планувалося створення 3-х громад із центрами у Шацьку, Світязі та Піщі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя