<

Як розвиватимуть туризм на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 28.10.2014 / Шацьк / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Стратегія розвитку регіону «Волинь-2020» має включати туристичну складову.

Про це говорили члени громадської ради при облдержадміністрації під час громадських слухань сьогодні, 28 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Яким чином залучити туристів на Волинь, аби це принесло кошти до бюджету і поліпшило імідж Волині, мізкували члени громадської ради.

На засідання запросили консула Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Міхала Богдановича. Він зазначив, що з досвіду роботи консульства, можна говорити про те, що відсоток туристичних віз, виданих волинянам – невеликий. Мешканці краю більше їздять до Польщі «на закупи».

Послухали члени громадської ради доповіді про роботу в напрямку туристів працівників облдержадміністрації та міської ради. Так, в області діє 500 агросадиб, в якості об’єктів «зеленого туризму». Зі слів директора Центру зайнятості області Раїси Кучмук, на зразок літніх агросадиб, на Волині діє й зимовий «зелений туризм», оскільки є люди, які реалізують своєрідний проект «Запрошуємо на зимові канікули».

До популяризації туристичних об’єктів області планують залучити Центр туристичної інформації та послуг в Луцьку. Однак, щоб вийти на обласний рівень, центру потрібно розширювати фінансування. Зі слів керівника Центру Наталії Бунди, у 2012 році, після його створення, послугами скористалися 500 туристів. Цьогоріч – уже 1137. Один із проектів, який намагаються реалізувати в Луцьку – Шлях Гедиміновичів. Однак, через події в країні, його реалізація дещо змінилася в часі.

Зі слів директора обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, на Волині реалізуються доволі цікаві проекти, які можна було б залучити до розвитку туризму області. Зокрема, діє проект «Магія волинської казки» у Рожищенському районі.

Однак, є багато проблем, які варто було вирішувати в комплексі з реалізацією туристичних проектів. Так, одна з проблем – відсутність громадських вбиралень, зокрема у Луцьку.

Згідно з інформацією управління розвитку інфраструктури, в області до 2015 року діє програма розвитку туризму. Один з напрямків – туризм на Шацьких озерах.

Власне, всі учасники засідання заслухали доповіді чиновників і виділили кілька напрямів, які варто було б розвивати: «зелений туризм», курортна зона на шацьких озерах та Шлях Гедиміновичів. Саме ці напрямки члени Громадської ради пропонуватимуть включити до стратегії «Волинь-2020», як варіанти розбудови туристичної галузі.

Крім того, зауважили члени Громадської ради, можна було б розвивати напрямки знайомства з великою Волинню та релігійними пам’ятками області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа