<

Ветеранам з Шацького району вручили медалі “70 років звільнення України від фашистських загарбників”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 1.10.2015 / Шацьк /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У середу, 30-го вересня, на передодні Дня ветерана голова Шацької районної державної адміністрації Ігор Корольчук, голова районної організації ветеранів війни, голова громадської ради при райдержадміністрації Адам Дударчук  з робочим візитом побували  на території  Світязької сільської ради.

Метою даного візиту було відвідування ветеранів війни, учасників бойових дій  і вручення відзнак Президента України – медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників», – повідомляє Шацька РДА.

Очільник району Ігор Корольчук та голова ветеранської організації Адам Дударчук спільно із сільським головою Миколою Цвидом  вручили посвідчення та медалі нашим шановним ветеранам. Нагородження відбулось в приміщенні сільської ради, відзнаки отримали двоє жителів із села Світязь: Величко Карп Семенович, 1926 р.н.,  Цвид Олександр Онисимович, 1927 р.н.  Також представники влади побували в селі Підманемо,  відвідали учасників бойових дій:  Бруско Никифора Івановича, 1927 р.н., Назарука Панаса Матвійовича. З великою приємністю і вдячністю вони отримали з рук керівництва району відзнаку Президента України – медаль «70 років визволення України від фашистських загарбників».

Голова райдержадміністрації  відзначив неоцінений подвиг кожного  захисника  і наголосив, що день визволення України, по-особливому увійшло в наше життя, це – день нашої великої гордості і такої ж великої скорботи. «Минуло 70 років великої перемоги, багато наших земляків не повернулись до рідних домівок. Вони полягли, звільняючи від ворога рідну землю, віддали своє життя за визволення нашого району. Їх імена викарбовані на плитах, на пам’ятниках і завжди залишаться в нашій пам’яті» – зазначив Ігор Адамович і висловив щирі слова подяки нашим дорогим ветеранам за те, що вони живими повернулись до рідних домівок, за їх внесок в перемогу над ворогом в далекі роки минулої війни і побажав міцного здоров’я та активного довголіття.

Проходять десятиліття, змінюються цінності і пріоритети, але перемога у цій найжорстокішій війні не втрачає свого планетарного значення. Кожен учасник Другої світової війни наближав цей радісний день – у діючій армії, в партизанських загонах, у тилу, хто як міг.  Літа швидко гортають сторінки життя й ведуть у вічність, рідіють ряди ветеранів війни.

IMG_7384
8a7eacb7a228abdc187ecece4128652b_XL




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя