<

Пончики, повноводні пляжі та зачинені ресторани: чим зараз живе самотній Світязь

18:48 | 7.07.2023 / Таблоїд, Шацьк / , /
Перегляди
24113
/ коментарів 10

Найглибше озеро в Україні та найулюбленіше місце відпочинку – Світязь, який щороку розпочинав свій сезон. Від початку повномасштабного вторгнення значно зменшилась кількість відпочивальників, більшість кафе залишаються зачиненими, а будиночки для туристів пустують. Проте є й плюси рівень води в найбільшому озері, яке у попередні роки обміліло, значно піднявся.

«Чи змінились ціни на харчування та житло, а також, чим зараз живе село Світязь», – дивіться у репортажі від БУГу.

Село Світязь до повномасштабного вторгнення вважалось найгарячішим, наймасовішим та найпопулярнішим місцем відпочинку. Раніше тут лунала гучна музика, проводились літні фестивалі та дискотеки. Проте з початком повномасштабного вторгнення росіян в Україну, все значно змінилось, українці з нетерпінням чекають на справжнє відкриття сезону уже після перемоги.

На пляжах на початку липня, порівняно з минулими роками, зменшилась кількість туристів. Здебільшого відпочивають жінки з дітками та пенсіонери. Декілька кафе, що розташовані ближче до води, залишаються зачиненими – павутиння покрило стіни та вивіски з відомими для відпочивальників назвами.

Але все ж знову працює та пригощає відпочивальників місцевий ресторан та кафе, у порівнянні з минулим 2022 роком, ціни не змінились. Для повноцінного обіду на двох осіб у «Альфі» вистачить 250 гривень, адже ціна на перші та другі страви домашньої кухні стартує від 30-ти гривень і більше.

Найпопулярнішим серед туристів «десертом» вважаються – пончики. Цього року їх вартість – від 35 гривень за штуку, придбати можна зі смаками чорниці, вишні, полуниці, маку, згущеного молока, шоколаду та малини-лохини. Місцеві жінки пропонують для туристів також ягоди від 30 до 70 гривень за 0,5 л.

Хітом продажів вважають заготовлену рибу, що продають на ринку. Отож, ціни: печена риба від 30 до 50 гривень, сом та товстолоб холодного або гарячого копчення – від 150 до 250 гривень. Найдорожчим делікатесом є вугор гарячого копчення, його ціна сягає до 1 000 гривень.

Для діток на пляжі працюють атракціони, серед них – лебеді на воді, батут та надувні гірки. Також під оренду здають катамарани.

Нагадаємо, більшість туристів орендують катамарани та човни, щоб відвідати Таємний острів на озері Світязь. Згідно з розповіддю місцевих, дане місце приховує чимало таємниць історії, на острові справді відчувається поодинокість, навколо усе зеленіє та чутно лише спів рідкісних птахів.




коментарів: 10
    • Ну звичайно ж, якщо боятися повістки, тоді на озеро ні-ні, а якщо ще й вовка боятися, той і в ліс ні-ні, а дехто ще й павуків, комарів і молі боїться, а вони скрізь є, тоді що?

    • Бояться людей особливо останнім часом не менше аніж ви їх, повірте, просто робота в них така. Вони мусять, інакше самих туди відправлять..

    • Ну вже якщо захочеш ” по-большому ” то так, звісно ризиковано, у воду цого не робіть! Та й не жеріть аж стільки перед відпочинком просто:)

  1. Гарно у нас Світязі! Але як декілька років назад зробили таку чудову набережну, все облагородили і окультурили – то вся ця краса не підтримується. Не скошена трава, дошки на місточках половині, а смітників взагалі немає НІДЕ!!! Туалет є, по 10 грн. Сьогодні дівчинка розрізали ногу склом в озері. І… немає аптеки, люди повезли дитину в Шацьк. Отакі справи. Соромно.

  2. Та звісно, пісь-пісь у рідну чисту вкраїнську водойму, ну чесно признайтесь, ну хто так не робив? А пончиків і правда занадто багацько не жеріть!!!!!!!!! !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя