<

Розвага, яка загрожує здоров’ю жителів Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 14.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На міській площі Володимира-Волинського вже давно з’явилася розвага – годування голубів.

Милі птахи тішать душу і дорослим і малим. Але, як виявилося, голуби можуть переносити близько ста збудників різних хвороб, десяток з яких – реально небезпечні для людей. Тому годування голубів може обернутися чималими неприємностями, – повідомляє Місто Вечірнє.

Ці пернаті чи не найголовніші носії небезпечної інфекції – орнітозу. Вони одні з найнеохайніших птахів. Порпаючись на смітнику голуби чіпляють і розносять десятки різноманітних паразитів і інфекцій. Утім, як з’ясувалося, мало хто з жителів нашого міста знає про небезпеку. Підчепити недугу людина може досить просто, – навіть перебуваючи на відстані одного метра від хворого птаха. Найбільший ризик захворіти у любителів годувати пернатих. Спеціалісти застерігають – орнітоз не жарти. Він проявляється, як гостре респіраторне захворювання із лихоманкою, загальною інтоксикацією, ураженням легень.
Окрім цього провокує і інші небезпечні хвороби – грип, туберкульоз, енцефаліт. Відтак, оминати голубів потрібно десятою дорогою. Основна ознака хвороби – кволість птаха. Недуга паралізує крила та лапки пернатих.
За оцінками фахівців у містах популяція голубів найчисельніша. Тож, обачність не зашкодить, бо близько десяти відсотків пернатих можуть бути носіями орнітозу.

DSC_0357
DSC_0352




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок