<

Поклонська звернулася зі скаргою до Конституційного Суду України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 25.08.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Колишній «прокурор» анексованого Росією Криму, депутат Державної Думи Росії Наталія Поклонська просить Конституційний Суд оцінити конституційність деяких положень Кримінального процесуального кодексу.

Про це повідомили Українські Новини.

Поклонська подала конституційну скаргу в суд 21-го серпня. Вона просить розглянути конституційність положень частини 3 статті 309 та положень частини 4 статті 399 КПК.

Стаття 309 визначає рішення слідчого-судді, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування.

Поклонська в даному контексті просить перевірити конституційність того, що «скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді».

Стаття 399 визначає залишення апеляційної скарги без руху, її повернення або відмова відкриття провадження.

У цьому контексті Поклонська просить оцінити конституційність того, що «суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження лише, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, або судове рішення оскаржене виключно з підстав, з яких воно не може бути оскарженим згідно з положеннями статті 394 Кодексу».

У КС зазначили, що Поклонська звернулася із скаргою як громадянка Росії, але нічого з цим не можуть зробити, оскільки будь-який громадянин відповідно до Конституції має право на подачу індивідуальної конституційної скарги.

При цьому, яке рішення щодо скарги прийме КС залежить тільки від суду.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота