<

Після санкцій проти себе і Медведчука Марченко вирішила вступити до ОПЗЖ для «захисту інтересів українського народу»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:18 | 20.02.2021 / Новини /
Перегляди
12
/ коментарі 2

Українська телеведуча Оксана Марченко оголосила про вступ до партії «Опозиційна платформа — За життя», головою політради якої є її чоловік, кум російського президента Путіна Віктор Медведчук.

Так Марченко відреагувала на санкції, накладені проти неї й Медведчука, а також ще низки фізичних та юридичних осіб, через фінансування тероризму. Своє звернення, записане переважно російською, вона виклала в інстаграмі, – передає Громадське.

Накладення санкцій Марченко назвала «неконституційними, репресивними й дурними рішеннями гаранта» і заявила, що допомагала Зеленському з працевлаштуванням на «1+1» у 2003 році.

«Сподіваюсь, усе було добре. Але ключове слово тут — “було”, тому що ви — у минулому. І з кожним своїм підписом під беззаконними документами ви забиваєте черговий цвях у свою убогу політичну труну», — заявила Марченко.

Вона також додала, що її сім’я є «законослухняною» і є втіленням «мирної, успішної України, в якій усі громадяни будуть захищені від беззаконня і будуть жити щасливо». Крім того, вона вважає, що Медведчука неназвані «ви» «панічно бояться — і правильно роблять».

«Тепер замість одного Медведчука ви отримали ще й Марченко, яка ніколи не прагнула в політику, але ви не залишили мені вибору. Відсьогодні я вступаю в партію “Опозиційна платформа — За життя”, де своїм головним завданням бачу захист українського народу», — додала Марченко.

Під кінець свого звернення Марченко перейшла на українську і сказала, що «Зеленський і його прихвосні» оголосили війну «всім українцям», згадавши в негативному ключі відкриття ринку землі («у вас відібрали землю») та зростання комунальних тарифів («скоро у вас заберуть житло»).

Звернення завершується риторичним питанням Марченко: «Пам’ятайте: з нами — бог. Так хто проти нас?»

Про які санкції йдеться?

19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти одного з лідерів проросійської ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, низки громадян РФ, а також проти громадянської дружини соратника Медведчука Тараса Козака — Наталії Лавренюк.

Сам Козак ще раніше потрапив під санкції разом із трьома телеканалами: «112 Україна», NewsOne та ZIK. Зазначається, що саме на гроші з офшорів дружини Козак купив канали.

Окрім того, Рада нацбезпеки хоче повернути в держвласність частину нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок». Ним володіє ТОВ «Прикарпатзахідтранс» — компанія, що офіційно не належить Медведчуку, але, як вважається, пов’язана з наближеними до нього людьми. Влада вважає, що частину проводу компанія отримала незаконно, а НАБУ порушило справу через привласнення цього об’єкта.

Нагадаємо, РНБО ввела санкції проти Віктора Медведчука та Оксани Марченко.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок