<

П’яний майор на території військового коледжу у Києві наїхав на трьох курсанток

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 26.08.2020 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарі 2

25-го серпня на території військової частини на вулиці Зоологічній водій авто «Тойота Пріус» здійснив наїзд на трьох курсанток військового вишу. Із тілесними ушкодженнями  потерпілі госпіталізовані у лікарняні заклади, двом із них ампутували по кнцівці. Водія, який скоїв наїзд, затримали. 

Про це інформує сектор комунікації поліції Києва.

Попередньо встановлено: водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на курсанток, котрі стояли біля адмінбудівлі. Внаслідок автопригоди троє дівчат отримали переломи кінцівок, їх госпіталізували.

Водія, 1974 року народження, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років. 

Досудове розслідування буде здійснюватися за процесуального керівництва військової прокуратури. 

Наступного дня кореспонденту Суспільного підтвердили у прокуратурі Києва, що чоловік був на підпитку: в його крові було 2,9 проміле, що майже у півтора раза перевищує норму. Звідки саме він не повідомили, посилаючись на таємницю слідства. Зараз чоловік перебуває в СІЗО, клопотання про запобіжний захід має розглянути Шевченківський суд.

Раніше начальник української військово медичної академії Валерій Савицький у коментарі Суспільному розповів, що чоловік, який збив дівчат, є майором.

“Він — офіцер управління, який нещодавно перевівся в академії, звання — майор. Звати його Володимир Холодний”, — розповів військовослужбовець.

Батьки потерпілих, Микола Гуй та Людмила Ніколаєва, розповіли, що одній з потерпілих, Олександрі Гуй одну ногу ампутували по коліно і наразі лікарі борються за іншу кінцівку. Інша дівчина, Тетяна, також втратила одну ногу.

Людмила Ніколаєва розповіла, що зі слів її доньки, чоловік, який травмував дівчат, катався по території частини, і ледь не наїхав на дівчат ще до інциденту. Микола Гуй зазначив, що чоловік був у нетверезому стані.

Начальник Української військово-медичної академії полковник медичної служби Валерій Савицький розповів, що майор, котрий збив трьох дівчат, не був викладачем і перевівся до закладу лише у липні.

“Він не викладач, він офіцер управління, який став до виконання своїх обов’язків буквально в тому місяці (в липні – ред.), перевівся до нас в академію. До цього він служив в інших місцях”, – сказав Савицький .

У пресслужбі командування Медичних сил ЗСУ повідомили, що станом на ранок 26-го серпня стан постраждалих в аварії за участі військовослужбовця курсанток стабільний, всі вони у свідомості на самостійному диханні, а їхньому життю наразі нічого не загрожує.

Раніше волонтерка Наталя Воронкова розповіла кореспондентці Суспільного, що одну з травмованих доправили до 17-ї лікарні. Їй ампутували ногу. Ще дві травмовані дівчини перебувають у військовому госпіталі, одній із них також ампутували ногу. Воронкова додала, що третя постраждала дістала менші травми, нині лікарі намагаються врятувати її ноги.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа